Uğursuz bir hemşire Schumacher davasında kilit rol oynuyor

Felaket

New member
Duruşmanın başlangıcındaki sürprizler: Uğursuz bir hemşire Schumacher duruşmasının anahtarı oluyor

• e-posta

Bölmek

• Daha

• heyecan

• Basmak

• geri bildirim

• Hataları bildir

Bir hata mı buldunuz?

Lütfen metinde ilgili kelimeleri işaretleyiniz. Sadece iki tıklamayla hatayı editör ekibine bildirebilirsiniz.

Bitkide genetik mühendisliği yok

Ama endişelenmeyin:
      Genetiği değiştirilmiş
      bunlar

11 Aralık 2024 Çarşamba, 09:37

Michael Schumacher'in ailesine şantaj yaptığı iddia edilen kişilere karşı açılan davanın ilk gününden sonra herkes ne yapacağını şaşırmıştı: hakim, savunma avukatları ve savcı. Üç sanıktan biri itiraf etti. Ancak pek çok cevaplanmamış soru kaldı. Hatta soruşturmacılar bir faili gözden kaçırmış bile olabilirler.

Yılmaz T., üç çizgili ve bıyıklı siyah Adidas ceket giyiyor. Kafası kel olarak tıraş edilmiş. Wuppertal'lı 53 yaşındaki adam, Konstanz'da bir fedaiydi, daha önce birçok kez sabıkası vardı ve şantaj iddiasıyla şartlı tahliye altındaydı. Duruşmadan önce Haberler çevrimiçi muhabirine agresif bir tonla söyledikleri gibi, dinleyiciler arasında “bugün gerçekte nasıl gittiğini göstermek isteyen” insanlar toplandı.

Duruşma günü, duruşma salonu önünde Yılmaz T. hakkındaki 33 sayfalık ifadesinin tamamını geri çekecek bir tanıkla görüşecek.

Yılmaz T. baş şüpheli ve Wuppertal-Vohwinkel Cezaevi'nde tutuklu bulunan üç sanıktan tek kişi. İlk sözleri davanın bir an önce sonuçlanması konusunda umut veriyor: Savcının az önce iddianamede okuduğu “Büyük ölçüde doğru”: Schumacher ailesine 15 milyon avroluk şantaj yaparak şantaj yapmak istiyordu. fotoğraflar, Haberlar, tıbbi kayıtlar ve ilaç listeleri.

Kendini “yardımcı” olarak gören bir şantajcı.

Ancak bu, Wuppertal Bölge Mahkemesi'nin EG16 numaralı odasındaki rasyonelliğin sonuydu. İddianameye göre T.'nin iki sabit disk ve dört USB bellekte 1.500 fotoğraf ve 200 Haber bulundurduğu belirtiliyor. Eski dünya şampiyonu Michael Schumacher'in 29 Aralık 2013'teki kayak kazası öncesi ve sonrasındaki gülümsemesini gösteriyorlar. Doğrudan konuya girmek gerekirse: sabit disklerden biri kayboldu.

Yılmaz T., mahkemeye aileye “yardım etmek” istediğini söyledi. 3 Haziran 2024'te Michael Schumacher Ofisi'ni ilk kez arayıp, genel müdüre “görüntü malzemesiyle” ilgilenip ilgilenmediğini sorduğunda aileyle bir “sözleşme” imzalamak istiyordu. Ağır hasta Michael Schumacher'in fotoğraflarının karanlık ağa düşmesini ve dolayısıyla “yanlış ellere geçmesini” önlemek için bir “komisyon” ödemek istedi. Aileye bir “iyilik” yapmak istiyordu.

Hakimin sorusu: Şantaj kelimesi aklına bile gelmedi mi? Hayır, bunu düşünmedi. “Ben öyle görmedim. Aptalca bir sonuç çıktı, bu konuda ne söyleyebilirim?”

Avukatı Oliver Doelfs'e soru: Böyle bir gerçeklik kaybının acısını çekmek mümkün mü? “Herkesin bir öz algısı vardır. Çoğu zaman kendinizin sadece iyi taraflarını görürsünüz. Talebimi nasıl formüle ettiğimin şantaj açısından hiçbir önemi olmadığını ona açıklamam gerekiyordu.” Doelfs, müvekkili sonunda mahkemede şunu söyleyene kadar çok fazla ikna edilmesi gerektiğini söyledi: “Bir hata yaptım, bir hata yaptım . Mahkeme sözcüsü ve adli görevliler, seyirci sıralarındaki hayran kulübünden yükselen alkışları sert bir emir çağrısıyla durdurdu.

