Benzersiz Bir Sabzi Tarifi mi Arıyorsunuz? Rajasthani Mogar Ki Sabzi Çözümdür

Leila

Global Mod
Global Mod
Her gün aynı eski sabziyi yemekten sıkıldınız mı? Cevabınız evet ise endişelenmeyin, çünkü tek siz değilsiniz. Düzenli olarak bir tür yemeği yemek gerçekten oldukça monoton olabileceğinden, bu şekilde hissetmeniz çok doğal. En sevdiğiniz sabzi olsa bile, ona sık sık sahip olmak, kısa sürede sevgimizi ondan hoşlanmamaya dönüştürebilir. Bu nedenle her zaman benzersiz tarifler arayışındayız. Sabzi, Hint yemeğinin önemli bir parçasıdır ve bu tür durumlarda her zaman başvurabileceğimiz çeşitli sabzilere sahip olduğumuz için şanslıyız. Bu dudak şapırdatıcı Rajasthani mogar ki sabzi’yi deneyerek monotonluğu kırın. Ailenizde anında bir hit olacağından eminiz.
Öyleyse okuyun:Gatte Ki Sabzi, Dal Banjara ve Daha Fazlası: Vejetaryenler İçin 6 Otantik Rajasthani Körisi

Rajasthani Mogar Ki Sabzi Nedir?


Mogar ki sabzi’nin ana maddesi olarak moong dal var. Moong dal’ı genellikle köri şeklinde severiz, ancak nadiren sabzi olarak severiz. Bu eşsiz sabzi’yi yapmak için moong dal (yeşil gram) ayrı ayrı pişirilir ve ardından domates ve lezzetli baharatlardan oluşan bir havuzla birlikte sotelenir. Domatesler bu sabziye keskin bir tat katıyor. Hazırlanması fazla zaman almaz ve protein içeriği de yüksektir. Mogar ki sabzi, sağlık ve lezzet arasında mükemmel bir denge sunar ve sıradan bhindi sabzi, bharta, gheeya, aloo sabzi vb.’ye göre canlandırıcı bir değişiklik olacaktır. Bunu öğle ve akşam yemeklerinde hazırlayabilir ve dal, raita ve achaar ile eşleştirebilirsiniz. sağlıklı bir yemek hazırlayın.

Rajasthani Mogar Ki Sabzi Tarifi | Rajasthani Mogar Ki Sabzi Nasıl Yapılır


Moong dal’ı güzelce yıkayarak başlayın. Bir süre suda bekletin. Suyla birlikte düdüklü tencereye aktarın ve 3 ila 4 düdük pişirin. Şimdi bir tavada biraz yağı ısıtın, jeera ve hardal tohumlarını ekleyip asın. Tohumlar çatlamaya başladığında tüm kuru masalaları ekleyin. İyice soteleyin. Daha sonra doğranmış zencefili, yeşil biberleri ve sarımsağı eklememiz gerekiyor. Domatesleri eklemeden önce güzelce karıştırın. Domatesler piştikten sonra moong dal’ı tavaya eklemenin zamanı geldi. İyice karıştırın ve birkaç dakika pişirin. Son olarak, biraz lezzet katmak için tuz ve bir miktar limon suyu ekleyin. Üzerine taze kişniş yaprakları ekleyin ve roti ile sıcak olarak servis yapın.
Öyleyse okuyun:Bhuna Kukad, Lal Maas ve Daha Fazlası: Denemeniz Gereken 6 Rajasthani Sebze Dışı Tarif

Rajasthani mogar ki sabzi’nin tam tarifi için buraya tıklayın.

Bu lezzetli tarifi deneyin ve tadını nasıl beğendiğinizi aşağıdaki yorumlarda bize bildirin. Mutlu Yemek Pişirme!
 
Üst