Yulaf kahvaltı zımbası, değil mi? İster sıcak bir kase yulaf lapası yapıyor, ister smoothies'e karışıyor ya da ev yapımı granola barlarını kırıyor olun, yulaf yemeklerinize beslenme ve doku ekler. Ama küfürlü bir koku ile bayat yulaf gibi kahvaltı dürüst olalım. Peki, yulaflarınızı nasıl daha uzun süre taze tutuyorsunuz? Eğer yulaf üzerinde stok seviyorsanız ama onları düzgün depolamak için Surg değilse, sizi ele geçirdik! İşte raf ömrünü uzatmanın beş basit yolu.
Öyleyse okuyun: Gecede sırılsıklam yulaf ve düzenli yulaf kasesi – fark nedir?
Fotoğraf: Istock
İşte yulaf daha uzun süre taze tutmanın 5 kolay yolu:
1. Hava geçirmez bir kapta saklayın
Yulaflarınızın taze kalmasını istiyorsanız, onları kuru ve mühürlü tutun. Havaya maruz kalmak nem birikmesine neden olabilir, bu da onları daha hızlı hale getirir. Yulaflarınızı orijinal ambalajdan cam veya yüksek kaliteli plastikten yapılmış hava geçirmez kabına aktarın. Hava akışını tamamen önlemek için kauçuk contalı kapları arayın.
2. Onları serin, kuru bir yerde tutun
Sıcaklık ve nem gıda depolamasında büyük bir rol oynar. Sıcak, nemli bir mutfak, yulafın raf ömrünü kısaltabilir, bozulmaya ve hatta moould'a yol açabilir. Yulaflarınızı ocak gibi ısı kaynaklarından uzak bir kilerde saklayın. Mutfağınız ısınma eğilimindeyse, onları buzdolabında tutmayı düşünün-sadece Sura yap.
3. onları dondurun
Bough yulaf toplu ama konu soun kullanmayı planlamıyor musunuz? Donma en iyi seçenektir. Yulaf, lezzet veya doku kaybetmeden iyi donar. Bunları mümkün olduğunca fazla havayı çıkararak dondurucu güvenli bir hava geçirmez torbaya veya kabına yerleştirin. Dondurucuda bir yıla kadar sürebilirler. Konuyu kullanmaya hazır olduğunuzda, gece boyunca oda sıcaklığında çözülürler, onları aldığınız gün kadar taze olacaklar.
Fotoğraf: Istock
4. Oksijen emicileri kullanın
Nemli bir iklimde yaşıyorsanız, oksijen emicileri yulaflarınızı taze tutmaya yardımcı olabilir. Tez Uzun süreli gıda deposunda yaygın olarak kullanılan küçük paketler, konteynerden oksijeni çıkarın ve bozulmayı yavaşlatır. Sadece kapalı kabınıza girin ve yulafınız daha uzun süre taze kalacaktır.
5. Zararlılara dikkat edin
Uygun depolama ile bile, yulaf, özellikle kap sık sık açılırsa zararlıları çekebilir. Küçük böcekler, dokuma veya kalıp belirtileri düzenli olarak kontrol edin. Herhangi bir olağandışı olduğunu tespit ederseniz, sağlık riskinden kaçınmak için entttiire partiyi atmak en iyisidir. Buna dikkat etmek, sizi potansiyel kontaminasyondan kurtarabilir.
Öyleyse okuyun: Yulaf hantal mı dönüyor? Mükemmel aşırı fekat yapmak için 5 ipucu (herhangi bir güçlük olmadan!)
Son İpucu: Makul bir süre içinde bitirebileceğiniz miktarlarda daima yulaf satın alın. Uygun depolama, onları taze ve lezzetli tutmak için uzun bir yol kat ediyor!
Öyleyse okuyun: Gecede sırılsıklam yulaf ve düzenli yulaf kasesi – fark nedir?
Fotoğraf: Istock
İşte yulaf daha uzun süre taze tutmanın 5 kolay yolu:
1. Hava geçirmez bir kapta saklayın
Yulaflarınızın taze kalmasını istiyorsanız, onları kuru ve mühürlü tutun. Havaya maruz kalmak nem birikmesine neden olabilir, bu da onları daha hızlı hale getirir. Yulaflarınızı orijinal ambalajdan cam veya yüksek kaliteli plastikten yapılmış hava geçirmez kabına aktarın. Hava akışını tamamen önlemek için kauçuk contalı kapları arayın.
2. Onları serin, kuru bir yerde tutun
Sıcaklık ve nem gıda depolamasında büyük bir rol oynar. Sıcak, nemli bir mutfak, yulafın raf ömrünü kısaltabilir, bozulmaya ve hatta moould'a yol açabilir. Yulaflarınızı ocak gibi ısı kaynaklarından uzak bir kilerde saklayın. Mutfağınız ısınma eğilimindeyse, onları buzdolabında tutmayı düşünün-sadece Sura yap.
3. onları dondurun
Bough yulaf toplu ama konu soun kullanmayı planlamıyor musunuz? Donma en iyi seçenektir. Yulaf, lezzet veya doku kaybetmeden iyi donar. Bunları mümkün olduğunca fazla havayı çıkararak dondurucu güvenli bir hava geçirmez torbaya veya kabına yerleştirin. Dondurucuda bir yıla kadar sürebilirler. Konuyu kullanmaya hazır olduğunuzda, gece boyunca oda sıcaklığında çözülürler, onları aldığınız gün kadar taze olacaklar.

Fotoğraf: Istock
4. Oksijen emicileri kullanın
Nemli bir iklimde yaşıyorsanız, oksijen emicileri yulaflarınızı taze tutmaya yardımcı olabilir. Tez Uzun süreli gıda deposunda yaygın olarak kullanılan küçük paketler, konteynerden oksijeni çıkarın ve bozulmayı yavaşlatır. Sadece kapalı kabınıza girin ve yulafınız daha uzun süre taze kalacaktır.
5. Zararlılara dikkat edin
Uygun depolama ile bile, yulaf, özellikle kap sık sık açılırsa zararlıları çekebilir. Küçük böcekler, dokuma veya kalıp belirtileri düzenli olarak kontrol edin. Herhangi bir olağandışı olduğunu tespit ederseniz, sağlık riskinden kaçınmak için entttiire partiyi atmak en iyisidir. Buna dikkat etmek, sizi potansiyel kontaminasyondan kurtarabilir.
Öyleyse okuyun: Yulaf hantal mı dönüyor? Mükemmel aşırı fekat yapmak için 5 ipucu (herhangi bir güçlük olmadan!)
Son İpucu: Makul bir süre içinde bitirebileceğiniz miktarlarda daima yulaf satın alın. Uygun depolama, onları taze ve lezzetli tutmak için uzun bir yol kat ediyor!