Hepimizin her gün yiyebileceğimiz birçok temel kahvaltı yemeği var. Bazıları için, sıcak sambara batırılmış bir kase idli olurdu. Diğerleri için basit bir kızarmış yumurta ve tost olurdu. Kahvaltı seçiminiz ne olursa olsun, güne güçlü bir notla başlamak iyi bir fikirdir. Sağlıklı ve besleyici bir kahvaltı yemek, günün geri kalanı için yakıt görevi görür ve aynı zamanda vücudu sağlıkla zenginleştirir. Paneer paratha, sabaha başlamak için ideal bir yol olabilecek harika bir yüksek proteinli tariftir.
Pek çok farklı paratha tarifi denemiş olsanız da, bu paneer paratha ayrı bir sınıftır ve aynı zamanda protein açısından da zengindir. Paneer paratha temelde süzme peynir veya paneer ile doldurulmuş bir Hint gözleme. Aloo veya soğan yerine paneer ana iç dolgudur ve oldukça lezzetlidir. Paratha hazırlanır ve ardından biraz sade tereyağı (ghee) ile demir kalbur veya tawa üzerinde kavrulur. Sağlık katsayısı, kullanılan malzemeler ve nasıl yapıldığı hakkında bilmeniz gereken her şey burada.
öyleyse oku: Yemek Bloggerı Jalebi’yi Dahi İle İlk Kez Denedi. Tepkisini İzle
Paneer Paratha Sağlık İçin İyi mi? | Paneer Paratha’nın Faydaları:
Uzmanlar, paneer paratha’nın güne başlamak için protein açısından zengin harika bir kahvaltı olabileceğini öne sürüyor. Süzme peynir veya paneer, vejetaryenler için en iyi protein kaynaklarından biridir. Sütü keserek yapılan 100 gramlık bir porsiyon 20 grama kadar protein içerebilir. Tam buğday atası ile eşleştirin ve atta lif ve antioksidanlarla zenginleştirildiği için daha da besleyici hale gelir.
Öyleyse oku: Amul, Priyanka Chopra’nın ‘Citadel’inin Çıkışını Yaratıcı Bir Konuyla Kutluyor
Paneer Paratha’nın Malzemeleri Nelerdir?
Paneer baharatlarla karıştırılarak parathanın içine doldurulur. Fotoğraf Kredisi: iStock
Tıpkı diğer parathalar gibi, paneer paratha da mutfağımızda bulunan benzer malzemeleri gerektirir. Paneer paratha yapmak için tam buğday unu veya atta, su, süzme peynir, soğan, kişniş, yeşil biber ve seçkin baharatlara ihtiyacınız olacaktır. Parathayı pişirmek için ghee veya yağa da ihtiyacınız olacaktır.
Evde Paneer Paratha Nasıl Yapılır | Yüksek Proteinli Paneer Paratha Tarifi:
Paneer paratha tarifi oldukça zahmetsizdir. Yeni başlayanlar bile başarılı olabilir. Sadece hamura çok fazla su eklemediğinizden emin olun, aksi halde çalışmak zorlaşır. Ayrıca bölmenin uygun şekilde boşaltıldığından ve mümkün olduğunca kuru olduğundan emin olun.
1. Öncelikle tam buğday ununu veya atağını bir kaba alın. Az miktarda su dökün ve pürüzsüz, yumuşak bir hamur yoğurun. bırak dinlensin
2. Paneayı rendeleyip ince kıyılmış yeşil biber, kişniş, soğan ve baharatları ekleyerek iç harcı hazırlayın. İyice karıştırıp kenarda bekletin.
3. Hamurdan küçük parçalar alıp merdaneyle açın. Ortasına iç harçtan bir yemek kaşığı kadar koyup her tarafını kapatın. Düzleştirin ve tekrar açın.
4. Tavayı ısıtın ve parathayı tavaya aktarın ve bir tarafının pişmesine izin verin. Bu sırada diğer tarafına sıvı yağ veya sıvı yağ sürüp ters çevirin ve pişirin.
