Hafta sonlarını nasıl geçirmeyi seversin? Bize sorarsanız, mutfakta yaratıcılığımızı keşfetmekten ve tarifler denemekten keyif alıyoruz. Birçoğu için yemek pişirmek son derece terapötik olabilir. Sebzeleri orantılı olarak doğramak, doğru baharat karışımını hazırlamak ve tüm malzemeleri iyi karıştırmak, stresi anında gidermeye yardımcı olur. Bize inanmıyor musun? Bu hafta sonu denemenizi ve kendiniz karar vermenizi öneririz. Başlangıç olarak size kolay, lezzetli ve yazlar için mükemmel bir tarif getiriyoruz. Bu dondurma! Artık evde dondurma yapmanın meşakkatli ve zaman alan bir iş olduğunu düşünebilirsiniz. İnternette çeşitli kapsamlı tarifler olduğu konusunda hemfikir olsak da, sadece bunlar değil. Aynı zamanda hızlı ve kolay tekrarlanabilen tarifler de bulacaksınız. Örneğin, limonlu dondurma tüyomuzu ele alalım. Burada sıfırdan başlamanıza gerek yok, bunun yerine bir kutu hazır vanilyalı dondurma alın ve biraz limon ve nane ile lezzet profilini yükseltin. kulağa mükemmel mi geliyor? O halde lafı daha fazla uzatmadan tarifimize geçelim.
Vanilyalı Dondurma Kullanarak Evde 3 Malzemeli Limonlu Dondurma Nasıl Yapılır:
Bu tarifte vanilyalı dondurma, nane yaprakları ve bir tam limon kullandık – hem kabuğu hem de suyu. Tek yapmanız gereken tüm malzemeleri bir arada karıştırmak ve en az beş saat bekletmek. Dondurma ayarlandıktan sonra, çıkarın ve tadını çıkarın. Limon sarısı tonu için biraz renk de ekleyebilirsiniz. Süper kolay, değil mi?
Ayrıntılı tarif için buraya tıklayın.
Öyleyse oku: Bu Yaz Denemeniz Gereken 5 Lezzetli Kolay Meyveli Dondurma
Bu lezzetli soğutulmuş ikramlar olmadan yazlar eksik kalırdı. Fotoğraf: “Unsplash”
Limonlu Dondurma Yaparken Kaçınılması Gereken Hatalar:
Tarif çok basit görünse de, yemeği tamamen mahvedebilecek bazı yaygın hatalar var. Önemli hatalardan bazıları şunlardır:
1. Çok fazla limon suyu eklemek:
Meyve suyuyla asla aşırıya kaçmayın. Niyet dondurmanızı keskin yapmak olsa da, fazladan meyve suyu eklemek dondurmanızı son derece ekşi ve keskin hale getirebilir.
2. Kabuğun kabuklarını düzgün şekilde soymamak veya kesmemek:
Limon kabuğu rendesi veya sığır eti, dondurmaya doku katar. Ancak kabuğunu soyarken veya kabuğunu rendelerken beyaz kısmını sıyırırsanız, yemeğin anında acılaşmasına neden olur. Ayrıca, limon kabuğunu uygun şekilde soymak veya kesmek, yemeğe derinlik katan esansiyel yağları elde etmenize yardımcı olur.
Öyleyse oku: Evde Kalın Ve Nefis Dondurmalar Yapmanın 5 Püf Noktası
Limon suyunu meyveden düzgün bir şekilde sıktığınızdan emin olun. Fotoğraf Kredisi: iStock
3. Aşırı karıştırma:
Ne zaman duracağınızı bilmeniz gerekir. Dondurma hazırlarken karıştırmak önemli bir adım olsa da, fazla çalkalamak size tam tersi bir sonuç verebilir. Dondurmayı grenli hale getirebilir. Bu, istenen kıvamı elde ettiğiniz anda çalkalamayı durdurmanın önemli olduğu anlamına gelir.
