Karaçi Fırını ve Haydarabad'daki Bazı Restoranlar, Son kullanma tarihi geçmiş Ürünleri Sattığı İddiasıyla Ateş Altında

Leila

Global Mod
Global Mod
1950'lerden beri orada bulunan Haydarabad'ın popüler Karaçi Fırını, Telangana Gıda Güvenliği Komiseri'nin Moazzam Jahi Pazarı bölgesindeki satış noktalarından birine baskın yapıp son kullanma tarihi geçmiş ürünler bulduğunu iddia etmesinin ardından yakın zamanda radarın altına girdi. Gıda Güvenliği yetkilileri aynı yerdeki popüler Bilal Dondurma salonunu ziyaret etti ve burada satılan ürünlerde sorunlar olduğunu tespit etti. Ayrıca bilgileri halkla paylaşmak için X sosyal medya hesabını (eski adıyla Twitter) kullandılar.

Gıda Güvenliği Komiseri'nin gönderisine göre bu gıda ürünlerinin derhal atıldığı bilgisi verildi. Hepsi bu değil. Yetkili ayrıca “hamur işleri ve keklerde son kullanma tarihinin gösterilmediğinden FSSAI düzenlemelerinin ihlal edildiğinden” şikayetçi oldu. Ayrıca FSSAI Yasasına aykırı olan birçok etiketsiz ürün de buldular.

Öyleyse okuyun: Gıda Otoritesi Hindistan'da Gıda Tağşişini Kontrol Etmek İçin Girişimler Başlattı

Ayrıntılı yazıyı burada bulabilirsiniz:

Karaçi Fırını

* 5.200 Rs değerindeki son kullanma tarihi geçmiş peksimet, bisküvi, şeker, çikolatalı kek, kızarmış ekmek ve çörek stokları atıldı
* Hamur işlerinde ve keklerde son kullanma tarihi gösterilmiyor, dolayısıyla FSSAI düzenlemelerini ihlal ediyor
* Birden fazla etiketsiz ürünün FSSAI Yasasını ihlal ettiği tespit edildi

(2/2) pic.twitter.com/6iIOdodMwd— Gıda Güvenliği Komiseri, Telangana (@cfs_telangana) 4 Mayıs 2024
Başka bir gönderide gıda yetkilisi, Bilal Dondurma satış noktası ve üretim biriminin herhangi bir geçerli lisans olmadan faaliyet gösterdiğini bildirdi. Ayrıca outlette satılan sahte markalara ait su şişeleri de vardı. Gıda güvenliği yetkilileri, “Bildirim yayınlandı ve önlem alınacak” bilgisini verdi.

Öyleyse okuyun: Yiyecekleri Sarmak ve Servis Etmek İçin Gazete Kullanmaktan Kaçının: Gıda Otoritesi İlgili Sağlık Risklerini Vurguluyor

Gönderiyi burada bulabilirsiniz:

Görev gücü geçtiğimiz günlerde Moazzam Jahi Pazarı bölgesinde incelemeler gerçekleştirdi.

Bilal Dondurma
* Satış noktası ve üretim biriminin geçerli bir lisans/kayıt olmadan çalıştığı tespit edildi
*Sahte marka su şişeleri bulundu
*Tebligat yapıldı ve işlem yapılacak

(1/2) pic.twitter.com/kzC0TVCQCZ— Gıda Güvenliği Komiseri, Telangana (@cfs_telangana) 4 Mayıs 2024
Ayrıca Gıda Güvenliği Komiseri Telangana, Himayat Nagar, Sarath City Alışveriş Merkezi ve Banjara Tepeleri'ndeki satış noktaları da dahil olmak üzere Haydarabad'ın diğer çeşitli bölgelerine baskınlar düzenliyor. Yetkili, FSSAI gıda güvenliği düzenlemelerine uymadığı tespit edilen restoranlara karşı gerekli önlemleri aldıklarını sosyal medyada güncelliyor.
 
Üst