Roomali roti, lezzetli bir şekilde hassas ve doğru türde çiğneme olan yumuşak bir rotidir. Kelimenin tam anlamıyla bir mendil kadar ince olan bu roti, Tereyağlı Tavuk ve Paneer Makhani gibi soslara güzel bir eşlik ediyor. Roomali roti tipik olarak sade bir tada sahiptir, ancak onu bir sonraki seviyeye taşıyamayacağınızı kim söylüyor? Şef Saransh Goila, Chilli Garlic Roomali roti için hızlı bir tarif buldu. Bu turuncumsu kırmızı renkli roti, biraz tereyağı ile veya et suyu ve dal ile eşleştirilebilir. Bu roomali roti’yi yapmak için bir tandıra veya herhangi bir süslü malzemeye ihtiyacınız yok. Şef Saransh, Instagram sayfasında hazırlamak için yeni başlayanlara uygun bir yöntem paylaştı. Aşağıdaki tarife göz atın.
(Ayrıca Okuyun: Ev İçi Bir Ziyafet İçin Restoran Tarzı Soya Chaap Körisi ve Roomali Roti Yapın)
Biber Sarımsaklı Roomali Roti Nasıl Yapılır | Şef Saransh Goila’dan tarif
İçindekiler:
3 yemek kaşığı Yağ
75 gr sarımsak
4 Kaşmir kırmızı biber
1 yeşil biber
2 yemek kaşığı tuz
50 gram tereyağ, eritilmiş
500 gram Maida
10 gr tuz
10g şeker
25 gr ezilmiş muz
Kalan acı biber salçası
50ml süt
250ml su
yöntemler:
1. Bir tencereye yağı ekleyin ve sarımsak dişlerini karamelize olana kadar soteleyin.
2. Karanfilleri ezin ve bir karıştırıcıya ekleyin. Ayrıca ıslatılmış Kaşmir kırmızı biberleri, kırılmış yeşil biber, 2 yemek kaşığı tuz ve yaklaşık 20 ml su ekleyin (artık suyu biberleri ıslatmak için kullanabilirsiniz). Pürüzsüz biber sarımsak ezmesi yapmak için karıştırın.
3. Ayrı bir kapta eritilmiş tereyağını alın ve üzerine yaklaşık 2 çay kaşığı biber salçası ekleyin.
4. Roti hamurunu yapmak için, maida, tuz, şeker, ezilmiş muz, süt, su ve kalan acı biber salçasını karıştırın. Yumuşak bir hamur oluşturmak için iyice yoğurun. Hamurun üzerini kapatın ve yaklaşık 30 dakika bir kenarda bekletin.
5. Alüminyum bir kadayı ısıtmak için ocağın üzerine ters çevirin. Sıcak kadayı tuzlu su ile kaplayın
6. Hamuru süper ince yuvarlaklara yuvarlayın. Yaymak ve oda benzeri bir tutarlılık elde etmek için onları çevirmeye çalışın.
7. Rotiyi sıcak kadayıfın üzerine koyun ve yüksek ısıda pişirin. Düşük ısı roti kadak yapacaktır, bu yüzden dikkatli olun. Roti pişmeye başladığında katlayın.
8. Bir tabağa aktarın ve önceden hazırlanmış acı sarımsaklı tereyağını sürün. Hemen servis yapın.
Chef Saransh’ın orijinal filmini aşağıdan izleyebilirsiniz. İnceltmek için rotiyi nasıl yaymaya çalıştığına dikkat edin. Ayrıca, kahverengileşmeye başlayan roti’yi nasıl hızlı bir şekilde katladığına dikkat edin:
Canınız farklı türde bir roti çekiyorsa veya bir partide misafirlerinizi şaşırtmak istiyorsanız, bu biberli sarımsaklı roomali roti yapmayı deneyin. Unutulmaz bir muamele olacağından emin olabilirsiniz. Ayrıca özel kebap böreği, tikka böreği veya frankie yapmak için de kullanabilirsiniz. Seçtiğiniz dolguyu ekleyin ve ardından odayı sıkıca yuvarlayın ve sıkıştırın. Yeni bir şey yapmanın ne kadar kolay bir yolu!
