Gulab Kulfi: Yaz için mükemmel olan hızlı ve kolay tatlı tarifi

Leila

Global Mod
Global Mod
Yaz gelir gelmez hepimiz soğuk bir şey istiyoruz. Yiyeceklerden içeceklere ve tatlılara kadar soğutulmuş muamelenin tadını çıkarıyoruz. Her durum için her zaman özel bir şey vardır. Yaz sezonunda, dondurma ve Kulfi en çok sevilenler arasında. Kulfi, normal günlerden düğünlere ve partilere kadar her şeyde servis edilen klasik bir tatlıdır. Kuru meyve aromalı kremsi bir Kulfi her zaman bir hit. Geleneksel olarak, Kulfi bir süt, krem, khoya ve şeker karışımından yapılır. Ancak popülaritesi sayesinde artık birçok çeşit mevcut. Matka Kulfi, Rabri Kulfi ve Badam Kulfi oldukça ünlüdür. Bu kez, Gulab Kulfi'nin bu yaz denemesi için özel bir tarif sunuyoruz. Güzel pembe rengi gözlerinizi yakalayacak ve keyifli gül aroması kalbinizi kazanmak için Sura.

Gulab Kulfi neyden yapılmıştır?


Gulab Kulfi yapmak için tam yağlı süt iyice pişirilir. Kaju veya badem macunu eklenir. Kalın bir karışım oluştuğunda, şeker ve doğranmış kuru meyveler karıştırılır ve karışımın soğumasına izin verilir. Sonra gül yaprakları, gül şurubu ve gül suyu eklenir. Karışım kalıplara dökülür ve ayarlanana kadar dondurulur.

Gulab Kulfi: Adım adım tarifi


Önce sütü pişirin

1 litre tam krema sütü bir tavada kaynatın. Bu arada, ıslatılmış kaju fıstığı macunu hazırlayın.

Kremsi bir doku için kaju fıstığı kullanın

Süt kaynadıktan sonra ısıyı azaltın ve kaju macunu karıştırın. Yapıştırmayı önlemek için karıştırmaya devam edin.

Ekstra krizi için kuru meyveler ekleyin

Karışımı 10 dakika pişirin, ardından ince doğranmış badem ve fıstık ekleyin. Birkaç saniye daha pişirin. Şeker düğmesine ekleyin.

Sürekli karıştırın

Şekerin çözünmesini sağlamak için karıştırmaya devam edin. Karışım kalınlaşmaya başlamak istiyor. Yarıya indirildikten sonra ısıyı kapatın ve tamamen soğumaya bırakın.

Gül Şurubu Ekleme Zamanı

Soğutulduğunda, 2 yemek kaşığı gül şurubu, 1 çay kaşığı gül suyu ve birkaç gül yaprakları ekleyin. İyi karıştırın. Böylece istenirse bu aşamada bir damla pembe gıda boyası ekleyebilirsiniz.

Mükemmel dondurun

Karışımı Kulfi kalıplarına dökün, iyice kapatın ve 7 ila 8 saat dondurun. Donduktan sonra, bu lezzetli yaz tedavisinin tadını çıkarın!

Gulab Kulfi'nin tam tarifi için buraya tıklayın.

Bu kolay ve cazip tarif arayışı değil mi? Yani bu yaz, bu gül aromalı Kulfi'yi evde deneyin!
 
Üst