Yağmur + Khichdi = En İyi Muson Yemeği! Khichdi'nin Neden Rahatlığı Tanımladığını Öğrenin

Leila

Global Mod
Global Mod
Hindistan'da her mevsim için yiyecek bulabilirsiniz. Yaz hafif ve serinletici yemekler isterken, kış zengin, sıcak ve şatafatlı lezzetlerle doludur. Aynı şekilde, muson da mevsimin havasına uyan yiyeceklere sahiptir. Ritmik sağanak yağış ve temiz ve yeşil doğanın yanı sıra, yağmur mevsimi bir dizi can sıkıcı hastalığı da beraberinde getirerek sağlığımız ve iyiliğimiz konusunda daha bilinçli olmamızı sağlar. Sonuçta, hiç kimse mevsimi yatakta yatarak ve doktorları ziyaret ederek geçirmek istemez! Muson'a özel yiyeceklerin devreye girdiği yer burasıdır. Uzmanlar, çeşitli hastalıklara karşı bağışıklığı artırmak için mevsim boyunca her zaman hijyenik, ev yapımı ve besleyici yiyecekleri önermektedir – ve bu tür popüler seçeneklerden biri de khichdi'dir. Daha fazla açıklayalım.

Khichdi'yi Popüler Bir Muson Yemeği Yapan Nedir?


Khichdi, şüphesiz Hindistan'ın en iyi rahatlatıcı yemeğidir. Yapması kolaydır ve karmaşık olmayan bir lezzet karışımına sahiptir, bu da onu tembel bir muson öğleden sonrasında hazırlamak için mükemmel bir yemek yapar. Khichdi genellikle onu lezzetli ve sağlıklı yapan ve sizi temel besinlerle zenginleştiren doyurucu bir mercimek ve pirinç karışımı içerir. Makrobiyotik beslenme uzmanı ve sağlık koçu Shilpa Arora'ya göre, “Muson birkaç bağırsak sorununu beraberinde getirir ve khichdi midemizi anında rahatlatmaya yardımcı olur. Pirinç, mercimek, ghee tadkasıyla birlikte onu tüm makro besinlerle dolu eksiksiz bir öğün haline getirir. Ayrıca, üç doşanın – pitta, vata ve kapha – dengelenmesine yardımcı olarak sağlıklı metabolizmaya ve sindirime yardımcı olur.” Ayrıca, khichdi'nin iyiliğini artırmak ve onu daha da sağlıklı hale getirmek için tarife bazı mevsim sebzeleri de ekleyebileceğinizi belirtti.
Ayrıca Okuyun: Hindistan'ın Her Yerinden Denemeniz Gereken 7 Popüler Khichdi Çeşidi


Fotoğraf Kredisi: iStock

İşte Khichdi'nin Sindirim İçin İyi Olmasının 5 Nedeni:

1. Liflerle Dolu:


Khichdi'de kullanılan dal ve pirinç, lif deposudur. Metabolizmayı düzenlemeye ve sağlıklı bağırsak hareketine yardımcı olarak hazımsızlık, şişkinlik, kabızlık ve diğer sindirim sorunlarını önler.

2. Uzun Süre Tok Tutar:


Khichdi ayrıca sizi tok ve tok hissettiren, zamansız aşırı yemeleri önleyen proteinle zenginleştirilmiştir. Bu ayrıca çeşitli gıda kaynaklı hastalıkların önlenmesine yardımcı olabilir.

3. Toksinlerin Atılmasına Yardımcı Olur:


Geleneksel olarak, khichdi antioksidan ve iltihap giderici özellikleriyle bilinen bir tadka ghee içerir. Bu faktörler toksinlerin atılmasına ve vücutta sağlıklı kan ve oksijen akışının desteklenmesine yardımcı olur ve sindirim sorunlarına yol açan her türlü stresi önler.

4. Sağlıklı Bağırsak Bakterileri Üretir:


Khichdi genellikle achar veya dahi ile eşleştirilir – bunların ikisi de güçlü probiyotik kaynaklarıdır. Bu otomatik olarak khichdi ile tam bir öğünün bağırsaklarınızda sağlıklı bir mikrobiyom üretmeye yardımcı olduğu, sindirimi ve bağışıklığı daha da güçlendirdiği anlamına gelir.

5. Viral Enfeksiyonları Önler:


Khichdi tarifinde kullanılan zerdeçal ve asma, kimyon vb. baharatlar, viral ve bakteriyel saldırıları önleyen ve sindirim sistemini iyileştiren antiseptik, antiviral ve antiinflamatuar özellikler içerir.
Artık muson diyetinize khichdi'yi dahil etmek için tüm iyi nedenlere sahip olduğunuza göre, daha da iştah açıcı hale getirmek için tarifte farklı varyasyonlar deneyin diyoruz. Khichdi'nin en sevdiğimiz versiyonlarından bazıları için buraya tıklayın.

Yasal Uyarı: Tavsiye içeren bu içerik yalnızca genel bilgi sağlar. Hiçbir şekilde nitelikli tıbbi görüşün yerini tutmaz. Daha fazla bilgi için daima bir uzmana veya kendi doktorunuza danışın. Haberler bu bilgiler için sorumluluk talep etmemektedir.
 
Üst