Hindistan Merkez Bankası (RBI) kısa süre önce 19 Mayıs 2023’te 2000 Rs’lik banknotların tedavülden çekildiğini duyurdu. Banknotlar yasal ödeme aracı olarak kalmaya devam ederken, RBI tüm bankalara 30 Eylül 2023’e kadar döviz ve mevduat kolaylıkları sağlamalarını tavsiye etti. Bu tarihten sonra bireyler artık banknotlarını bozduramayacaklardır. Bu ani duyuru, insanları aşırı derecede şaşırttı ve komik memlerle birlikte bakış açılarını paylaşmak için sosyal medyaya gittiler. Yemek dağıtım uygulaması Zomato da kararla ilgili görüşlerini paylaşmak için çoğunluğa katıldı ve Twitter kullanıcılarının ilgisini kesinlikle çekti.
Öyleyse oku: Twitter, ONDC’deki Yemek Siparişi Maliyetlerini Zomato ve Swiggy ile Karşılaştırıyor
Zomato, kararla ilgili komik bir gönderi paylaşmak için mikro blog platformuna gitti. Gönderi, Rs 2000 notunu kullanarak uygulamadan yemek siparişi verirken çocukların, yetişkinlerin ve efsanelerin davranışlarını listeler. “Çocuklar: bankada 2000 Rs’lik banknotu bozdurun, yetişkinler: teslimatta nakit sipariş verin ve 2000 Rs’lik banknot verin, efsaneler: 2000 Rs’lik banknot hiç olmadı”. Bir göz at:
İkinci bir kişi, “2000 Rs’lik banknotun 2019’da yasaklandığını sanıyordum. O zamandan beri görmedim.” “Ben efsaneyim, efsane benim” diye ekledi bir diğeri.
Öyleyse oku: Amul, RBI’nin 2000 Rs’lik Banknotları Geri Çekme Kararına İlişkin İlginç Bir Konuyu Paylaşıyor
Diğer kişilerin Zomato’nun gönderisine nasıl tepki verdiği aşağıda açıklanmıştır:
Vaishali Kapila hakkındaVaishali, parathas ve rajma chawal yemekte rahatlık buluyor, ancak farklı mutfakları keşfetme konusunda da aynı derecede hevesli. Yemek yemediği veya yemek pişirmediği zamanlarda onu kanepede kıvrılmış en sevdiği TV programı olan ARKADAŞLAR’ı izlerken bulabilirsiniz.
Öyleyse oku: Twitter, ONDC’deki Yemek Siparişi Maliyetlerini Zomato ve Swiggy ile Karşılaştırıyor
Zomato, kararla ilgili komik bir gönderi paylaşmak için mikro blog platformuna gitti. Gönderi, Rs 2000 notunu kullanarak uygulamadan yemek siparişi verirken çocukların, yetişkinlerin ve efsanelerin davranışlarını listeler. “Çocuklar: bankada 2000 Rs’lik banknotu bozdurun, yetişkinler: teslimatta nakit sipariş verin ve 2000 Rs’lik banknot verin, efsaneler: 2000 Rs’lik banknot hiç olmadı”. Bir göz at:
Paylaşım kısa sürede internet kullanıcılarının dikkatini çekti. Birçok kişi bu davranışla bağlantı kurabildi ve yorumlar bölümünde tonlarca komik tepki bıraktı. Bir kişi, “Ultra legend pro max – asla çevrimiçi yemek siparişi vermeyin ve restoranlarda tabakları temizleyerek ödeme yapın.”çocuklar: bankada ₹2000 banknot bozdurun
yetişkinler: teslimatta nakit sipariş verin ve 2000 ₹ notu verin
efsaneler: hiç 2000 ₹ notu olmadı— zomato (@zomato) 19 Mayıs 2023
İkinci bir kişi, “2000 Rs’lik banknotun 2019’da yasaklandığını sanıyordum. O zamandan beri görmedim.” “Ben efsaneyim, efsane benim” diye ekledi bir diğeri.
Öyleyse oku: Amul, RBI’nin 2000 Rs’lik Banknotları Geri Çekme Kararına İlişkin İlginç Bir Konuyu Paylaşıyor
Diğer kişilerin Zomato’nun gönderisine nasıl tepki verdiği aşağıda açıklanmıştır:
Ultra efsaneler: Başlamak için hiç param olmadı. (Kupon için alaycı bir şekilde yalvarır)— adi (@adiityadi) 19 Mayıs 2023
Ultra efsaneler: Başlamak için hiç param olmadı. (Kupon için alaycı bir şekilde yalvarır)— adi (@adiityadi) 19 Mayıs 2023
Ultra efsane: hiç rs olmadı
2000 notu ve hiç Zomato kullanılmadı!— Tejas Bala (@realtejasbala) 19 Mayıs 2023
RBI’nin 2000 Rs’lik notları geri çekme kararı hakkındaki düşünceleriniz nelerdir? Aşağıdaki yorumlar bölümünde bize bildirin.Kya mtlb mai legands k kategori beni aati hun— Muskan Grewal (@Themuskan_agraa) 19 Mayıs 2023![]()
Vaishali Kapila hakkındaVaishali, parathas ve rajma chawal yemekte rahatlık buluyor, ancak farklı mutfakları keşfetme konusunda da aynı derecede hevesli. Yemek yemediği veya yemek pişirmediği zamanlarda onu kanepede kıvrılmış en sevdiği TV programı olan ARKADAŞLAR’ı izlerken bulabilirsiniz.