Meclis Tarım ve Tarımcılar, Saccardi: “Sektörün büyümesi için temel rolünüz”

HoCaM

Global Mod
Global Mod
“Tarımda profesyonellerin, teknisyenlerin, danışmanların, tarım uzmanlarının rolünün ve gerçekten de onları geliştirmek için çalıştıklarına inanıyorum. Bunlar, her gün çiftliklerin büyümesine, kurallara yorumlamalarına, finansmana erişmeye, yenilik yapmaya yardımcı olanlardır”.

Bu sabah Palazzo Strozzi Sacrati'de düzenlenen tarım uzmanlarının ve lisansüstü uzmanlarının yıllık meclisine katıldığı Tarım Stefania Saccardi Başkan Yardımcısı ve Meclis Üyesi.

“Ulusal düzeyde bile – devam etti – bence bu rakamların karar verme süreçlerine tam olarak dahil olması yararlıdır, çünkü teknik katkıları temeldir”.

Saccardi, konuşması sırasında tarımın Toskana ekonomisinde, on yıl içinde kurumsal parçalanma ve tarımsal alanın% 15'inin kaybı gibi zorluklara rağmen, 3,7 milyar avro üretim ve sadece 2023'te 3,5 milyar ihracat ile bir yatak sütunu olmaya devam eden önemine odaklandı.

“Bu yüzden onu sadece ekonomik kaynaklarla değil, net bir vizyonla desteklemeye devam etmek istiyoruz: daha güçlü, daha dijital, daha sürdürülebilir ve daha fazla katılımcı tarım. Teknikçıların ve danışmanların kaliteli bir çalışmasının, AB ve bölgenin bu yolda ortaya koyduğu politikaların etkilerinin, somut olanların esas olarak, esaslı olarak sunulmasının temelini oluşturduğuna inanıyorum.