Genç çiftçilere girişimciliği teşvik etmek için 3,2 milyonluk çağrı yayımlandı

HoCaM

Global Mod
Global Mod
Uzun zamandır beklenen 6.1 numaralı alt tedbir “Genç çiftçilere yönelik başlangıç desteği – 2024 mali yılı” için teklif çağrısı, 25 Temmuz 2024 tarihli ve 17302 sayılı kararname ile yayımlandı.

Gençlerin özerkliği için yürütülen bölgesel “Giovani Sì” projesi kapsamında yapılan çağrı, genç çiftçiler tarafından yönetilen yeni işletmelerin kuruluş aşamasını teşvik etmeyi, yalnızca nesiller arası değişimi teşvik etmeyi değil, aynı zamanda kırsal alanlarda 40 yaş altı kişilerin kalıcılığını da desteklemeyi amaçlıyor.

Başvurular 18 Eylül – 31 Ekim tarihleri arasında yapılabilecek.

Başkan Eugenio Giani, “Kırsalda bir gelecek kurmayı seçen birçok gencin girişimcilik hayalini desteklemek için, nesiller arası değişimi teşvik etmek için gerekli önlemleri desteklemeliyiz ve bu çağrı, Toskana'yı giderek daha rekabetçi ve çekici hale getirmek için uyguladığımız stratejiye verilen yanıtlardan biridir” dedi.

Başkan Yardımcısı Saccardi, “Kırsalımızda genç çiftçilerin kurulmasını güçlü bir şekilde desteklemek istiyoruz” dedi. Bu, yalnızca Toskana'da da görülen tarımsal girişimciliğin giderek yaşlanmasıyla mücadeleye yardımcı olmakla kalmıyor, aynı zamanda üretim sisteminin daha fazla dinamizminin ve canlılığının teşvik edilmesiyle tarımsal işletmelerin gelişmesine de yardımcı oluyor; çünkü gençler doğal olarak yeniliğe, modernleşmeye ve iş faaliyetlerinin çeşitlendirilmesine daha yatkınlar”.

Bilgi için buraya tıklayın
 
Üst