Taksi şoförü Mannheim'ın ölüm şoförünü durdurdu: “Ben kahraman değilim. Müslümanım”

Felaket

New member
Taksi şoförü Mannheim'ın ölüm şoförünü durdurdu: “Ben kahraman değilim. Müslümanım”

17:39: Mannheim ölüm şoförünü durduran taksi şoförü bunun için kutlanmak istemiyor. “Ben bir kahraman değilim. Ben bir Müslümanım,” dedi Medyada ilk adını okumak istemeyen A. Muhammad, Belediye Başkanı Christian Specht (CDU) ile bir konuşmada. Elbette insanlara müdahale etmek ve korumak onun için bir meseleydi.

Pakistan'dan gelen Ahmadiyya Müslüman topluluğunun üyesi, eylemlerinin dini bir motivasyon tarafından şekillendirildiğini söyledi. Muhammed, ifadeyle nefrete karşı bir işaret koymak istediğini söyledi. Ve Mannheim'ın açıklık ve hoşgörü korumasını sağlamak için ayağa kalkar.

Pazartesi günü Rose hakkındaki kendi açıklamasına göre, bazen birkaç kişiyi ölümcül bir şekilde yaralayan 40 yaşındaki Almandan sonra taksisini sürdü. Baden-Württemberg ve Mannheim kamu savcısı eyalet ceza polis ofisi, taksi şoförünün “şüpheliyi önlemek” için mevcut duruma göre seyahatin devam etmesine katkıda bulunduğunu söyledi.

Muhammed düşünmediğini söyledi. Kalbi ve dini onu yönetmişti. Açık pencerede yoldan geçenleri onurlandırdı ve uyardı. Arabayı takip etti ve sonunda durdurdu. 40 yaşındaki silahı görünce koştu. İddia edilen failin artık arabasını kaçırabileceğinden korkarak geri döndü. Silah bir petek silahıydı.

Specht: “Çok mevcut ve cesurdu.” Belediye başkanı Muhammed'e şehir toplumu adına teşekkür etti.

Muhammed 15 yıldır Mannheim'da yaşıyor. 2017'den beri bir Alman vatandaşı olduğunu. Taksi şoförüydü, aile adamı Mannheimer, Muhammed dedi. Şehir ona çok şey verdi.

Olaydan sonra sağlık sorunları vardı. Bu arada, daha iyisini yapıyor, dedi Muhammad. Bu nedenle normal hayatına geri dönmek ve insanlar için bir taksi girişimcisi olarak devam etmek istiyor.

Fail hastalığının daha fazla göstergesi – aşırılık yanlısı gösterge yok

4.48 PM: Mannheim'ın ölüm gezisinden sonra, yıllardır hüküm süren failin akıl hastalığının kanıtı. Devlet Ceza Emniyet Ofisi (LKA) ve kamu savcısının, diğer şeylerin yanı sıra, kapsamlı tıbbi belgeler ve sayısız tanıklıktan açıktır. “Geçmişte, en son geçen yıl hastanede düzenli olarak tıbbi veya psikiyatrik tedavi görüyordu” diyor diğer şeylerin yanı sıra.

Şimdiye kadar, LKA, suçun bir nedeni ararken aşırılık yanlısı veya politik bir güdü belirtisi bulamadı. 2018'den itibaren sağa giden aşırılık yanlısı ortamda olası temasların gösterileri olmasına rağmen, onlar da soruşturmanın bir parçası. “Bununla birlikte, çeşitli istihbarat hizmetlerindeki sorgular, aşırılıkçılığa karşı ilgili herhangi bir geri bildirime yol açmadı” dedi. Şimdiye kadar, şimdiye kadar görülen ajanlarda aşırılık yanlısı tutumların hiçbir göstergesi bulunamamıştır.

“Veri Koruması mı Koruması mı?”: CDU Boss daha fazla AI tabanlı gözetim istiyor

5 Mart Çarşamba 11:33: Mannheim'ın ölümünden sonra, Baden-Württemberg CDU Partisi ve hizip lideri Manuel Hagel, polisteki yapay zekanın (AI) artan kullanımına nüfuz ediyor. Fellbach'taki partisinin (REMS-Murr-Kreis) Çarşamba günü Çarşamba günü Hagel'in Hagel'in, AI destekli gözetim, veri koruma pahasına kamu yollarında ve karelerde genişletilmesi gerektiğini söyledi.

Hagel ayrıca cezai kovuşturmada yapay zeka kullanırken, örneğin IP adreslerini saklarken, riskli yerlerde yüzleri otomatikleştirirken daha fazla yetkiyi savundu. “Artık bu tartışmaları karşılayamayız,” dedi Hagel partisinin yaklaşık 1.500 taraftarının önünde. “Şimdi daha önemli olan nedir: Veri Koruma veya Yaşam Koruması?”

Mannheim'ın ölüm gezisinden sonra tutuklama emri

18:51: Çift cinayet ve çoklu cinayet teşebbüsü nedeniyle Mannheim'ın ölüm sürücüsüne karşı tutuklama emri çıkarıldı. Bu, Mannheim kamu savcısı ve Baden-Württemberg Eyalet Ceza Polis Ofisi tarafından duyuruldu.

