Paneer tikka her yerde kolaylıkla bulabileceğiniz atıştırmalıklardan biridir. İster bir akşam yemeğinde ister bir düğünde olun, her zaman menüde yerini bulur. Ve neden olmasın? Leziz masalalarla marine edilmiş yumuşak paneer küpleri, onu kendinizi şımartmak için mutlak bir zevk haline getiriyor. Ancak bu atıştırmalığın tek dezavantajı, geleneksel olarak tandırda hazırlanmasıdır ve bu da ona farklı bir tat verir. Artık evde tandır bulundurmak elbette neredeyse imkansız. Bu yüzden dışarıdan sipariş vermek zorunda kalıyoruz. Ancak evde taze yapıldığında daha da inanılmaz bir lezzet sunar. Size yardımcı olmak için bu lezzetli atıştırmayı evde yapmanın dört farklı yolunu paylaşacağız. Aşağıdan bunlara göz atın:
Öyleyse okuyun: Hafta Sonu Özel Etkinliği: Sadece 30 Dakikada Amritsari Paneer Tikka Nasıl Yapılır
İşte Paneer Tikka’yı Pişirmenin 4 Farklı Yolu:
1. Ocak üstü
Paneer tikka’yı evde pişirmenin en kolay yolu ocakta. Tek yapmanız gereken bir tavayı ısıtmak ve üzerine biraz yağ sürmek. Şimdi marine edilmiş paneer tikkalarınızı bir şişin üzerine yerleştirin ve üzerine yerleştirin. Hatta onları olduğu gibi de tutabilirsiniz, ancak bunları bir şişin üzerine dizmek doğrudan ateşte ızgara yapmayı kolaylaştırır. Neredeyse hazır olduklarında, onları tawadan çıkarın ve onlara belirgin bir kömürleşmiş etki vermek için doğrudan ateşte kızartın. Sonuçlar gerçekten muhteşem!
2. Mikrodalga
Mikrodalgalar hayatımızı her zaman kolaylaştırmıştır ve bu leziz atıştırmalıkları onların içinde de yapabilmeniz hiç de şaşırtıcı değil. Bölmeyi normalde yaptığınız gibi marine edin ve mikrodalgaya uygun bir tabağa güzelce yerleştirin. Biraz yağ sürün ve yaklaşık 5-7 dakika pişirin. Bittiğinde paneer küplerini çevirin ve 2-3 dakika daha pişirin. 10 dakikadan kısa bir sürede hazır lezzetlerle dolu klasik paneer tikka’ya sahip olacaksınız. Başlamak için, mikrodalgada paneer tikka yapmanın kolay bir tarifini burada bulabilirsiniz.
Öyleyse okuyun: Sarımsaklı Paneer Tikka Tarifi: Klasik Bir Yemeğin Lezzetli Bir Değişikliği
3. Fırın
Paneer tikka fırında da yapılabilir. Bunun için fırınınızı daima önceden ısıtmayı unutmayın. Şimdi fırın tepsisini alüminyum folyo ile örtün ve üzerine paneer tikka şişlerini eşit şekilde yerleştirin. Birbirlerine yapışmalarını istemiyoruz. Biraz yağ sürün ve 10-12 dakika kadar ızgarada pişirin. Orta rafa yerleştirin, çünkü üst rafa koyarsanız çok kuru hale gelebilir ve alt rafa koyarsanız düzgün pişmeyebilirler. Yani orta raf en iyi sonucu verir. Bittiğinde, tekrar yağla fırçalayın ve Hint turşusuyla tadını çıkarın.
4. Hava fritözü
Paneer tikka’yı pişirmek için hava fritözü son derece iyi çalışır. Fırını nasıl önceden ısıttığımız gibi, fritözünüzü de önceden ısıtmak önemlidir. Şimdi fritöz sepetine biraz yağ sürün ve marine edilmiş paneer küplerini içine yerleştirin. Bunları yaklaşık 10 ila 12 dakika veya bitene kadar havada kızartın. Daha sağlıklı olmasını istiyorsanız yağ eklemeyi bile atlayabilirsiniz. Paneer tikka’yı bu şekilde hazırlamanın yapılması son derece kolaydır ve sonuçlar tandırda pişirilenle aynıdır. İşte denemeniz için bir tarif.