Görev: Fotoğrafları ve Haberları dijitalleştirin

Yılmaz T.'nin önünde en sağda ikinci sanık Wülfrathlı Markus F. oturuyor. Mahkeme salonuna kapüşonlu ve sırt çantasıyla gülümseyerek geliyor. Yılmaz T., iki adamın birbirini “sonsuza kadar tanıdığını” söylüyor, Konstanz'da Gri diskotekte birlikte çalışıyorlardı, Yılmaz fedai, F. ise operasyon müdürü olarak çalışıyordu. Markus F., 2012'den 2021'e kadar neredeyse dokuz yıl boyunca İsviçre'deki mülklerinde Schumacher ailesinin hizmetindeydi. Güvenlik görevlisi, BT uzmanı ve “her şeyin kızı” olarak, sonuçta Stefan E.'nin bağımsız taşeronu olarak, Salı günü tanık kürsüsünde Schumacher ailesinin artık F.'nin hizmetlerinden memnun olmadığını söyledi.

Markus F.'nin özel bir görevi vardı: Schumacher ailesinin fotoğraflarını ve Haber kasetlerini dijital ortama aktarması gerekiyordu. Görünüşe göre Schumacher mülkünde bir dijitalleştirme odası vardı. Ancak ne Alman ne de İsviçreli müfettişler olaya yakından bakmadılar: T.'nin avukatı Doelfs, “Bu odanın neye benzediğini, orada bir bilgisayar, bir tarayıcı, bir Haber kaydedici olup olmadığını bilmiyorum” diyor. Schumacher ailesinden bir çalışan, tanık kürsüsünde fotoğrafların mülkten ayrılmasına hiçbir şekilde izin verilmediğini söyledi.

Aynı zamanda F.'nin avukatı Harald Benninghoven, Haberler'a internet üzerinden müvekkilinin “orada işlemek için” mülkün dışında yaşadığı odasında dijital ortama aktarılmak üzere dosyalar aldığını söyledi. Schumacher ailesinin tanığına göre buna kesinlikle izin verilmedi. Avukat Doelfs, dosyaların Markus F.'nin özel odasına nasıl girdiğini açıklayamıyor: “Bunların hiçbiri soruşturmanın konusu değildi. Doelfs, Haberler'a internet üzerinden yaptığı açıklamada, savcılığa yönelik eleştirilerin de olduğunu söyledi.

Sanığın sözde hiçbir şeyle ilgisi yok

F., Schumacher ailesinde güvenlik görevlisi olarak görevden alındığında ve Schumacher ailesi tarafından kendisine konaklama olarak sağlanan odasını boşaltmak istediğinde, dijitalleştirilmiş fotoğrafların ortadan kaybolduğunu iddia etti. avukat . O, Markus F.'nin şantajın tamamıyla hiçbir ilgisi yok. Yılmaz T.'ye satması gereken hiçbir fotoğrafı vermedi.

Bu iddia süreci tersine çevirdi. Oliver Doelfs, “Bunu beklemiyordum” diyor, “bunu ilk kez duyuyorum.” Müvekkili tam tersini iddia ediyor: Markus F. onunla kahve içmek için buluştu ve dosyaları kullanıp kullanamayacağını “bir şeyler yapıp yapamayacağını” sordu. Yılmaz T.'nin mahkeme salonunda verdiği cevap: “Bu konuda mutlaka yapabileceğimiz bir şeyler var.”

Daha sonra siyah ve mavi sabit diskler ve dört USB bellek için alıcı aradı. Başlangıçta “birkaç bin euro” düşündü. İlk olarak Konstanz sahnesinde “ilgili tarafları” aradı. Sonra aklına daha iyi bir fikir geldi: Dosyaları doğrudan kaynaktan, çok daha fazla paraya satmak istiyordu: “Önce on milyonu düşündüm, sonra 15 milyonu aldım.” Hedefi: Schumacher ailesi.

“Sonra 15 milyonu aldım”

Parayı kendisi, F. ve eski Schumacher hemşiresi arasında paylaşmak istiyordu. Çünkü o da kovuldu. Duruşma sırasında F. ile “iyi anlaştıkları” defalarca söylendi. Schumacher'in tanığı hemşirenin işten çıkarıldığını doğruladı: “Onu kovmak zorunda kaldık. Bakımda bazı çirkin şeyler gördük.”

Hemşire bu süreçteki en bilinmeyen kişi: Dosyaları mülkün dışına taşımış olabilir. Oliver Doelfs, “Hemşireyi soruşturmak için savcılığın İsviçre yetkililerinin yardımına ihtiyacı olacak” diyor. İsviçre'den gelen bilgi akışını eleştirdi: “İsviçreli soruşturma makamlarının buna çok daha yakın olduğunu düşünüyorum. Bize mülkü ve verilerin dijitalleştirildiği odayı gösterin diyebilirler. Doelfs, Haberler'a internet üzerinden yaptığı açıklamada, “Belki bize bu hemşire hakkında biraz daha bilgi verebilirler” dedi.

Doelfs'e göre İsviçre, hukuki yardım talebine henüz yanıt vermedi. Ona göre savcılığın yeniden soruşturması gereken bir ipucu. Kıdemli savcı Daniel Müller de duruşmanın ilk gününden sonra şunu itiraf etti: “Bazı şeyleri ilk kez bugün duydum.”

