Taze yapılmış parottalarla sos, köri veya kurma konusunda çok rahatlatıcı bir şey var. Hassas lapa lapa bizi asla şaşırtmaz. Deneyimsiz olanlar için parotta, Güney Hindistan’da yaygın olarak yapılan bir gözleme türüdür. Hafif gevrek bir dokuya sahiptir, ancak çiğnemek için de yumuşaktır. Ya size parotta yemenin farklı bir yolu olduğunu söylesek? Ya onu rotis veya parathas gibi tüketmek yerine yemeğin bir parçası yapsaydınız? Sizi Kothu Parotta ile tanıştıralım. Baharat ve dokunun mükemmel dengesi olduğu için, kendinizi tekrar tekrar yaparken bulabilirsiniz! Neyse ki, pişirmesi de kolay. Aşağıda daha fazlasını öğrenin.
Öyleyse oku: Yemeklerinizi Tatlandırmak İçin 5 Güney Hindistan Eşliği
Kothu Parotta nedir?
Kothu Parotta kelimenin tam anlamıyla “kıyılmış parotta” anlamına gelir. Kothu Parotta, Güney Hindistan’da popüler bir sokak yemeğidir ve genellikle Kothu Roti olarak anıldığı Sri Lanka’da da ünlüdür. Bu yemeğin kesin kökenleri belirsizdir. Eşsizliği, parotta’nın kendisinin parçalanması ve diğer malzemelerle karıştırılması gerçeğinde yatmaktadır. Sonuç olarak, daha da çıtır olur ve aynı zamanda aromaların daha fazlasını emer. Kothu Parotta’nın sebze, yumurta, tavuk, balık ve diğer versiyonları vardır. Her zaman beğeninize göre özelleştirebilirsiniz – örneğin, bazı insanlar ekstra hoşgörü için peynir ekler. Ayrıca, göreceğiniz gibi, arta kalan körileri ve önceden pişirilmiş parottaları kullanmanın harika bir yoludur:
Öyleyse oku: Avial Curry, Poriyal ve Daha Fazlası, Denemeniz Gereken 7 Sebze Güney Hindistan Körisi
Artık parotta ve köri var mı? Bu tarifle ikisini benzersiz bir şekilde karıştırın. Fotoğraf Kredisi: iStock
Evde Tavuk Kothu Parotta Nasıl Yapılır | Tavuk Kothu Roti İçin Hızlı ve Kolay Tarif
Parottaları her iki tarafta hafif gevrek ve altın rengi kahverengi olana kadar pişirin. Onları parçalayın ve bir kenara koyun. Bir kasede yumurtaları tuz ve karabiberle bir iki dakika çırpın. Şimdi bir kadhai’de yağı ısıtın ve soğanları, köri yapraklarını, domatesleri ve yeşil biberleri ekleyin. Her şeyi karıştırmak için bir spatula kullanın ve 2 dakika pişirin. Ardından, biber tozunu ve ardından kıyılmış paratha parçalarını ekleyin. Doğrama usulü karıştırmaya devam edin. Kalan tavuk körisini ve ardından kıyılmış tavuğu ekleyin. İyice karıştırın.
Körili tavuk yoksa domates püresi kullanabilirsiniz. Bu yemeği yapmanın tek bir yolu yok, bu yüzden denemekten çekinmeyin. Ancak, püre kullanıyorsanız baharatları buna göre ayarlamanız gerekeceğini unutmayın. Son olarak, çırpılmış yumurta karışımını kadayiye dökmeniz ve yumurtalar pişene kadar iyice karıştırmanız gerekir. Yemeğin üzerini kişniş yapraklarıyla süsleyip sıcak servis yapın.
Chicken Kothu Parotta’nın tam tarifi için buraya tıklayın.
Artık evinizin rahatlığında bu harika sokak yemeğinin tadını çıkarabilirsiniz. Nasıl sonuçlanacağını bize bildirin! Bu makale canınızın başka sağlıklı tavuk yemeklerini çekmesine neden olduysa, bu Güney Hindistan köri tarifleri listesine göz atın.
