Özel: Şef Parth Bajaj ile tanışın: Mühendis İnternet'i karıştıran patronu çevirdi

Leila

Global Mod
Global Mod
Şef Parth Bajaj olağan oyun kitabını takip etmedi. Nagpur'dan bir endüstri mühendisliği mezunu olan Marinades ve Taaght Himf nasıl yemek pişirileceğini terk etti. Şimdi, o sadece kendi kendine çekilmiş bir patron değil, bir TV şovu sunucusu ve bir TEDX konuşmacısı. Sosyal medya onun sahnesi oldu, burada yemek sevgisini dijital bir şölen haline getirdi. Instagram ve YouTube'da, yazı tariflerinden daha fazlasını yapıyor – mutfak kazanır, başarısız ve aradaki her şeyi paylaşır, yemek pişirmeyi bir konuşma gibi hissettirir. Onun yolculuğu, internetin sadece kaydırma için değil, aynı zamanda daha büyük bir şeyi karıştırmak içindir.

S: Instagram ve sosyal medya bir şef olarak yolculuğunuzu nasıl etkiledi ve dijital hikaye anlatımı mutfak uzmanlığınızı sergilemede nasıl bir rol oynuyor?

C: Sosyal medya, genel olarak bana becerilerimi sergilemem için büyük bir platform verdi. Böylece yeni beceriler öğrenme fırsatını sağlamıştır. Kitaplar ve YouTube aracılığıyla öğrenmeye başladım ve hiçbir zaman resmi pişirme kursları yapmadım. Ben mesleğin mühendisiyim, bu yüzden Instagram ve diğer platformlardan çok şey öğrendim. Annem ve diğer şeflerim gibi kitapların, çevrimiçi kaynakların ve başarısızlıklarımdan öğrenmenin bir karışımı. Şimdi, öğrendiklerimi öğretiyorum ve bu bilgiyi yaymaya çalışıyorum. Sosyal medya, kariyerimi, itibarımı ve aşağıdakilerimi oluşturmada önemli bir rol oynadı. Yani başkalarına yardım etmeme izin verdi.

S: Dijital hikaye anlatımı mutfak uzmanlığınızı sergilemede nasıl bir rol oynuyor?

C: Dijital hikaye anlatımı güçlü bir araçtır. Örneğin, sosyal medyadaki birçok Haber hikaye anlatımı ile ilgilidir. Bu, tariflerinize veya içeriğinize dahil edilebilir. Sadece pazarlama için geçerli değildir, herhangi bir niş için de geçerlidir. Hikaye insanları birbirine bağlar ve deneyimlerinizle rezonansa girmelerine izin verir. Yolculuğumu paylaşırsam, mutfak okulunu karşılayamasalar veya farklı bir geçmişe sahip olmasalar bile, diğer yemek pişirmeye yardımcı olabilir. Sosyal medya, resmi eğitime erişemeseler bile, insanların kendi hikayelerini öğrenmelerine ve anlatmalarına izin verir.

S: Kreasyonlarınızın yiyeceklerdeki kişisel yolculuğunuzu yansıtmasını nasıl sağlıyorsunuz?

C: Oluşturduğum her yemek yolculuğumdan etkileniyor, tıpkı “herkes için masa” nın paylaşılan deneyimlerle çeşitli perspektifleri bir araya getiriyor. Yemeklerim, ister seyahatlerimden ister çevremdeki topluluktan olsun, öğrendiğim çeşitli yerleri ve karşılaştığım insanları yansıtıyor. Tez kreasyonlarını paylaşarak, başkalarının hikayemle bağlantı kurmasına izin veriyorum, tıpkı insanların ortak bir zemin bulmasına yardımcı olan, yüzeyin ötesine geçen bağlantı oluşturmalarına yardımcı olan konuşmalar da dahil olmak üzere.

S: Bir yemeği tamamen dönüştürebileceğine inandığınız bazı bileşenler nelerdir?

C: Benim için tuz bir numara. Birçok insan bunu fark etmez, ancak bir tatlıya tuz eklemek tatlılığı gerçekleştirebilir ve çikolata veya meyveler gibi lezzetleri geliştirebilir. Küçük bir tutam deniz tuzu bir tabakta beklenmedik notlar ortaya çıkarabilir. Sevdiğim bir başka bileşen de limon kabuğu-bir yemeğin tazeliğini ve parlaklığını yükseltebilir. Bu nedenle yumurtalar, özellikle pişirmede birçok tarifte önemli bir rol oynar ve çok yönlüdür.

S: Yiyecekleri içeceklerle eşleştirmek sanatta. Pişmiş ürünlerle son derece iyi çalıştığına inandığınız belirli eşleşmeler var mı?

