Uyarı: Bu Himachali Beduan Roti, Düzenli Rotis’i Sonsuza Kadar Atmanıza Neden Olabilir

Leila

Global Mod
Global Mod
Himachali mutfağından bahsetmek bile bize anında chana madra, siddu ve chha gosht gibi klasik lezzetleri hatırlatıyor. Enfes aromaları ve baştan çıkarıcı lezzetleri, mutfağa her seferinde aşık olmamızı sağlıyor. Sadece eyalet içinde değil, ülke genelinde de büyük bir hayran kitlesine sahipler. Bu klasikler arasında, aynı derecede lezzetli ama aynı derecede ilgi görmeyen yemeklerden oluşan bir hazine yatıyor. Takdiri hak eden yemeklerden biri de beduan roti’dir. Kulağa oldukça benzersiz geliyor, değil mi? Aslında ayırt edici olan yalnızca adı değil; lezzeti ve dokusu sizi de şaşırtacak. Normal roti yerine bunu denemek sizin için canlandırıcı bir değişiklik olacaktır. Tarife geçmeden önce Himachali roti’nin neyle ilgili olduğunu anlayalım.
Öyleyse okuyun: Öğle Yemeği Menünüze Ekleyebileceğiniz 5 Klasik Himachali Tarifi


Fotoğraf Kredisi: iStock

Himachali Beduan Roti nedir?


Himachali beduan roti, bir roti’nin nasıl olması gerektiğine dair önyargılı düşüncemize yakın değil. Bu sadece sade bir roti değil, bunun yerine nefis bir arbi dolgusu ile doldurulmuş. Bir bakıma parathanın yakın kuzenine benzer. Hamur, roti’ye güzel bir tat veren makki ka atta kullanılarak hazırlanır. İçinde lezzetli ve baharatlı bir dolgu ortaya çıkaran çıtır bir rotiyi ısırdığınızı hayal edin. Roti’nin bu eşsiz yorumu şüphesiz sizi şaşırtacak. Sağlıklı bir kahvaltı veya öğle yemeği hazırlamak için bu yemeği hazırlayabilirsiniz. Lezzetlerinin tadını çıkarmak için üzerine taze makhan ve biraz lor ve achhaar eklemeyi unutmayın.

Himachali Beduan Roti Nasıl Yapılır | Beduan Roti Tarifi


Roti için doldurmayı hazırlayarak başlayın. Arbi’yi yıkayın ve ardından bir miktar suyla birlikte 2-3 ıslık kadar basınçlı pişirin. Bittiğinde suyu boşaltın ve arbinin soğumasını bekleyin. Bir kaseye rendeleyin ve doğranmış soğan, kırmızı biber tozu, garam masala, rezene tohumu, amchur tozu, kuru methi ve tuzu ekleyin. İyice karıştırıp ayırın. Hamur için bir kaseye makki ka atta ve tuzu ekleyin. Yavaş yavaş su ekleyerek pürüzsüz bir hamur elde edinceye kadar yoğurun. Eşit porsiyonlara bölün.
Öyleyse okuyun: Mükemmel Himachali Jhol Nasıl Yapılır? Bu Kolay Tarifi Öğrenin
Hamurdan küçük bir parça alıp elinizle eşit şekilde yayın. Üzerine hazırladığınız arbi dolmasından birer kaşık koyun. Ellerinizi kullanarak başka bir roti yayın ve tüm kenarları kapatarak dolgunun üzerine yavaşça yerleştirin. Düzleştirmek için oklava da kullanabilirsiniz ancak çok düz açmamaya dikkat edin. Bir tavayı ısıtın ve üzerine yağ sürün. Roti’yi altın ve gevrek oluncaya kadar üzerine yerleştirin. Çevirip diğer tarafını da pişirin. Sıcak servis yapın ve tadını çıkarın!

Himachali beduan roti’nin tam tarifi için buraya tıklayın.

Bu eşsiz roti’yi evinizde deneyin ve ailenizi kahvaltı masasında şaşırtın!


Vaishali Kapila hakkındaVaishali, paratha ve rajma chawal yemekten keyif alıyor ancak farklı mutfakları keşfetme konusunda da aynı derecede hevesli. Yemek yemediği ya da yemek yapmadığı zamanlarda, onu çoğu zaman kanepede kıvrılmış, en sevdiği TV programı olan ARKADAŞLAR’ı izlerken bulabilirsiniz.
 
Üst