Hint mutfağı, geniş köri çeşitleriyle dünya çapında ünlüdür. Vejetaryen veya vejeteryan olmayan, ülkedeki her bölgenin sunabileceği farklı ve lezzetli bir şeyler vardır. Aralarından seçim yapabileceğiniz çok sayıda seçenek olsa da, klasik koyun eti köri çoğu vejetaryen olmayanlar için tercih edilen bir seçenektir. Şimdi, restoranlarda ve otellerde birçok farklı koyun köri çeşidi bulacaksınız. Ama en çok sevdiğimiz şey bir dhaba’da yapılan. Ne de olsa, taze malzemelerle yapılan bir koyun körisinin aromasına ve tadına kim karşı koyabilir ki? Koyun eti seviyorsanız ve desi tarzı koyun eti yemek istiyorsanız, bu dhaba tarzı koyun köri tarifini denemenizi şiddetle tavsiye ederiz.
Bu tarifte, etli koyun eti parçaları yoğurt ve masalada marine edildikten sonra lezzetli bir köri içinde mükemmel bir şekilde pişirilir. Bu dhaba tarzı koyun eti köri, sağlıklı bir öğle veya akşam yemeği yemeği için mükemmeldir. Tadının tadını çıkarmak için biraz roti, paratha veya buharda pişirilmiş pirinçle eşleştirin. Bu kuzu körisini evinizde yapınca bize güvenin, lüks restoranlardan aldığınız tüm kuzu körilerini unutacaksınız. Köriyi biraz dilimlenmiş soğanla eşleştirmeyi unutmayın. Daha fazla uzatmadan hemen tarifimize geçelim.
Öyleyse oku: Et Severlerin Keyfi Olan 5 Güney Hindistan Koyun Eti Körisi
Fotoğraf Kredisi: iStock
Dhaba Tarzı Koyun Körisi: Dhaba Tarzı Koyun Körisi Nasıl Yapılır
Öncelikle koyunu güzelce temizleyip yıkamamız gerekiyor. Suyunu süzün ve toz kırmızıbiber, haldi, yoğurt ve tuzla marine edin. 20-30 dakika kenarda bekletin. Bittiğinde, marine edilmiş koyun etini düdüklü tencereye ekleyin.
Şimdi yağ, haldi, kırmızı biber tozu, kimyon tozu, kişniş tozu ve garam masala ekleyin. İyice karıştırın. Yarım su bardağı su ilave edip etler yumuşayıncaya kadar pişirin. Kenara koyun. Ardından, yağı bir tavada ısıtın. Kimyon, diş sarımsak, kırmızı biber ve köri yapraklarını ekleyin ve dağılmalarına izin verin. Soğanları ekleyin ve altın sarısı bir renk alana kadar pişirin.
Bittiğinde, zencefil-sarımsak ezmesi ve taze kişniş yapraklarını ekleyin. İyice karıştırın. Şimdi dilimlenmiş domatesleri ekleyin ve yumuşayana kadar pişirin. Hazırlanan masala ile birlikte pişmiş koyun eti ekleyin. Dhaba usulü kuzu köri tarifinin tamamı için buraya tıklayın.
Peki, ne bekliyorsun? Bu lezzetli tarifi evde deneyin ve deneyimlerinizi aşağıdaki yorumlarda bizimle paylaşın. Bu arada, daha fazla koyun köri tarifi arıyorsanız, buraya tıklayın.
Vaishali Kapila hakkındaVaishali, parathas ve rajma chawal yemekte rahatlık buluyor, ancak farklı mutfakları keşfetme konusunda da aynı derecede hevesli. Yemek yemediği veya yemek pişirmediği zamanlarda onu kanepede kıvrılmış en sevdiği TV programı olan ARKADAŞLAR’ı izlerken bulabilirsiniz.
Bu tarifte, etli koyun eti parçaları yoğurt ve masalada marine edildikten sonra lezzetli bir köri içinde mükemmel bir şekilde pişirilir. Bu dhaba tarzı koyun eti köri, sağlıklı bir öğle veya akşam yemeği yemeği için mükemmeldir. Tadının tadını çıkarmak için biraz roti, paratha veya buharda pişirilmiş pirinçle eşleştirin. Bu kuzu körisini evinizde yapınca bize güvenin, lüks restoranlardan aldığınız tüm kuzu körilerini unutacaksınız. Köriyi biraz dilimlenmiş soğanla eşleştirmeyi unutmayın. Daha fazla uzatmadan hemen tarifimize geçelim.
Öyleyse oku: Et Severlerin Keyfi Olan 5 Güney Hindistan Koyun Eti Körisi
Fotoğraf Kredisi: iStock
Dhaba Tarzı Koyun Körisi: Dhaba Tarzı Koyun Körisi Nasıl Yapılır
Öncelikle koyunu güzelce temizleyip yıkamamız gerekiyor. Suyunu süzün ve toz kırmızıbiber, haldi, yoğurt ve tuzla marine edin. 20-30 dakika kenarda bekletin. Bittiğinde, marine edilmiş koyun etini düdüklü tencereye ekleyin.
Şimdi yağ, haldi, kırmızı biber tozu, kimyon tozu, kişniş tozu ve garam masala ekleyin. İyice karıştırın. Yarım su bardağı su ilave edip etler yumuşayıncaya kadar pişirin. Kenara koyun. Ardından, yağı bir tavada ısıtın. Kimyon, diş sarımsak, kırmızı biber ve köri yapraklarını ekleyin ve dağılmalarına izin verin. Soğanları ekleyin ve altın sarısı bir renk alana kadar pişirin.
Bittiğinde, zencefil-sarımsak ezmesi ve taze kişniş yapraklarını ekleyin. İyice karıştırın. Şimdi dilimlenmiş domatesleri ekleyin ve yumuşayana kadar pişirin. Hazırlanan masala ile birlikte pişmiş koyun eti ekleyin. Dhaba usulü kuzu köri tarifinin tamamı için buraya tıklayın.
Peki, ne bekliyorsun? Bu lezzetli tarifi evde deneyin ve deneyimlerinizi aşağıdaki yorumlarda bizimle paylaşın. Bu arada, daha fazla koyun köri tarifi arıyorsanız, buraya tıklayın.
Vaishali Kapila hakkındaVaishali, parathas ve rajma chawal yemekte rahatlık buluyor, ancak farklı mutfakları keşfetme konusunda da aynı derecede hevesli. Yemek yemediği veya yemek pişirmediği zamanlarda onu kanepede kıvrılmış en sevdiği TV programı olan ARKADAŞLAR’ı izlerken bulabilirsiniz.