Schumacher'in hemşiresi bilinmiyor

Büyük olayın gerçekleşmesi için Yılmaz T.'nin oğluna ihtiyacı vardı: Ona bir e-posta adresi ayarlaması gerekiyordu. Kendisi teknik olarak bunu yapabilecek kapasitede değil. Neden? Babası ne planlıyordu? Haraca yardım ve yataklık etmekle suçlanan oğul, “Ben sormadım” dedi. “O benim babam. Sadece bir ünlüyle ilgili olduğunu ve endişelenmeme gerek olmadığını söyledi.” E-posta adresini ayarladı ve Schumacher ailesine “örnek fotoğraflar” gönderdi. E-posta, takip edilemeyecek şekilde ayarlandı. Duruşmada baba ve oğlunun birbirlerine güvenmedikleri ortaya çıktı.

Oğlunun Schumacher ailesine gönderdiği fotoğraflar son derece patlayıcı. Duruşma salonunda savunma avukatları ile iddia makamı arasında dolaştılar. Michael Schumacher'e kazadan sonrasını gösteriyorlar: Avukat Oliver Doelfs, “Onları görmeme gerek yoktu” diyor.

Başsavcı Wolf-Tilman Baumert, duruşma başlamadan önce internet üzerinden Haberler'a şunları söyledi: “Görüntüler ve veriler Michael Schumacher'in ne durumda olduğunu gösteriyor. Veriler net sonuçların çıkarılmasına olanak sağlar. Ancak Michael Schumacher ve ailesinin kişisel alanı etkilendiği için bunu duyurmak istemiyoruz.”

Corinna Schumacher müdahil davacı

Bu fotoğrafların kamuya açıklanmasını önlemek amacıyla Corinna Schumacher davada müdahil olarak görev yapıyor. Bu, avukatınızın halkın dışlanmasını sağlar.

Sanık oğul aynı zamanda babasına sahte telefon numarası da kurmuştu. 3 Haziran 2024'ten itibaren yaklaşık yarım düzine şantaj çağrısının Kassel'den geldiği iddia edildi, ancak müfettişler çağrıların Wuppertal'dan geldiğini keşfetti. Yılmaz T. ve oğlu 19 Haziran'da, Markus F. ise 4 Temmuz 2024'te tutuklandı.

Yılmaz T.'nin vücut dili ve neşeli ses tonu zaman zaman mahkemede kendisinin küçük bir hırsızlık yaparken yakalandığını varsaydığı izlenimini yarattı. Aslında sanıklar gasp girişiminden dolayı beş yıla kadar hapis cezasıyla karşı karşıya bulunuyor. Ve eğer müzakereler sırasında meselenin daha da büyük olduğu ortaya çıkarsa, dava daha üst bir aşamaya kadar gidebilir.

Kıdemli savcı Wolf-Tilman Baumert, “Bu her zaman bir dengeleme meselesidir” diyor ve ekliyor: “Yüksek haraç miktarı aynı zamanda bölge mahkemesine gitmeyi de mümkün kılabilir.”

Özellikle de pek çok sorunun yanıtsız kalması nedeniyle soruşturmaların artık pek çok yerde yeniden başlatılması gerektiği görülüyor:

• Uğursuz hemşire kim? Onun bu olayla ne ilgisi var? Cenevre Gölü'ndeki Gland'daki Michael Schumacher malikanesindeki fotoğrafları mı yayınladı? Markus F. ve Yılmaz T. ile ilişkisi nedir?
  • Markus F., Schumacher ailesinin fotoğraf ve Haberlarını nerede dijitalleştirdi? Onu özel dairesine götürmesine neden izin verildi?
  • Kim yalan söylüyor? Yılmaz T. mi yoksa Markus F. mi?
Ve belki de en önemli nokta: Ağır hasta Michael Schumacher'in fotoğraflarının bulunduğu ikinci sabit disk nerede? Soruşturmayı yürüten baş dedektif Jürgen R.'nin tanık kürsüsünde ifade verdiği gibi, iki sabit diskten biri kayıptır: mavi sabit disk polistedir, ancak siyah olan ortadan kaybolmuştur. Yılmaz T.'nin bunları partnerinin annesinin bodrumunda sakladığı iddia edildi. Jürgen R. “Ama orada değildi” diyor.

Bu özellikle hassastır. Michael Schumacher'i geçirdiği ciddi kazanın ardından bakıma muhtaç bir kişi olarak gösteren bu sabit diskte bilinmeyen miktarda verinin depolandığı varsayılabilir. Avukat Oliver Doelfs, “Bu veriler artık bir yerlerde ortalıkta dolaşıyor veya çöpte duruyor olabilir” diyor.

Beş günlük müzakereler planlanıyor, duruşma 23 Aralık'ta devam edecek. Dünya çapında medyanın ilgisi var: Kıdemli savcı Baumert, “Japonya ve Çin'den sorular aldım” diyor. British Sun and Mirror'dan meslektaşları da muhabirler için yalnızca 27 yerin bulunduğu basın odasında oturdu. Haberler online da bir tanesini ele geçirdi. Duruşmaya 23 Aralık'ta devam edilecek.