4. İyi donmamak:
Bir kase dondurmaya karşı koymanın ne kadar zor olduğunu anlıyoruz, özellikle de tam dondurucuda olduğunu bildiğinizde. Ama biz diyoruz ki, sabırlı olun ve iyice katılaşmasına izin verin çünkü yeterince uzun süre dondurmazsanız kıvamı çok akıcı olabilir.
Artık tüm bilgileri elinizin altında olduğuna göre, zaman kaybetmemenizi ve kendinize bir kase limonlu dondurma yapıp kendinizi şımartmanızı öneririz! Nasıl olduğunu bize bildirin.
Herkese mutlu hafta sonları!
Vanilyalı Dondurma Kullanarak Evde 3 Malzemeli Limonlu Dondurma Nasıl Yapılır:
Bu tarifte vanilyalı dondurma, nane yaprakları ve bir tam limon kullandık – hem kabuğu hem de suyu. Tek yapmanız gereken tüm malzemeleri bir arada karıştırmak ve en az beş saat bekletmek. Dondurma ayarlandıktan sonra, çıkarın ve tadını çıkarın. Limon sarısı tonu için biraz renk de ekleyebilirsiniz. Süper kolay, değil mi?
Ayrıntılı tarif için buraya tıklayın.
Öyleyse oku: Bu Yaz Denemeniz Gereken 5 Lezzetli Kolay Meyveli Dondurma
Bu lezzetli soğutulmuş ikramlar olmadan yazlar eksik kalırdı. Fotoğraf: “Unsplash”
Limonlu Dondurma Yaparken Kaçınılması Gereken Hatalar:
Tarif çok basit görünse de, yemeği tamamen mahvedebilecek bazı yaygın hatalar var. Önemli hatalardan bazıları şunlardır:
1. Çok fazla limon suyu eklemek:
Meyve suyuyla asla aşırıya kaçmayın. Niyet dondurmanızı keskin yapmak olsa da, fazladan meyve suyu eklemek dondurmanızı son derece ekşi ve keskin hale getirebilir.
2. Kabuğun kabuklarını düzgün şekilde soymamak veya kesmemek:
Limon kabuğu rendesi veya sığır eti, dondurmaya doku katar. Ancak kabuğunu soyarken veya kabuğunu rendelerken beyaz kısmını sıyırırsanız, yemeğin anında acılaşmasına neden olur. Ayrıca, limon kabuğunu uygun şekilde soymak veya kesmek, yemeğe derinlik katan esansiyel yağları elde etmenize yardımcı olur.
Öyleyse oku: Evde Kalın Ve Nefis Dondurmalar Yapmanın 5 Püf Noktası

Limon suyunu meyveden düzgün bir şekilde sıktığınızdan emin olun. Fotoğraf Kredisi: iStock
3. Aşırı karıştırma:
Ne zaman duracağınızı bilmeniz gerekir. Dondurma hazırlarken karıştırmak önemli bir adım olsa da, fazla çalkalamak size tam tersi bir sonuç verebilir. Dondurmayı grenli hale getirebilir. Bu, istenen kıvamı elde ettiğiniz anda çalkalamayı durdurmanın önemli olduğu anlamına gelir.
4. İyi donmamak:
Bir kase dondurmaya karşı koymanın ne kadar zor olduğunu anlıyoruz, özellikle de tam dondurucuda olduğunu bildiğinizde. Ama biz diyoruz ki, sabırlı olun ve iyice katılaşmasına izin verin çünkü yeterince uzun süre dondurmazsanız kıvamı çok akıcı olabilir.
Artık tüm bilgileri elinizin altında olduğuna göre, zaman kaybetmemenizi ve kendinize bir kase limonlu dondurma yapıp kendinizi şımartmanızı öneririz! Nasıl olduğunu bize bildirin.
Herkese mutlu hafta sonları!