5. Parathanın her iki tarafı da iyice pişip kahverengileşince ateşten alın. Dahi, hint turşusu veya tercih ettiğiniz turşu ile servis yapın!
Paneer paratha’nın tam adım adım tarifi için buraya tıklayın.
Pek çok farklı paratha tarifi denemiş olsanız da, bu paneer paratha ayrı bir sınıftır ve aynı zamanda protein açısından da zengindir. Paneer paratha temelde süzme peynir veya paneer ile doldurulmuş bir Hint gözleme. Aloo veya soğan yerine paneer ana iç dolgudur ve oldukça lezzetlidir. Paratha hazırlanır ve ardından biraz sade tereyağı (ghee) ile demir kalbur veya tawa üzerinde kavrulur. Sağlık katsayısı, kullanılan malzemeler ve nasıl yapıldığı hakkında bilmeniz gereken her şey burada.
öyleyse oku: Yemek Bloggerı Jalebi’yi Dahi İle İlk Kez Denedi. Tepkisini İzle
Paneer Paratha Sağlık İçin İyi mi? | Paneer Paratha’nın Faydaları:
Uzmanlar, paneer paratha’nın güne başlamak için protein açısından zengin harika bir kahvaltı olabileceğini öne sürüyor. Süzme peynir veya paneer, vejetaryenler için en iyi protein kaynaklarından biridir. Sütü keserek yapılan 100 gramlık bir porsiyon 20 grama kadar protein içerebilir. Tam buğday atası ile eşleştirin ve atta lif ve antioksidanlarla zenginleştirildiği için daha da besleyici hale gelir.
Öyleyse oku: Amul, Priyanka Chopra’nın ‘Citadel’inin Çıkışını Yaratıcı Bir Konuyla Kutluyor
Paneer Paratha’nın Malzemeleri Nelerdir?
Paneer baharatlarla karıştırılarak parathanın içine doldurulur. Fotoğraf Kredisi: iStock
Tıpkı diğer parathalar gibi, paneer paratha da mutfağımızda bulunan benzer malzemeleri gerektirir. Paneer paratha yapmak için tam buğday unu veya atta, su, süzme peynir, soğan, kişniş, yeşil biber ve seçkin baharatlara ihtiyacınız olacaktır. Parathayı pişirmek için ghee veya yağa da ihtiyacınız olacaktır.
Evde Paneer Paratha Nasıl Yapılır | Yüksek Proteinli Paneer Paratha Tarifi:
Paneer paratha tarifi oldukça zahmetsizdir. Yeni başlayanlar bile başarılı olabilir. Sadece hamura çok fazla su eklemediğinizden emin olun, aksi halde çalışmak zorlaşır. Ayrıca bölmenin uygun şekilde boşaltıldığından ve mümkün olduğunca kuru olduğundan emin olun.
1. Öncelikle tam buğday ununu veya atağını bir kaba alın. Az miktarda su dökün ve pürüzsüz, yumuşak bir hamur yoğurun. bırak dinlensin
2. Paneayı rendeleyip ince kıyılmış yeşil biber, kişniş, soğan ve baharatları ekleyerek iç harcı hazırlayın. İyice karıştırıp kenarda bekletin.
3. Hamurdan küçük parçalar alıp merdaneyle açın. Ortasına iç harçtan bir yemek kaşığı kadar koyup her tarafını kapatın. Düzleştirin ve tekrar açın.
4. Tavayı ısıtın ve parathayı tavaya aktarın ve bir tarafının pişmesine izin verin. Bu sırada diğer tarafına sıvı yağ veya sıvı yağ sürüp ters çevirin ve pişirin.
5. Parathanın her iki tarafı da iyice pişip kahverengileşince ateşten alın. Dahi, hint turşusu veya tercih ettiğiniz turşu ile servis yapın!
Paneer paratha’nın tam adım adım tarifi için buraya tıklayın.