Toskana'nın En İyi Evo Dop ve PGI Yağları Okuyucuları: 61 Mükemmellik Sunulan

HoCaM

Global Mod
Global Mod
Seksen -yedi bin hektar zeytin ağacı, 27 bin organik, 37 bin şirket istihdam edildi, 400'den fazla aktif değirmen, 2024'te 20 bin tonluk bir üretim (2023'e kıyasla% 101) ve 2 bin 450 ton (+% 9) şişe IG üretimi. Bölgesel bölgede yer alan üretim alanlarına atıfta bulunan 4 DOP ve 1 IgP'den beş Ig – Sızma Zeytinyağı: Chianti Classico Dop, Terre di Siena Dop, Lucca DOP, Sgino DOP ve 80 çeşit, sıradan bir miras miras. Bu, her yıl Toskan mükemmelliğini ödüllendiren yeşil altının “yeşil halı” olan 2025 Sızma Zeytinyağı vesilesiyle izlenen sektörün fotoğrafıdır. Toskana bölgesi tarafından Floransa Ticaret Odası'nın işbirliği ile birlikte tanıtılan 2025 Sızma Petrol Seçimi, promofirenze ve Fondazione Toscana Vakfı ile birlikte, zeytin sektörü ve beklentileri hakkında konuşmak, Catering ve Turizm alanındaki en iyi uygulamaları dinlemek, aynı zamanda petrolleri geliştirmek ve geliştirmeyi amaçlayan faaliyetleri keşfetmek için bir fırsattı.

Floransa'daki şirket olan The Sinema tarafından düzenlenen etkinlik, aktörler Barbara Enichi, Sergio Forconi ve Bruno Santini'yi sahnede gören petrol temasına odaklanan müstehcen bir tiyatro okumasıyla açıldı. “Il Ciclone” oyuncu kadrosunun üç sanatçısı Montale, Pascoli, Pirandello, Neruda ve daha sonra Susanna Forconi (Sergio'nun kızı) ve Chianti'nin Köylü Şairi Leonardo Manetti tarafından değişti.
Toskana bölgesi başkanı Eugenio Giani'nin kurumsal selamları, Stefania Saccardi tarafından Toskana Bölgesi Başkan Yardımcısı ve Tarım Meclis Üyesi -Food, Giuseppe Salvini tarafından, Floransa Ticaret Odası Genel Sekreteri ve Francesco Palumbo, Tuscco Palumbo, Direktör Direktörü,
“Petrolün temel bir sektörü – dedi Başkan Eugenio Giani – Wine ile birlikte dünyadaki Toskana adını taşıyan, en çok ihraç edilen ürünlerden biri olduğu ve ayrıca toskanı güzel ve değişken bir şekilde yenilendiğimiz, toskanı güzelleştiren, bu yasa yüklediğimiz ürünlerden biridir. terk edilmiş zeytin bahçeleri “.

“Petrol ve zeytin büyümesi üzerine daha da fazla yatırım yapmak istiyoruz – dedi yardımcısı -Başkan Stefania Saccardi – ve onu yetiştirenler için ve dönüştürenler için ücretli petrol yapmamız gerektiği açıktır. Bugün DOP ve IGP yağ seçiminde en iyi yağları ödüllendirdik, her zaman yaptıklarımız için 80 petrol vardı. Tüketiciler, petrole yatırım yapmanın da sağlığa yatırım yapmak anlamına geldiğini anlıyor.

Floransa Ticaret Odası Genel Sekreteri Giuseppe Salvini için: “Bölgesel yağ seçimi, İtalyan ve uluslararası tüketicinin bir Toskana PDO veya IGP yağı satın alırken, sağlıklı ve kaliteli bir ürün satın alındığında, satış fiyatının genellikle çaba, taahhütte bulunulmamasına kıyasla, ürünlerin, taahhütte bulunulmasına neden olmadığı konusunda farkındalık.

