Olimpiyat güncellemesi: Yarın iki disiplinde Alman altını önemli

Felaket

New member
Akşam Olimpiyat güncellemesi: Oyunlar başladı – yarın iki disiplinde Alman altını önemli




  • e-posta

    Bölmek


  • Daha

  • Twitter


    • Basmak


    • Geri bildirim


    • Bir hata bildirin


      Bir Hata mı Buldunuz?

      Lütfen metindeki ilgili kelimeleri vurgulayın. Sadece iki tıklamayla hatayı editörlere bildirebilirsiniz.


      Bitkide genetik mühendislik yok

      Ama endişelenmeyin:
      Genetik olarak değiştirilmiş
      bunlar mı

Olimpiyat Oyunları cuma akşamı törenin ardından resmen açıldı. Cumartesi günü, Alman sporcular iki yarışmada madalya hedefleyecek. Basketbol dünya şampiyonları ve Alman erkek hentbol takımı da ilk kez sahneye çıkacak. Olimpiyat güncellemesindeki genel bakış.

Olimpiyat güncellemesi: Cuma günü neler yaşandı?


Paris'teki Olimpiyat Oyunları'nın açılış töreni hala tüm hızıyla devam ediyor. Olimpiyat takımlarını taşıyan tekneler alfabetik sırayla Seine Nehri'nde yelken açıyor. Tek istisna, geleneksel olarak geçit törenine öncülük eden Yunan takımıydı. Bayrak taşıyıcıları Dennis Schröder (basketbol) ve Anna-Maria Wagner (judo), yaklaşık 150 diğer sporcuyla birlikte Almanya'yı destekledi. Yaz Oyunları'nın mevcut ve gelecekteki ev sahipleri olan Fransa, ABD ve Avustralya, geçidin son bölümünü oluşturacak. Seine Nehri kıyılarında ve köprülerde 320.000'den fazla kişi toplandı ve dünya çapında bir milyardan fazla insan açılış törenini ekranlardan izliyor.

Açılış töreni, ülkeyle ilgili çok sayıda Fransız dönüm noktasını ve klişeyi, bazen de esprili bir şekilde ele aldı. İlk perdede, ABD'li şarkıcı Lady Gaga, “Mon truc en plumes” başlığına uygun olarak, pembe ponponlu dansçıların eşliğinde siyah bir korseyle göründü. Ancak performans önceden kaydedilmişti.


Malili-Fransız şarkıcı Aya Nakamura da performans sergiledi. Performansı hakkındaki spekülasyonlar sağcı popülist politikacılardan eleştiri ve ırkçı yorumlara yol açtı. Sağcı popülist parlamento grubu lideri Marine Le Pen bir “utanç”tan bahsetti.

Yarın Almanya için her şey altınla ilgili olacak


İlk Alman madalyası Cumartesi öğleden sonra açıklanabilir. Anna Janßen (22) ve Maximilian Ulbrich (23) ikilisi Hava tüfeğinde karma takım Sabah 9'da elemeleri başarıyla tamamlarlarsa, sabah 10.30'da bronz, sabah 11.08'de altın madalya için yarışabilirler.

Akşam saatlerinde yüzücü Lukas Märtens altın madalyaya yüzebilir. 22 yaşındaki sporcu, 400 metre serbest Magdeburglu adam, bu Olimpiyat Oyunları'nda Alman yüzücünün en büyük altın madalyası sahibi. 1988'den beri Seul'de havuzda yüzmede hiçbir Alman erkek Olimpiyat altın madalyası kazanamadı. Märtens'in bunu şimdi başarma şansı yüksek. Bu yıl en sevdiği etkinlikte ondan daha hızlı olan kimse olmadı. Nisan sonundaki Alman Şampiyonası'nda Märtens uzun zamandır dünya rekoru için yoldaydı ve 3:40.33 dakikada bitirdi.

Daha ne olacak: Basketbol ve hentbol oyuncuları başlıyor


Bundan sonra Alman Kadınlar 400 metre üzeri serbest (20.52). Isabel Gose ve Leonie Märtens orada, ancak madalya yakın değil. Ariarne Titmus (Avustralya) ve Katie Ledecky (ABD) muhtemelen kendi aralarında altın için mücadele edecekler. Yaklaşık bir saat sonra, sıra Alman erkekler ve bayrak takımına geliyor. Hakkında 4 x 100 metre serbest Rafael Miroslaw, Luca Nik Armbruster, Josha Salchow ve Peter Varjasi yarışacak. Altın için favori ABD.

The Basketbol Dünya Şampiyonu Antrenör Gordon Herbert, 2023 şampiyonluğunun ardından Olimpiyatlarda ses getirmek istiyor. Avrupa Şampiyonası bronz madalyası ve Dünya Kupası altın madalyası, üç yılda üçüncü madalya ile takip edilecek. Alman bayrak taşıyıcısı Dennis Schröder'in liderliğindeki DBB takımı, Cumartesi günü saat 13:30'da Lille'de Japonya'ya karşı ön eleme turuna başlıyor. Japonya, Brezilya ve Fransa'nın bulunduğu grupta ilerlemek şart. Çeyrek finallerden itibaren karmaşık bir hesaplama ve piyango sistemi sayesinde her şey mümkün – en büyük favori ABD ile hızlı bir yeniden birleşme dahil.


Ayrıca Alman hentbol erkekleri Cumartesi günü bu yılki maçlarda ilk kez yer alacaklar. Kadınların Güney Kore'ye karşı hayal kırıklığı yaratan yenilgisinin ardından (22:23), erkekler önlerinde gerçekten zorlu bir rakip var: Saat 19:00'daki açılış maçında Avrupa Şampiyonası üçüncüsü İsveç ile karşılaşacaklar. Kaptan Johannes Golla liderliğindeki Alman takımı, madalya hayallerini gerçekleştirmek için güçlü ön grup A'da başarılı bir başlangıç yapmayı umuyor. İsveç'e karşı takımının “birçok açıdan çok iyi bir güne” ihtiyacı olduğunu söyleyen milli antrenör Alfred Gislason, tüm takım gibi başlama işaretini sabırsızlıkla bekliyor: “Bu bekleyişin sonunda sona ermesinin sevinci elle tutulur.”


dvo/ajans malzemesiyle
 
Üst