(Ayrıca Okuyun: Kulcha’nızla Eşleştirebileceğiniz En İyi 5 Yemek: Chole, Paneer, Chicken Ve Daha Fazlası)
Günün Öne Çıkan Videosu
Toshita Sahni hakkındaToshita kelime oyunu, yolculuk tutkusu, merak ve aliterasyonla doludur. Bir sonraki yemeğini mutlu bir şekilde düşünmediği zamanlarda, roman okumaktan ve şehirde dolaşmaktan hoşlanıyor.
(Ayrıca Okuyun: Ev İçi Bir Ziyafet İçin Restoran Tarzı Soya Chaap Körisi ve Roomali Roti Yapın)
Biber Sarımsaklı Roomali Roti Nasıl Yapılır | Şef Saransh Goila’dan tarif
İçindekiler:
3 yemek kaşığı Yağ
75 gr sarımsak
4 Kaşmir kırmızı biber
1 yeşil biber
2 yemek kaşığı tuz
50 gram tereyağ, eritilmiş
500 gram Maida
10 gr tuz
10g şeker
25 gr ezilmiş muz
Kalan acı biber salçası
50ml süt
250ml su
yöntemler:
1. Bir tencereye yağı ekleyin ve sarımsak dişlerini karamelize olana kadar soteleyin.
2. Karanfilleri ezin ve bir karıştırıcıya ekleyin. Ayrıca ıslatılmış Kaşmir kırmızı biberleri, kırılmış yeşil biber, 2 yemek kaşığı tuz ve yaklaşık 20 ml su ekleyin (artık suyu biberleri ıslatmak için kullanabilirsiniz). Pürüzsüz biber sarımsak ezmesi yapmak için karıştırın.
3. Ayrı bir kapta eritilmiş tereyağını alın ve üzerine yaklaşık 2 çay kaşığı biber salçası ekleyin.
4. Roti hamurunu yapmak için, maida, tuz, şeker, ezilmiş muz, süt, su ve kalan acı biber salçasını karıştırın. Yumuşak bir hamur oluşturmak için iyice yoğurun. Hamurun üzerini kapatın ve yaklaşık 30 dakika bir kenarda bekletin.
5. Alüminyum bir kadayı ısıtmak için ocağın üzerine ters çevirin. Sıcak kadayı tuzlu su ile kaplayın
6. Hamuru süper ince yuvarlaklara yuvarlayın. Yaymak ve oda benzeri bir tutarlılık elde etmek için onları çevirmeye çalışın.
7. Rotiyi sıcak kadayıfın üzerine koyun ve yüksek ısıda pişirin. Düşük ısı roti kadak yapacaktır, bu yüzden dikkatli olun. Roti pişmeye başladığında katlayın.
8. Bir tabağa aktarın ve önceden hazırlanmış acı sarımsaklı tereyağını sürün. Hemen servis yapın.
Chef Saransh’ın orijinal filmini aşağıdan izleyebilirsiniz. İnceltmek için rotiyi nasıl yaymaya çalıştığına dikkat edin. Ayrıca, kahverengileşmeye başlayan roti’yi nasıl hızlı bir şekilde katladığına dikkat edin:
Canınız farklı türde bir roti çekiyorsa veya bir partide misafirlerinizi şaşırtmak istiyorsanız, bu biberli sarımsaklı roomali roti yapmayı deneyin. Unutulmaz bir muamele olacağından emin olabilirsiniz. Ayrıca özel kebap böreği, tikka böreği veya frankie yapmak için de kullanabilirsiniz. Seçtiğiniz dolguyu ekleyin ve ardından odayı sıkıca yuvarlayın ve sıkıştırın. Yeni bir şey yapmanın ne kadar kolay bir yolu!
(Ayrıca Okuyun: Kulcha’nızla Eşleştirebileceğiniz En İyi 5 Yemek: Chole, Paneer, Chicken Ve Daha Fazlası)
Günün Öne Çıkan Videosu
Toshita Sahni hakkındaToshita kelime oyunu, yolculuk tutkusu, merak ve aliterasyonla doludur. Bir sonraki yemeğini mutlu bir şekilde düşünmediği zamanlarda, roman okumaktan ve şehirde dolaşmaktan hoşlanıyor.