“Toscana System Foundation – Toskana Sistem Vakfı Direktörü Francesco Palumbo, bölgeyi her yıl yağ seçimini organize etmede destekliyor ve Web ve Gazete intoscana gazetesi ve sosyal kanalları aracılığıyla Agri -gıda ve zeytin büyüyen mükemmelliği anlatıyor. Kahraman, petrole dayalı temalı piknik, tatma ve sağlık tedavileri gibi frantoi, turistlerin şimdi bir gerçeklik olduğunu ve ziyaretçiler ve üreticiler için yeni iş fırsatları açısından ilginç yansımalara yol açabileceğinin bir işareti.

Tiziana Sarnari Yönetici Genel Müdürlük Coğrafi Engebeliği Ismea, ISMEA'nın verilerinden 2024'ün 2024'ten fazla 2024 daha fazla olduğunu, yaklaşık 20 bin ton (%101) ve şişelenmiş IG üretiminin ve son beş yılın ortalaması ile karşılaştırıldığında, IG segmentinin açıkça pozitif sinyalleri göstermesine izin verdiğini söyledi. Bölgemiz PDO ve PGI'larıyla her zaman öncü bir rol oynamıştır, böylece 2023'te (tüm sektör için son veriler) bölgesel şişelenmiş üretimin% 18'ini ve üretim değerinin% 23'ünden fazlasını temsil etmektedir. Bu panoramada, baskın dilimi toplayan Tuscan IGP'dir, o kadar ki, hem hacim hem de değerde İtalyan IG'ler arasında ikinci sırada.
Toskana bölgesinin tarımsal gıda bölümü tarım müdürü Gennaro Giliberti, bölgelerin Ulusal Olivic planı önerisini gösterdi. Toskana bölgesi, aslında, hem diğer bölgelere hem de Tarım Bakanlığı'na doğru, geniş çapta paylaşılan bir teklifle güçlü bir talepte bulundu. Belge, sektörün yeniden başlatılması için stratejik hedeflerde somutlaştırılmıştır, bu da yapısal kritik sorunlarla karşılaşabilen ve bitkilerin geliştirildiği ve seçildiği kreşten başlayarak, zeytin ardıçlarının bakımından ve yenilenmesinden geçen mükemmelliği artırabilen entegre bir yaklaşım için mutlaka geçmesi gereken bir yeniden başlatılmıştır.
Toskana ön planda da laboratuvar araştırmaları ile ilgili. Floransa Üniversitesi – CERM tarafından küratörlüğüne uygulanan ve 2024 yağ seçimi sırasında gösterilen petrole uygulanan nükleer manyetik rezonans görüntüleme (NMR) tekniği üzerine çalışmalar, yakın zamanda prestijli “hesaplama ve Stutcutural Biotechnology Dergisi” nde yayınlanmıştır. Yağ asitleri, beslenme değerleri veya polifenoller, kültivar ve hasat yılı gibi analiz edilen yağın kimyasal özelliklerini birkaç dakika içinde belirlemenin yanı sıra, genellikle tatma paneli aracılığıyla bir analize ihtiyaç duyan acı, tatlılık ve baharatlı gibi duyusal yönleri içermiştir. Araştırma, ürünün coğrafi kökeninin belirlenmesi için devam etmektedir.
Daha sonra, sabahları, Toskana Evo Yağı ile bağlantılı tarifleri ve en iyi uygulamayı anlatıyor: Bu yıl 25 yılı kutladığı “enolia” etkinliğinin patronu Gian Piero Fava, Gabriele Ghirlanda, TV Pop, Luisanna Messeri, Luisanna Messeri, “Suprevo” Mase, Laur Morin'in kurucusu. Ve pizza şefi Tommaso Vatti. Etkinliği yürütmek için Intoscana.it'in gazetecisi ve baş Indacter, Simona Bellocci.
Sabah boyunca “Mutfakta Modern Köylülerin Hikayeleri” önizlemesi, Simona Bellocci ve Gian Piero Fava tarafından yürütülen yeni bir Intoscana.it formatı olan önizlendi. Her bölümde yerel ürünlere sahip sepet merkezi olacak, bu da her seferinde orijinal tarifler olacak, ancak her zaman ortak bir payda: Toskana Oil'de yapılan EVO DOP ve IGP.

