Kırsal kalkınma, daha fazla sadeleştirme: Tarım makinelerinin satın alınması için fiyat listesi aktif

HoCaM

Global Mod
Global Mod
Tarımda da akışkanlık ve basitleştirme: Bugünden itibaren “Edizioni l'Informatore Agrario SRL” şirketinin “Tarımsal makine ve ekipmanların azami fiyatlarını belirleme hizmeti” Toskana'da hizmete giriyor.

Uygulamada, çiftçi, bir tarım makinesinin satın alınması için faydalı bir katkı talebine erişmek için, bugüne kadar olduğu gibi çok sayıda şirketten toplanan üç teklifi sunmak yerine, sadece Servisin fiyat listesini dolduracak ve makinenin azami maliyeti bu liste tarafından belirlenecek ve talep edilebilecek desteğin tanımı da buna göre türetilecektir.

Hizmet, hassas tarım için olanlar da dahil olmak üzere tarımsal makine ve ekipmanların satın alınmasını içeren Kırsal Kalkınma Tamamlayıcısı (CSR) 2023-2027 müdahaleleri için yeni bölgesel (ve GAL) ihale çağrıları için kullanılabilir.

CSR 2023-27'ye yönelik destek talepleri için hizmet, programlamanın tüm süresi boyunca aktif olacaktır.

“Üç tahminin ortadan kaldırılması ve standart bir metodoloji ile maksimum fiyatın belirlenmesi – Başkan Yardımcısı Stefania Saccardi açıklıyor – idari yükü azaltmayı ve yardım başvurularının sunulma yöntemlerini basitleştirmeyi amaçlayan prosedürlerin basitleştirilmesine olanak tanıyacak, özellikle şirketler için bu zor ekonomik aşamada çok önemli unsurlar. Açıkçası, bunun kullanımı referans çağrısında öngörülmeli, örneğin 31 Ekim 2024'te sona erecek olan CSR 23-27'nin hayvan refahını artıran kurumsal yatırımlarla ilgili yakın zamanda açılan çağrısında olduğu gibi”.

Tarımsal makine ve ekipmanların satın alınmasını öngören 2014-2022 Kırsal Kalkınma Programı (KKY) kaynaklarından yararlanılarak yeni ihale ilanlarının yayımlanması halinde de fiyat listesi kullanılabilecektir.
 
Üst