Ah! Kalküta Her Lokmada Bengal Mutfağına Düşmenizi Sağlayacak

Leila

Global Mod
Global Mod
Yakın zamanda yaşadığım bir yemek deneyimi, konfor alanımızın aslında riskli bir alan olduğunu anlamamı sağladı. Tanıdık olanla o kadar rahatsınız ki, ne kadar harika şeyleri kaçırdığınıza dair hiçbir fikriniz yok. Örnek olarak: Oh'daki son yemek deneyimim! Kalküta. Bu restoranda tek bir yemek deneyimi beni Bengal mutfağına son derece yaklaştırdı; akıllara durgunluk veren yemek çeşitleri, neden hiç keşfetmediğimi anlayamıyorum. Ah! Kalküta beni sadece kusursuz Bengal mutfağıyla tanıştırmadı, aynı zamanda benzersiz, özel ve çok lezzetli yemeklerle sonuçlanan kültürlerin bir araya gelmesiyle Kalküta'nın (veya Kalküta'nın) geniş yemek yelpazesiyle tanıştırdı.

Ah! Kalküta'nın kurucusu Anjan Chatterjee, restoranlarının 25. yıl dönümü kutlamalarına ev sahipliği yaptı ve Kalküta'nın bölgesel yemeklerini dünyanın geri kalanına taşıma vizyonunu bizimle paylaştı. Ayrıca harika Bengal yemekleri yapmak için bir araya gelen en küçük baharatların ve yerel malzemelerin öneminden de bahsetti.

Oh! Kalküta mütevazı ama zariftir; her yemeğe de yansıyan iki temel değer ve bu restoranın inanılmaz hizmeti ve misafirperverliği. Arka planda çalan yumuşak Bengal müziği ve masanın üzerinde yer alan mis kokulu yasemin çiçekleri eşliğinde ziyafetimize bir bardak serinletici içecekle başladık. Aam Panna Shorbot.

Yeni başlayanlar için şunları yedik: Jackfruit Tikki keçi peyniri ile. Hazırlık muhteşemdi ve bunun bir vejetaryen yemeği olduğunu söylemek zordu. Daha sonra şunu denedik: İngiliz-Hint Tavuk Köftesi dışı çıtır, içi lezzet dolu bir yemekti. Köfte ile çok iyi uyum sağladı Hardal Aioli Sosu. Atıştırmalıklar arasında yumuşak ve ağızda eriyen bir ürün oldu Nawabi Koyun Eti Gilawat topraksı hindistan cevizi notaları ile. Başlangıçlar ile servis edildi Domates turşusu hardal yağı ve panch phoron ile tatlandırılmış ve soğutma Salatalıklı yoğurt sosu.


Başlangıç menüsündeki her öğe benzersiz bir lezzet ve dokuyla geldi.

Hardal sosu, domates turşusu, yoğurt sosu


Hardal sosu, domates turşusu, yoğurt sosu


En sevdiğim başlangıç şüphesiz balık olmalı – Aam Ada Izgara Bhetki çiğ mango tadında bir zencefil olan mango zencefiliyle tatlandırılmıştır. Bununla daldırmaktan kaçının ve bu yemeği ısırdığınızda dilinizde kalan mango özünü fark ettiğinizde şaşıracaksınız.

Aam Ada Izgara Bhetki


Aam Ada Izgara Bhetki


Ana Yemek, mükemmel bir şekilde pişirilmiş, rahatlatıcı ve lezzetli bir Bengalce ev yapımı yemek gibiydi. Yumuşak pirinç ve çıtır Petai Parathaeğlendik Kosha Mangsho kalın, lezzetli bir sosta yumuşak koyun eti parçaları vardı. Tavukta bunu sevdik Lebu Pata Diye Murgir JholKaffir limon yaprağına benzeyen Gondhoraj yaprağı ile tatlandırılmıştır. Karides malai köri Sunumda göze çarpıyordu, hindistancevizi içinde servis ediliyordu ve yanında tatlı ve lezzetli bir hindistancevizi bazlı sos geliyordu. Otantik Bengal yemeklerinin tadını çıkarırken balığı atlayamazsınız. Biz denedik Doi Bhetki kremsi ve hafif baharatlı bir yoğurt tabanına sahipti.

Petai Paratha


Petai Paratha

Lebu Pata Diye Murgir Jhol ve Karides Malai Köri


Lebu Pata Diye Murgir Jhol ve Karides Malai Köri

Doi Bhetki


Doi Bhetki


Ana yemeğimizdeki bazı leziz vejetaryen ürünler arasında rahatlatıcı klasik de vardı. Cholar Dalve gerçekten göze çarpan bir yemek – Koraishutir Dhokar Dalna. Bu yemekte, yeşil bezelye ve chana daldan yapılan, nefis aromalı bir köri içinde servis edilen kızarmış köfteler yer alıyordu. Tadı muhteşemdi ve harika bir dokusu vardı.

Yemekle birlikte çok keyif aldık Gondhoraj Salatası limon kabuğu rendesi ve tatlı ile Ananas Turşusu yemeğin sonunda keyifle tüketilen bir yemek.

Doyurucu bir akşam yemeğinin ardından, çoğu Hint restoranında çok özlediğim basit bir gelenek olan, ılık bir parmak kasesine daldırarak ellerimizi tazeledik. Sonunda tatlı, zengin ve lezzetli yemeğin tadını çıkararak leziz yemeğimizi bitirdik. Chenar Malpua Ve Fırında Rosogulla kalın karamelize süt ile.

Chenar Malpua ve Fırında Rosogulla


Chenar Malpua ve Fırında Rosogulla

  • Hangisi: Ah! Kalküta
  • Nerede: Arsa 4, Yerel Alışveriş Merkezi Masjid Moth, Greater Kailash II, Yeni Delhi, Delhi 110048
  • Ne zaman: 12:30 – 15:30, 19:30 – 23:30
  • İki Kişilik Maliyet: Rs 1800 (yaklaşık)
 
Üst