Müfettişler notları

15:53: Mannheim'ın iki ölü ile kanlı işinden bir gün sonra, soruşturma tüm hızıyla devam ediyor. Baden-Württemberg Eyalet Ceza Polis Ofisi'nin (LKA) Stuttgart'ta duyurduğu gibi şüphelinin sorgusu Salı günü arandı. 40 yaşındaki çocuğun Pazartesi günü yaya bölgesinden koştuğu söylendiği arabada, şimdi değerlendirilen not içeren bir not bulundu.

Rheineland-Palatinatin Ludwigshafen'den Alman, tutuklandıktan sonra başlangıçta bir hastaneye geldi. Bir av tüfeği ile kendini ağzına vurmuş olabilir. LKA'ya göre, şimdi hastaneden serbest bırakıldı ve polis gözaltına girdi. Mannheim kamu savcısına göre, akıl hastası olduğuna dair somut göstergeler vardı.

LKA sözcüsü, bulunan notun kontrol edildiğini söyledi. İddia edilen failden gelip gelmediği ve daha fazla soruşturma ile ilgili olup olmadığı – örneğin, suç veya motivasyonun Haberin Detaylarıında sonuçlandırılmalıdır.

40 yaşındaki çocuk, sağcı bir aşırılıkçı olarak sınıflandırılan çevrimiçi hizmetteki bir resim altındaki bir nefret yorumu nedeniyle, diğer şeylerin yanı sıra birkaç kez sabıka kaydına sahiptir. 2018'den gelen bu sabıka kaydına rağmen, kamu savcısı başlangıçta siyasi bir güdüyü dışladı.

54 yaşındaki kurban yıllarca bir müzik kulübünde çalıştı: “Sadece şok oldum”

14:04: Amocray'daki hayatını kaybeden 54 yaşındaki adam, yıllarca Neckar-Odenwald bölgesindeki bir müzik kulübünde yer aldı. “Sadece şok oldum,” dedi belediye başkanı “Franconian News” e. Grubun şefi devam ediyor: “Grubumuzda büyük bir delik parçalandı. Üzerinde çalışmak büyük bir görev olacak.”

Baden-Württemberg'in Başbakanı Winfried Kretschmann (Yeşiller), suçtan korkutulmadıktan sonraki gün çağırdı. Riedlingen'deki Gole Fool's Guild'in geleneksel frogkuttle yemeğinde, “Bu tür olaylardan sonra, mümkün olduğu gibi, normal günlük yaşamımıza dönmeye devam etmemiz önemlidir.” Dedi.

Klinikte artık fail yok – “Bugün onu duyacak”

09:06: Mannheim'dan ölüm durumunda, müfettişler Ludwigshafen'de (Rhineland-Palatin) tutuklanan daireyi akşamın sonlarına kadar aradılar. Alman Basın Ajansı'ndan gelen bilgilere göre, daha ayrıntılı olarak açıklanmayan bazı şeyler şimdi değerlendirilecek.

Cinayet ve çoklu cinayet ve çoklu cinayet teşebbüsüne çalışan Mannheim'ın 40 yıllık ölüm sürücüsünün bugün duyulduğu söyleniyor. Alman Basın Ajansı'ndan gelen bilgilere göre, Ludwigshafen'den Almanlar artık klinikte değil, polis gözaltında. “Bugün onu duyacağız,” dedi Devlet Ceza Polis Ofisi Başkanı Andreas Stenger. Sorgulamadan, polis suçun motifi ve Haberin Detaylarıı hakkında bilgi umuyor.

Amo Driver, Mannheim'ın polis patronunu geçti

8:18: Mannheim Emniyet Müdürü Ulrike Schäfer, failin arabası hızlı bir şekilde kastettiğinde saat 12.14'te yaya bölgesinde seyahat ediyordu. Schäfer, “Hemen biliyordum, bir şeyler yanlıştı. Araba, insanların ortasında kontrolsüz devam etti.” Dedi.

Schäfer, cep telefonuyla yetkililerini uyarıyor. “Kontrol merkezindeki ilk acil çağrı, bunun bir kaza veya niyet olup olmadığı net değildi. Bunu derhal açıklığa kavuşturabildim ve hemen kaçış arabası hakkında bilgi verebildim çünkü amok sürücüsü devam etti.

“Son zamanlarda çok garipti”: bilinen, suçtan kısa bir süre önce fail ile temasa geçti

4 Mart Salı, 19:34: Failin hala suçtan yarım saat önce arkadaşlarıyla temas kurdu. Tanıdıklardan biri “Bild” i anlattı. “Son zamanlarda çok garip. Sadece boşluğa baktı ve sonra hiçbir yerden gülmeye başladı. ”

“Resim” devam ederken, adam suçlar için doğru spektrumda biliniyordu ve sosyal medyada anti -anayasal içerik yayınladı. Ağustos 2024'te benzin döktü ve kendini aydınlatmak istedi. Amacı Ludwigshafen'deki “İyi Çoban” hastanesine talimat vermekti.

Mannheim'daki olaylar nedeniyle, Heidelberg, Schwetzingen ve Brühl'deki karnaval geçit törenleri bu Salı günü iptal edildi.

Bir sonraki sayfada Mannheim'da ölüm hakkında daha fazla bilgi bulabilirsiniz.