Çin böreği sever misin? Bu Tavuklu Schezwan Çin Böreği’ni En Kısa Zamanda Denemelisiniz!

Leila

Global Mod
Global Mod
Hafta sonu geldi ve yemek tutkunları için bu, en derin yemek tutkularınızı karşılamak anlamına geliyor. Bazıları restoranları ziyaret etmeyi severken, diğerleri evde her şeyi sıfırdan pişirmeyi seviyor. Elbette aralarından seçim yapabileceğiniz birçok farklı mutfak var, ancak kendimizi geri dönerken bulduğumuz mutfak Hint-Çin mutfağıdır. Tatlı ve baharatlı tatların mükemmel karışımını sunar ve her zaman damak tadımızı tatmin etmeyi başarır. Örneğin Çin böreği büyük bir hayran kitlesine sahip olan atıştırmalıklardan biridir. Dışı çıtır, içi yumuşak ve sulu olan bu ürünler, kendinizi şımartacak bir şeyler yemek istediğinizde mükemmel bir ikramdır. Bugün sizlerle, ilk lokmada aşık olmanızı sağlayacak, dudaklara hitap eden tavuklu schezwan böreği tarifini paylaşmanın heyecanını yaşıyoruz.
Öyleyse okuyun:Tavuk Çin Böreği, Sebze Çin Böreği ve Daha Fazlası – Hoşgörülü Bir İlişki İçin 5 Çin Böreği

Tavuk Schezwan Çin Böreğinin Çıtır Çıkmasını Nasıl Sağlarsınız?


İnsanların Çin böreği yaparken karşılaştıkları yaygın sorun, bir süre sonra ıslanma eğiliminde olmalarıdır. Bunu önlemek için, fazla yağın süzülmesi için bunları daima kağıt mendille kaplı bir tabağa aktardığınızdan emin olun. Bu sayede fazla nem oluşmaz ve daha uzun süre çıtır kalırlar.

Tavuklu Schezwan Çin Böreğinin Yanında Ne Servis Edilir?


Çin böreği, baharatlı bir sos veya Hint turşusu ile eşleştirildiğinde en iyi tadı alır. Bunlar özellikle schezwan baharatıyla iyi gidiyor. Ancak baharat toleransınız yüksek değilse domates ketçapını veya daha tatlı bir sos bile tercih edebilirsiniz. Hatta onları pudina turşusu ile eşleştirebilirsiniz.

Tavuk Schezwan Böreği Nasıl Yapılır | Tavuk Schezwan Çin Böreği Tarifi


Bir tavada yağı ısıtarak başlayın. Kıyılmış sarımsağı ekleyin ve bir-iki dakika soteleyin. Daha sonra rendelenmiş tavuğu ve ardından tüm sebzeleri ekleyin. Çıtır çıtır olana kadar karıştırarak kızartın, ardından schezwan sosunu ve soya sosunu ekleyin. Her şeyi bir araya getirin ve tadına tuz ekleyin. Kenarda dur.

Tezgahın üzerine yaylı ruloyu serin ve içine hazırlanan dolgudan bir kaşık koyun. Silindirik bir şekil oluşturacak şekilde her taraftan güzelce katlayın ve kenarlarını su kullanarak kapatın. İşlemi kalan yaylı rulo tabakalarla tekrarlayın. Şimdi, düşük-orta ateşte ayarlanmış bir tavada yağı ısıtın. Hazırladığınız börekleri dikkatlice içine kaydırıp, altın rengi oluncaya kadar kızartın. Sıcak servis yapın ve tadını çıkarın!
Öyleyse okuyun:Sadece 30 Dakikada Sokak Tarzı Çin Böreği Nasıl Yapılır?

Tavuklu schezwan böreğinin tam tarifi için burayı tıklayın.

Bu dudak şapırdatıcı Çin böreği tarifini deneyin ve aşağıdaki yorumlarda tadını nasıl beğendiğinizi bize bildirin. Mutlu atıştırmalıklar!
 
Üst