Yiyecek ve şarap turizmini, şarap kültürünü ve kaliteli şarabı teşvik etmek ve geliştirmek için bir girişim ve faaliyet programının tanımına ulaşmak. Hepsi sorumlu ve bilinçli içki içmeyi ve konukseverlik sanatını öğretmeyi amaçlıyordu. Toscana Promozione Turistica ile Toskana İtalyan Sommelier Derneği arasında bugün Palazzo Strozzi Sacrati'de imzalanan mutabakat zaptının genel hedefi budur.
İmza törenine TPT Direktörü Francesco Tapinassi ve AIS Toscana Başkanı Cristiano Cini'nin yanı sıra tarımdan sorumlu başkan yardımcısı Stefania Saccardi ve ekonomi ve turizmden sorumlu meclis üyesi Leonardo Marras da katıldı.
Anlaşma, Bölge tarafından Unioncamere ile işbirliği içinde bölgesel yiyecek ve şarap sunumunda tipiklik ve geleneği teşvik etmek ve geliştirmek amacıyla oluşturulan Vetrina Toscana projesi kapsamına giriyor. Stefania Saccardi şöyle açıkladı: “Toskana, şarap ve yemekle bağlantılı turizmin önemini ve potansiyelini İtalya'da ilk anlayanlar arasındaydı. Ve sektördeki pek çok operatör, bölgenin ve çevrenin yararına bu durumdan yararlanmak için çok çalıştı. Vetrina Toscana projesi de bu bağlamda doğdu. Dolayısıyla şarap imalathanelerinin rolü, toprakların bir kısmını korumak ve iş ve gelişim fırsatları yaratmak için temel hale geliyor. TPT-AIS Toscana anlaşması tüm bunlara uyuyor ve onu güçlendiriyor”.
Leonardo Marras, “Yiyecek ve şarabın pek çok turist için gerçek bir motivasyon kaynağı olduğunu çok iyi biliyoruz” dedi. Dünyaca ünlü mükemmelliği temsil eden birçok tipik Toskana ürününü tatma fırsatı. Ama aynı zamanda üretim dünyasıyla temasa geçmek. Vetrina Toscana'nın içinde yer alan AIS Toscana ile yapılan işbirliği, yiyecek ve şarap turizminin akışları mevsimsellikten arındırmak ve teklifleri çeşitlendirmek amacıyla da yararlanılabilecek bir fırsat haline gelebileceği göz önüne alındığında, artık bir niş olmayan bu teklifi daha da pekiştirmemize olanak tanıyor.” .
Francesco Tapinassi, “Toskana'daki şarap, basit bir üründen çok daha fazlasını temsil ediyor: bölgenin özüdür, dünyanın her yerinden ziyaretçileri çeken köklü bir kültürel unsurdur ve insan ile doğa arasındaki uyumun öyküsünü anlatır. şarap yapımı bilgisinin sanat ve manzara güzelliği ile iç içe olduğu yer. Bu nedenle, Vetrina Toscana projesi kapsamında AIS ile yapılan anlaşma, hem yemek ve şarap turizminin desteklenmesi hem de kaliteli şarabın öyküsü açısından verilen taahhüt göz önüne alındığında doğal bir birliktir. Birlikte şarap turizminden en iyi şekilde yararlanmak için: önemli bir çekici ve konukseverlik, sürdürülebilir turizm ve Toskana kimliği temalarına değinen bölgeyi anlamanın anahtarı.”
Cristiano Cini, “Toscana Sommelier Derneği'nin, Toscana Promozione Turistica ile sinerji yaratabilmekten onur duyduğunu belirtti. Bunun, faaliyetlerimizin kalbi olan eğitim yönünün ötesine geçen bir işbirliği fırsatı olduğuna inanıyoruz: sosyal bir bağlantıyı temsil eder ve bağlantı derecesi ne kadar yüksekse, başkalarıyla, en özgün Toskana ruhuyla bağlantı duygusu da o kadar büyük olur. . Başkan Cini, bu projenin ortak amacının, bölgemizin zengin olduğu kültür ve gelenek mirasına değer verilmesi olduğu sonucuna varıyor ve AIS Toscana, tüm bölgeyi kapsayan 13 delegasyon sayesinde ortak fayda sağlamayı umuyor bölgedeki şarabın, üreticilerin ve yiyecek ve şarap turizminin değerlendirilmesi hedefleri”.
Anlaşmanın kilit noktası, şarap, üretim yerleri ve şarabın pazarlandığı Vetrina Toscana'daki restoran ve mağazalar hakkında bilgiyi teşvik etmeyi amaçlayan bir dizi ortak eylemin belirlenmesidir. İncelenenler arasında, insanların nasıl tat alacağını anlamalarını sağlamak için Fondazione Sistema Toscana tarafından yönetilen Vetrina Toscana web sitesinde yayınlanacak olan, AIS Toscana Sommeliers'ı ile işbirliği içinde çekilen kısa videolar biçiminde 'tadım hapları'nın oluşturulması yer alıyor. Şarabın tadı ve bölgenin tarihinin bir parçası olan bir ürünün kalite ve kimlik kültürünün önemi.
