Shahi Paneer, “Dünyanın En İyi Peynir Yemekleri” Arasında Yer Aldı. Nasıl yapılır

Leila

Global Mod
Global Mod
Hindistan’daki her yöresel mutfakta vazgeçilmez bir konuma sahip bir yemek varsa, bu mütevazi paneer olacaktır. Hemen hemen her eyaletin pirinç, roti, ekmek ve daha fazlasıyla eşleştirmek için kendi paneer tarifleri versiyonu vardır. Şimdi, paneer dünyanın da ilgisini çekmiş görünüyor. Bir seyahat ve yemek rehberi platformu olan Taste Atlas, geçtiğimiz günlerde ‘Dünyanın En İyi 50 Peynir Yemeği’ listesini yayınladı. Ve doğru tahmin ettiniz; paneer (süzme peynir) listede belirgin bir şekilde öne çıkıyor! Aslında, şahane Shahi Paneer gururla üçüncü sıraya yükseldi, ardından dördüncü sırada paneer tikka geldi.

Öyleyse oku: Shahi Paneer, Keema Dünyanın En İyi Yahnileri ve Körileri Listesinde

Shahi Paneer Hakkında: Shahi Paneer’in Tarihi ve Kökeni:


Zengin, kremsi ve lezzetli shahi paneer, Hindistan’da en çok tercih edilen paneer lezzetlerinden biridir. Hepsi bu değil. Yurtdışındaki Hint restoranları bile shahi paneer’i menülerinde en popüler yemeklerden biri olarak görüyor. Taste Atlas’a göre yemeğin köklerini Hindistan’daki Babür mutfaklarında buluyor; ve bu nedenle, “Kraliyet paneeri” veya “Mughlai paneer” olarak da anılır.

Mükemmel bir shahi paneer tarifi, domates, krema ve bazı temel mutfak baharatlarıyla yapılan bir sosa batırılmış yumuşak ve etli paneer küplerini içerir. Çanak daha sonra kişniş yaprakları ile süslenir ve naan, roti veya puri gibi Hint ekmekleri ile birlikte servis edilir.

Öyleyse oku: Hint Yemekleri İçin İpucu: Restoran Usulü Paneer Khurchan Nasıl Yapılır?

Shahi Paneer Vs Paneer Makhani: İkisi Arasındaki Fark Nedir?


Shahi paneer hazırlamak için kullanılan malzemelere bakıldığında, kişi genellikle yemeği paneer makhani ile karıştırabilir. Her iki yemeğin de bazı temel benzerlikleri olduğu konusunda hemfikir olsak da, derinlere inerseniz, onları birbirinden farklı kılan bazı önemli özellikler bulacaksınız. Shahi paneer ve paneer makhani arasındaki bazı önemli farklara bakalım.

İçindekiler:


İkisi arasındaki en büyük fark, bileşenlerde yatmaktadır. Şef Kunal Kapur’a göre hem paneer makhani hem de shahi paneer aynı yemek kategorisine giriyor. Ama birini diğerinden farklı kılan bileşenlerin oranıdır. Shahi paneer 2:1 oranında domates ve soğan içerirken, paneer makhani 1:1 oranında içerir.

Doku:


‘Makhani’, tereyağı anlamına gelen ‘makhan’ kelimesinden gelir. Paneer makhani’de cömert tereyağı kullanımı, shahi paneer’e kıyasla yemeği daha kremalı hale getirir. Shahi paneer ise daha hafiftir ve damlayan kıvamda bir sos içerir.

Lezzet:

Domates, shahi paneer tarifinde baskın bir rol oynar ve paneer makhani’ye kıyasla biraz daha tatlı hale getirir. Oysa paneer makhani, birkaç isim vermek gerekirse kırmızı biber, zencefil ve sarımsak gibi malzemelerin kullanılması sayesinde baharatlıdır.

Shahi Paneer Sosu Nasıl Kalınlaştırılır?


Her insanın eşsiz bir sarayı vardır. Bu nedenle, hepimiz her tarifi tercihlerimize göre özelleştirmeye inanıyoruz. Shahi paneer sosunuzun kalın ve kremsi olmasını seviyorsanız, takip edebileceğiniz bazı kolay ipuçlarını burada bulabilirsiniz.

İpucu 1: Suyu ayarlayın:


Daha koyu bir kıvam elde etmek için sosunuza daha az su ekleyebilirsiniz. Aslında, yemeği orta ila düşük ateşe koyun ve kıvamı doğru olana kadar ara sıra karıştırın.

İpucu 2: Badem veya kavun çekirdeği ekleyin:


Muhtemelen sosunuzu kalınlaştırmanın en kolay yollarından biridir. Sosu hazırlarken bir kaşık badem veya kavun çekirdeği ezmesi ekleyin. Macunu su dökmeden önce eklemeyi unutmayın. Bu, yemeğin lezzetini artırmaya yardımcı olacaktır.

İpucu 3: Mısır nişastası ekleyin:


Bir bardak suya bir yemek kaşığı mısır nişastası ekleyin ve granüller eriyene kadar iyice karıştırın. Yemek pişirirken yemeğinize ekleyin. Mısır nişastasını ararot tozu ile de değiştirebilirsiniz.

Shahi Paneer Tarifi: Evde Shahi Paneer Nasıl Yapılır:


Artık kullanışlı ipuçlarına sahip olduğunuza göre, bir sonraki öğününüz için bir porsiyon shahi paneer yapmaya ne dersiniz? Kulağa mükemmel bir plan gibi mi geliyor? Burada size evde restoran tarzı shahi paneer yapmanıza yardımcı olacak hızlı ve kolay bir tarif getiriyoruz.

Tek yapmanız gereken taze paneer küpleri, biraz kavun çekirdeği ve bazı temel mutfak baharatları almak. Daha sonra malzemelerle lezzetli bir sos hazırlayın, üzerine paneer ekleyin ve son olarak kişniş yapraklarıyla süsleyin. Sıcak servis yapın. Ayrıntılı tarif için buraya tıklayın.

Afiyet olsun!
 
Üst