Heres avokado olmayan bir guacamole tarifi – muz var

Leila

Global Mod
Global Mod
Kremsi, baharatlı ve sonsuz remikslenebilir – guacamole zamansızdır ve fan tabanının adil bir payına sahiptir. Rulo, tost, tacos, salata ve daha fazlası için bir daldırma, yayma veya giyinme olarak alabilirsiniz. Ya, kahvaltınızda bir gösteri çalma olabilecek yemeğin desi bir versiyonu olduğunu söylersek? Bizi duydun. Kısa bir süre önce Bananamole adlı bu yemeğe rastladık. Bekle, kaşını kaldırmayın! Bu, sosyal medyada tökezlediğimiz “tuhaf bir gıda trendi” değil. Bunun yerine, püresi muzla yapılan yasal bir yemektir. Ve eğer biraz keşfederseniz, muzamolün mümkün olan en moda şekilde sunulan geleneksel pişirmenin mükemmel bir örneği olduğunu göreceksiniz. Buna inanmak zor mu? Herhangi bir karar vermeden önce makaleden geçmenizi öneririz.

Öyleyse okuyun: Kabukları yiyin: Muz kabukları biraz kilo vermenize nasıl yardımcı olabilir

Bu bananamol tam olarak nedir?

Bu yemek tatlı veya olgun muz ile yapılmış. Bunun yerine, çiğ muzları tutmalı ve meyve yumuşak ve duygusallaşana kadar onları iyice kaynatmalısınız. Sonra, soğan, domates, baharat serpin – temelde klasik guacamole eklediğiniz her şey – ve ekmeğiniz veya roti veya tacos için lezzetli bir yayılma hazırlamak için karıştırın.

Bananamole çok eşsiz bir kavram olsa da, çiğ muzun sebze olarak kullanılması gastronomi dünyası için yeni değildir. Hindistan'da çiğ muz kofta, püresi çiğ muz, çiğ muz Sabzi ve ark. Mutfağın ayrılmaz bir parçası olmuştur. Hepsi bu değil. Çiğ muzun pişirmede kullanımı birkaç Afrika ülkesinde de yaygındır. Gana'da, 'eto' olarak adlandırılan püre çiğ muz, sağlıklı bir yemek için yumurta veya fıstıkla servis edilir.

Öyleyse okuyun: Bir muzun her parçasının nasıl kullanılacağı yemek pişirmeyi planlıyor

Fotoğraf Kredisi: Istock

Bananamole bu kadar benzersiz yapan nedir?

Guacamole biçiminde çiğ muzlara sahip olmak, yemeği benzersiz ve dünya gıda haritasına yaratıcı bir şekilde dahil ediyor. Ayrıca, çiğ muz avokadodan daha ucuzdur ve Hindistan'ın herhangi bir yerinde kolayca temin edilebilir. Ve en iyi yanı, yemeğin sağlıklı olması ve Theo atık pişirme kavramını en iyiye teşvik etmesidir.

Öyleyse okuyun: Diyabet hastalarının muz sahibi olması güvenli mi? İşte Uzman Söylemeli

Haberler'de son ve son dakika haberleri

Evde Bananamole Nasıl Yapılır?

İşte içerik yaratıcısı Suvarna tarafından '@sulious' sapında paylaşılan bir bananamole tarifi. Seni alalım.

1. Adım. Çiğ bir muzu iki parçaya temizleyin ve kesin ve 4-5 ıslıklara kadar basınçlı pişirin.
2. Adım. Biraz soğan, domates ve kişniş yapraklarını doğrayın.
Adım 3. Cildi soyun ve kremsi bir doku elde edene kadar çiğ muzla harç pantolonuyla dövün.
4. Adım. Zeytinyağı, karabiber, tuz ve yarım kireç sıkın.
Adım 5. Doğranmış soğan, domates ve kişniş yaprakları ekleyin. Varsa biraz doğranmış jalapeno ekleyin.
Adım 6. Her şeyi birlikte karıştırın. Ve Relrowing'e hazır bir kremanamole var.

Bananamol Nasıl Hizmet Edilir:

– Ekmeği kızartabilir, üzerine genel miktarda bananamol yayabilir ve zevk alabilirsiniz.
– En sevdiğiniz kraker ile bir daldırma olarak tadını çıkarabilirsiniz.
– Bir roti içine yuvarlayın ve hızlı bir öğle yemeği için yapın.
– Böylece Desi Bharta yerine biraz pirinçle deneyebilirsiniz.

Eğer bu yaratıcı tarif fikri saldırınızı aldıysa, bir dahaki sefere Guacamole'u canlandırdığınızda evde denemeyi önerdik. Ve evet, yemekle olabildiğince yaratıcı gidin.