Bölgenin eylemleri – The Tuscany Region, always alongside the olive growers, in addition to the drafting of the proposal of the Regions for the National Olivic Plan, is supporting the competitiveness of the farms (also olive) on the markets, thanks to a call from 70 million – “Agricultural production investments for the competitiveness of the farms” of the Pac -PC -PSP 2023-2027 Pac -Plasting Plan – aimed at increasing their income, Ayrıca iklim ve çevresel performansı geliştirmek. 16 Mayıs'ta sona eren duyuru, piyasalarda rekabet etmek ve aynı zamanda her yıl Toskana'da gelen ve yiyecek ve şarap deneyimi yapan dünyanın her yerinden yaklaşık 15 milyon ziyaretçinin ürün talebine yanıt verebilmesi için sektörün üretim kapasitesini güçlendirmeyi amaçlamaktadır. Ayrıca catering alanında, Toskana bölgesi tarafından Kırsal Kalkınma Programı (PSR) aracılığıyla desteklenen yenilikçi bir tarım projesi olan Pizzagricola yerleştirilir. Amaç iddialı: Çevre ve tüketici sağlığına tam olarak bakılmaksızın yüksek kaliteli bir pizzayı garanti eden bölgesel bir tedarik zinciri oluşturmak. Yeniliklerden biri, sızma zeytinyağının üretimi kaybı olan Olive Sansa hamurunun kullanımıdır. Bir mikronizasyon işleminden sonra, aslında, antioksidan, antikanser, anti -yaşama, anti -enflamatuar, antibakteriyel, antiviral özelliklerden oluşan önemli bir polifenol kaynağı haline gelir. Zeytin-lounge zincirinin artıkları olacağını artırarak, bu pizza son derece sürdürülebilir olacaktır çünkü dairesel bir ekonomi modelini teşvik edecektir.

Kazananlar – 2025 baskısında 61 yağ seçildi, 47 şirket tarafından sunuldu ve etkinlikte sunuldu, sadece Toskana'da petrol üretiminin mükemmelliğini temsil eden, Pisa'dan 3'ü, 3'ü Pistoia'dan 3'ü, Lucca'dan 3'ü, Lucca'dan 4'ü, 6'dan 3'ü Floransa'dan, 3'ten ve Sien'den Sien'den 9'dan. Ödüller arasında, her PDO ve PGI için “en iyi petrol” bağlamına ek olarak, “En İyi Organik Yağ Seçimi”, “En İyi Monocultivar Yağı Seçimi” ve “En İyi Ambalaj Seçimi” için bazı özel sözler (bkz. Kart).
Ödüller Stefania Saccardi tarafından konsorsiyum başkanları ve Analitik Grup Laura Mazzanti ile birlikte verildi. Ödül töreni sırasında bazı önemli yıldönümleri hatırlandı: Chianti Classico PDO, konsorsiyumun doğumundan 50 yıl ve resmi DOP tanımadan 25 yıl kutlarken, 20 mumun kapatılan ekstra bakire petrolün DOP'su, son zamanlarda bakanlık tarafından konsorsiyumun tanınması yoluna başladı.

Katalog 2025 – Etkinlik ayrıca, hem İtalyanca hem de İngilizce'de hazırlanan Seçim Kataloğu – 2025 baskısını sunma fırsatı oldu, ayrıca tüm seçilen yağların tanımlayıcı kartlarını toplayan ve üreticiler için geliştirme ve tanıtım için önemli bir aracı temsil eden Toskana bölgesinin web sitesinde çevrimiçi olarak yayınlandı.

Burada seçim kataloğu 2025
 
Üst