C: Basit, klasik bir cappuccino, kruvasan ve hamur işleri ile harika bir şekilde çift veriyor. Paris, Kahve ve Pişmiş Mallar gibi yerlerde el ele gider. Bu nedenle, birçok kültürde bir kombon kombinasyonu olan Bisküvi ile Çay gibi klasik eşleşmeleriniz var. Ek olarak, kahve likörü olanlar gibi alkolle infüzyonlu bazı tatlı, kek ve hamur işleri gibi pişmiş ürünlerle güzelce eşleşir. İçecekleri tatlı ile eşleştirme olanakları sonsuz!

S: Festival ve etkinlikler, insanların deneyimleri bağlamalarına ve paylaşmalarına izin verir. Sizce yemek, özellikle tatlılar, insanları bir araya getirmeye nasıl yardımcı olur?

C: Gıda her zaman festivallerin merkezi bir parçası olmuştur ve tıpkı Black & White Ginger Ale'nin “Herkes için Masası” girişimi gibi insanları nasıl birleştirdiğini takdir etmeye geldim. Paylaşılan yemekler üzerinde anlamlı konuşmalar için alanlar sunarak, yiyeceklerin gelenekleri, kültürü ve kişisel hikayeleri kutlamak için insanları nasıl bir araya getirdiğini yansıtır. Özellikle tatlılar, çeşitli geçmişlere sahip insanların bir araya geldiği ve bağlandığı festivaller sırasında buzu kırabilir ve sıcak, unutulmaz anlar yaratabilir.

S: Mutfak deneyiminin, özellikle insanlar yaşamın çeşitli yürüyüşlerinden geldiğinde anlamlı konuşmalara yol açacak şekilde nasıl tasarlanabileceğini düşünüyorsunuz?

C: Mutfak deneyimi doğal olarak bağlantıyı ve anlamlı konuşmayı teşvik eder. “Vejetaryen misiniz?” Gibi basit sorular veya “En sevdiğin mutfak nedir?” Paylaşılan tatları keşfetmenin ve ilişki kurmanın kapısını açabilir. Black & White Ginger Ale'nin “Herkes için Tablosu” gibi girişimler, insanları bir araya getirme, kapsayıcı diyalogları ve çeşitli perspektifleri teşvik etmede yiyeceklerin gücünü vurgular. Gıda yoluyla, ister bir festivalde veya gündelik toplantıda, kültürel ve kişisel farklılıkları aşan ortak bir zemin buluyoruz. Tez anları, her yemeği anlayış için bir alana dönüştürerek, hikayeleri paylaşma, hikaye paylaşma ve bağlantıları derinleştirme fırsatı yaratır.

S: Mutfaktan eğlenceli bir hikaye veya aksilik paylaşabilir misiniz?

C: Bir keresinde, en iyi arkadaşım için bir doğum günü pastası pişiriyordum ve kaza kekin yükselmesi için önemli bir bileşen eklemeyi unuttum. Neredeyse çöktü, ama aksilik etrafında keserek ve pastayı yeniden düzenleyerek düzeltmeyi başardım. Hizmet ettiğimde, hiç kimse herhangi bir neyse yanlış olduğunu fark etmedi ve spor salonuna büyük bir hit olmak için dışarı çıktı. Strese rağmen, unutulmaz bir deneyim yaşadı!

S: Bir patron olarak, kimse bakmadığında gizlice gizlice girdiğiniz yiyecekler var mı?

C: Liste oldukça uzun, ancak fırından doğrudan çıktığım kekler veya çikolatalı kurabiyeler gibi enerji tatlılarıyla ilgili her şeyin gizlice şımarttığım bir şey. . Kekler için, güzel ve gooey olduğu köşeden bir parça alacağım. Bence herkes bunu pişirirken yapıyor!

S: Hayatınızın geri kalanında menünüzden sadece bir yemek yiyebilseydiniz, hangisi olurdu?

C: Bu zor bir soru! Muhtemelen karides seçiyorum. Kanatlardan biraz daha ağırlar, ama çok dolu hissetmeden daha sık tadını çıkarabilirim. Yani, uzun mesafe için karideslere yapışıyorum. Kanatlar da harika olsa da – dağınıklar, ama bu eğlencenin bir parçası!

S: Son olarak, felsefenizi tek bir cümlede özetleyebilirseniz, ne olurdu?

C: “İstediğinizi yap” derdim. Bu benim temel felsefem-sadece seni mutlu eden şeyi yap. Başkalarının beklentilerine yakalanmayın. Bu cümleyi elbisemde basılmıştır ve yaşamaya gerçekten istediğin gibi ve sevdiğin şeyi yapmaya inanıyorum.