Öyleyse oku: Farklı Bölgelerden Deneyebileceğiniz 6 Nefis Domates Chutney Tarifi
Toshita Sahni hakkındaToshita kelime oyunu, yolculuk tutkusu, merak ve aliterasyonla doludur. Bir sonraki yemeğini mutlu bir şekilde düşünmediği zamanlarda, roman okumaktan ve şehirde dolaşmaktan hoşlanıyor.
Öyleyse oku: Yemeklerinizi Tatlandırmak İçin 5 Güney Hindistan Eşliği
Kothu Parotta nedir?
Kothu Parotta kelimenin tam anlamıyla “kıyılmış parotta” anlamına gelir. Kothu Parotta, Güney Hindistan’da popüler bir sokak yemeğidir ve genellikle Kothu Roti olarak anıldığı Sri Lanka’da da ünlüdür. Bu yemeğin kesin kökenleri belirsizdir. Eşsizliği, parotta’nın kendisinin parçalanması ve diğer malzemelerle karıştırılması gerçeğinde yatmaktadır. Sonuç olarak, daha da çıtır olur ve aynı zamanda aromaların daha fazlasını emer. Kothu Parotta’nın sebze, yumurta, tavuk, balık ve diğer versiyonları vardır. Her zaman beğeninize göre özelleştirebilirsiniz – örneğin, bazı insanlar ekstra hoşgörü için peynir ekler. Ayrıca, göreceğiniz gibi, arta kalan körileri ve önceden pişirilmiş parottaları kullanmanın harika bir yoludur:
Öyleyse oku: Avial Curry, Poriyal ve Daha Fazlası, Denemeniz Gereken 7 Sebze Güney Hindistan Körisi
Artık parotta ve köri var mı? Bu tarifle ikisini benzersiz bir şekilde karıştırın. Fotoğraf Kredisi: iStock
Evde Tavuk Kothu Parotta Nasıl Yapılır | Tavuk Kothu Roti İçin Hızlı ve Kolay Tarif
Parottaları her iki tarafta hafif gevrek ve altın rengi kahverengi olana kadar pişirin. Onları parçalayın ve bir kenara koyun. Bir kasede yumurtaları tuz ve karabiberle bir iki dakika çırpın. Şimdi bir kadhai’de yağı ısıtın ve soğanları, köri yapraklarını, domatesleri ve yeşil biberleri ekleyin. Her şeyi karıştırmak için bir spatula kullanın ve 2 dakika pişirin. Ardından, biber tozunu ve ardından kıyılmış paratha parçalarını ekleyin. Doğrama usulü karıştırmaya devam edin. Kalan tavuk körisini ve ardından kıyılmış tavuğu ekleyin. İyice karıştırın.
Körili tavuk yoksa domates püresi kullanabilirsiniz. Bu yemeği yapmanın tek bir yolu yok, bu yüzden denemekten çekinmeyin. Ancak, püre kullanıyorsanız baharatları buna göre ayarlamanız gerekeceğini unutmayın. Son olarak, çırpılmış yumurta karışımını kadayiye dökmeniz ve yumurtalar pişene kadar iyice karıştırmanız gerekir. Yemeğin üzerini kişniş yapraklarıyla süsleyip sıcak servis yapın.
Chicken Kothu Parotta’nın tam tarifi için buraya tıklayın.
Artık evinizin rahatlığında bu harika sokak yemeğinin tadını çıkarabilirsiniz. Nasıl sonuçlanacağını bize bildirin! Bu makale canınızın başka sağlıklı tavuk yemeklerini çekmesine neden olduysa, bu Güney Hindistan köri tarifleri listesine göz atın.
Öyleyse oku: Farklı Bölgelerden Deneyebileceğiniz 6 Nefis Domates Chutney Tarifi
Toshita Sahni hakkındaToshita kelime oyunu, yolculuk tutkusu, merak ve aliterasyonla doludur. Bir sonraki yemeğini mutlu bir şekilde düşünmediği zamanlarda, roman okumaktan ve şehirde dolaşmaktan hoşlanıyor.