Ortak eylemlerin diğer hipotezleri, AIS kursunun üçüncü seviyesindeki ders kapsamında şarap ve tipik tarım-gıda ürünleri arasındaki karşılaşmanın değerlendirilmesi, Vetrina Toscana projesinin üyelere sunulması ve genel olarak yaratım sürecinde karşılıklı işbirliği ile ilgilidir. sergiler, fuarlar, gösteriler ve etkinliklerde tanıtıcı başka faaliyetlerde bulunulması.
İmza törenine TPT Direktörü Francesco Tapinassi ve AIS Toscana Başkanı Cristiano Cini'nin yanı sıra tarımdan sorumlu başkan yardımcısı Stefania Saccardi ve ekonomi ve turizmden sorumlu meclis üyesi Leonardo Marras da katıldı.
Anlaşma, Bölge tarafından Unioncamere ile işbirliği içinde bölgesel yiyecek ve şarap sunumunda tipiklik ve geleneği teşvik etmek ve geliştirmek amacıyla oluşturulan Vetrina Toscana projesi kapsamına giriyor. Stefania Saccardi şöyle açıkladı: “Toskana, şarap ve yemekle bağlantılı turizmin önemini ve potansiyelini İtalya'da ilk anlayanlar arasındaydı. Ve sektördeki pek çok operatör, bölgenin ve çevrenin yararına bu durumdan yararlanmak için çok çalıştı. Vetrina Toscana projesi de bu bağlamda doğdu. Dolayısıyla şarap imalathanelerinin rolü, toprakların bir kısmını korumak ve iş ve gelişim fırsatları yaratmak için temel hale geliyor. TPT-AIS Toscana anlaşması tüm bunlara uyuyor ve onu güçlendiriyor”.
Leonardo Marras, “Yiyecek ve şarabın pek çok turist için gerçek bir motivasyon kaynağı olduğunu çok iyi biliyoruz” dedi. Dünyaca ünlü mükemmelliği temsil eden birçok tipik Toskana ürününü tatma fırsatı. Ama aynı zamanda üretim dünyasıyla temasa geçmek. Vetrina Toscana'nın içinde yer alan AIS Toscana ile yapılan işbirliği, yiyecek ve şarap turizminin akışları mevsimsellikten arındırmak ve teklifleri çeşitlendirmek amacıyla da yararlanılabilecek bir fırsat haline gelebileceği göz önüne alındığında, artık bir niş olmayan bu teklifi daha da pekiştirmemize olanak tanıyor.” .
Francesco Tapinassi, “Toskana'daki şarap, basit bir üründen çok daha fazlasını temsil ediyor: bölgenin özüdür, dünyanın her yerinden ziyaretçileri çeken köklü bir kültürel unsurdur ve insan ile doğa arasındaki uyumun öyküsünü anlatır. şarap yapımı bilgisinin sanat ve manzara güzelliği ile iç içe olduğu yer. Bu nedenle, Vetrina Toscana projesi kapsamında AIS ile yapılan anlaşma, hem yemek ve şarap turizminin desteklenmesi hem de kaliteli şarabın öyküsü açısından verilen taahhüt göz önüne alındığında doğal bir birliktir. Birlikte şarap turizminden en iyi şekilde yararlanmak için: önemli bir çekici ve konukseverlik, sürdürülebilir turizm ve Toskana kimliği temalarına değinen bölgeyi anlamanın anahtarı.”
Cristiano Cini, “Toscana Sommelier Derneği'nin, Toscana Promozione Turistica ile sinerji yaratabilmekten onur duyduğunu belirtti. Bunun, faaliyetlerimizin kalbi olan eğitim yönünün ötesine geçen bir işbirliği fırsatı olduğuna inanıyoruz: sosyal bir bağlantıyı temsil eder ve bağlantı derecesi ne kadar yüksekse, başkalarıyla, en özgün Toskana ruhuyla bağlantı duygusu da o kadar büyük olur. . Başkan Cini, bu projenin ortak amacının, bölgemizin zengin olduğu kültür ve gelenek mirasına değer verilmesi olduğu sonucuna varıyor ve AIS Toscana, tüm bölgeyi kapsayan 13 delegasyon sayesinde ortak fayda sağlamayı umuyor bölgedeki şarabın, üreticilerin ve yiyecek ve şarap turizminin değerlendirilmesi hedefleri”.
Anlaşmanın kilit noktası, şarap, üretim yerleri ve şarabın pazarlandığı Vetrina Toscana'daki restoran ve mağazalar hakkında bilgiyi teşvik etmeyi amaçlayan bir dizi ortak eylemin belirlenmesidir. İncelenenler arasında, insanların nasıl tat alacağını anlamalarını sağlamak için Fondazione Sistema Toscana tarafından yönetilen Vetrina Toscana web sitesinde yayınlanacak olan, AIS Toscana Sommeliers'ı ile işbirliği içinde çekilen kısa videolar biçiminde 'tadım hapları'nın oluşturulması yer alıyor. Şarabın tadı ve bölgenin tarihinin bir parçası olan bir ürünün kalite ve kimlik kültürünün önemi.
Ortak eylemlerin diğer hipotezleri, AIS kursunun üçüncü seviyesindeki ders kapsamında şarap ve tipik tarım-gıda ürünleri arasındaki karşılaşmanın değerlendirilmesi, Vetrina Toscana projesinin üyelere sunulması ve genel olarak yaratım sürecinde karşılıklı işbirliği ile ilgilidir. sergiler, fuarlar, gösteriler ve etkinliklerde tanıtıcı başka faaliyetlerde bulunulması.