Veg Kothu Parotta: Bu Lezzetli Sokak Tarzı Güney Hindistan Yemeği Nasıl Yapılır?

Leila

Global Mod
Global Mod
Karışık bir sebze yemeği hazırlamanın birçok farklı yolu vardır. Geleneksel lezzetlerden yenilikçi kreasyonlara kadar herkesin en sevdiği karışık sebze sabzi versiyonu var gibi görünüyor. Bugün sizi böyle bir yemeğin tadını çıkarmanın yepyeni bir yolunu tanıtmak istiyoruz. Teknik olarak bahsettiğimiz gıda maddesi sabzi bile değil. Yanında servis edilmek yerine, parottalar aslında parçalanır ve daha sonra bu yemekte sebzeler ve masalalar ile birleştirilir. Kulağa lezzetli gelmiyor mu? Sonuç, gevrekliklerinin bir kısmını hala koruyan karışık sebzeler ve parottalardan oluşan sağlıklı bir müstahzardır. Bu leziz ikramın adı Veg Kothu Parotta, eminiz çok seveceksiniz.

Kothu Parotta Nedir?


Fotoğraf Kredisi: iStock


“Kothu” kelimenin tam anlamıyla “kıyılmış” anlamına gelir. Bu nedenle, bu yemeği tanımlayan şey, farklı malzemelerin birlikte kıymasıdır – sebzeler, yumurtalar, tavuk/balık, baharatlar ve tabii ki pişmiş parottalar. Bazen Kothu Roti olarak da adlandırılan Kothu Parotta, Güney Hindistan ve Sri Lanka’da popüler bir yemektir. Sokak yemeği olarak kabul edilir ve vejetaryen ve vejetaryen olmayan kategorilerde bile birçok versiyonu vardır. Bu yemeğin bir başka ayırt edici özelliği de bu: Deney yapmakta özgürsünüz ve beğeninize göre özelleştirebilirsiniz. Kothu parotta yapmanın tek bir yolu yoktur; daha çok rahatlık ve tat meselesi. Bu yemek genellikle artık salna, kurma veya diğer herhangi bir köri ile kalan malzemelerle karıştırılır. Ancak aşağıda tartışacağımız gibi tamamen sıfırdan da yapılabilir.
Öyleyse oku: Nasıl yapılır Kerala Parotta Doyurucu Bir Güney Hindistan Ücreti İçin

Veg Kothu Parotta Sağlıklı mı?


Ev yapımı kothu parotta, kullanılan yağ/sade yağ miktarını kontrol etmeniz koşuluyla makul miktarda kaloriye sahiptir. Sokak versiyonlarında yaygın bir ekleme olan peyniri de atlamanız gerekir. Vejetaryen kothu parotta, herhangi bir sebze kurma veya köri ile parotta yemek kadar sağlıklıdır. Tek fark, rendelenmiş parottaları kalan malzemelerle karıştırmak için ekstra yağ kullanılmasıdır. Bununla birlikte, diğer sokak yemeklerinin aksine, derin yağda kızartılmamıştır. Ayrıca genel besin değerini artıran çeşitli sebzeler ve baharatlar içerir.

blgtg758


Ayrı ayrı servis edilmek yerine, parotta ve köri tek bir tabakta birleştirilebilir. Fotoğraf Kredisi: iStock

Evde Sebze Kothu Parotta Nasıl Yapılır | Veg Kothu Roti İçin Hızlı ve Kolay Tarif


Daha önce bahsedildiği gibi, kothu parotta genellikle artık parottalar ve salna/kurma/köri kullanılarak yapılır. Ancak, artıklarınız olmasa bile bunu nasıl yapacağınızı tartışacağız. Biraz varsa yine de köriye ekleyebilirsiniz, ancak eklenen baharat ve sebze miktarını buna göre ayarlamanız gerekecektir.

Kurma veya köri olmadan kothu parotta yapmak için önce havuç, kırmızı biber, karnabahar, yeşil bezelye vb. sebzeleri yarı haşlamanız gerekir. İnce ince doğrayın ve hazır tutun. Ardından parottaları her iki tarafı da altın rengi olana kadar kızartın. Onları parçalayın ve bir kenara koyun. Kadhai’de yağı ısıtın ve hardal tohumu, köri yaprağı, zencefilli sarımsak ezmesi, yeşil biber ve soğan ekleyin. Soteleyin ve ardından toz kırmızı biber, kişniş tozu, kimyon tozu vb. Şimdi kadhai’ye yarı haşlanmış sebzeleri, haşlanmış patatesleri ve demirhindi posasını ekleyin. Karıştırın ve ardından rendelenmiş parottaları ekleyin. Karışımın çok kuru olmaması için sade malai veya hindistan cevizi sütü de ekleyebilirsiniz. İyice karıştırdıktan sonra kıyılmış kişniş yapraklarıyla süsleyin ve sıcak olarak afiyetle yiyin.

Veg Kothu Parotta’nın ayrıntılı tarifi için buraya tıklayın.

Tavuk versiyonunu da denemek ister misiniz? Tam tarifi burada bulabilirsiniz.
Öyleyse oku: Uggani, Dal Vada ve Daha Fazlası: Seveceğiniz 5 Güney Hindistan Sokak Stili Atıştırmalığı
 
Üst