Yukarıda belirtilen yöntemlerden herhangi birini kullanarak evde enfes paneer tikka’yı çırpın. Aşağıdaki yorumlarda hangisinin sizin için en uygun olduğunu bize bildirin.
Öyleyse okuyun: Hafta Sonu Özel Etkinliği: Sadece 30 Dakikada Amritsari Paneer Tikka Nasıl Yapılır
İşte Paneer Tikka’yı Pişirmenin 4 Farklı Yolu:
1. Ocak üstü
Paneer tikka’yı evde pişirmenin en kolay yolu ocakta. Tek yapmanız gereken bir tavayı ısıtmak ve üzerine biraz yağ sürmek. Şimdi marine edilmiş paneer tikkalarınızı bir şişin üzerine yerleştirin ve üzerine yerleştirin. Hatta onları olduğu gibi de tutabilirsiniz, ancak bunları bir şişin üzerine dizmek doğrudan ateşte ızgara yapmayı kolaylaştırır. Neredeyse hazır olduklarında, onları tawadan çıkarın ve onlara belirgin bir kömürleşmiş etki vermek için doğrudan ateşte kızartın. Sonuçlar gerçekten muhteşem!
2. Mikrodalga
Mikrodalgalar hayatımızı her zaman kolaylaştırmıştır ve bu leziz atıştırmalıkları onların içinde de yapabilmeniz hiç de şaşırtıcı değil. Bölmeyi normalde yaptığınız gibi marine edin ve mikrodalgaya uygun bir tabağa güzelce yerleştirin. Biraz yağ sürün ve yaklaşık 5-7 dakika pişirin. Bittiğinde paneer küplerini çevirin ve 2-3 dakika daha pişirin. 10 dakikadan kısa bir sürede hazır lezzetlerle dolu klasik paneer tikka’ya sahip olacaksınız. Başlamak için, mikrodalgada paneer tikka yapmanın kolay bir tarifini burada bulabilirsiniz.
Öyleyse okuyun: Sarımsaklı Paneer Tikka Tarifi: Klasik Bir Yemeğin Lezzetli Bir Değişikliği

3. Fırın
Paneer tikka fırında da yapılabilir. Bunun için fırınınızı daima önceden ısıtmayı unutmayın. Şimdi fırın tepsisini alüminyum folyo ile örtün ve üzerine paneer tikka şişlerini eşit şekilde yerleştirin. Birbirlerine yapışmalarını istemiyoruz. Biraz yağ sürün ve 10-12 dakika kadar ızgarada pişirin. Orta rafa yerleştirin, çünkü üst rafa koyarsanız çok kuru hale gelebilir ve alt rafa koyarsanız düzgün pişmeyebilirler. Yani orta raf en iyi sonucu verir. Bittiğinde, tekrar yağla fırçalayın ve Hint turşusuyla tadını çıkarın.
4. Hava fritözü
Paneer tikka’yı pişirmek için hava fritözü son derece iyi çalışır. Fırını nasıl önceden ısıttığımız gibi, fritözünüzü de önceden ısıtmak önemlidir. Şimdi fritöz sepetine biraz yağ sürün ve marine edilmiş paneer küplerini içine yerleştirin. Bunları yaklaşık 10 ila 12 dakika veya bitene kadar havada kızartın. Daha sağlıklı olmasını istiyorsanız yağ eklemeyi bile atlayabilirsiniz. Paneer tikka’yı bu şekilde hazırlamanın yapılması son derece kolaydır ve sonuçlar tandırda pişirilenle aynıdır. İşte denemeniz için bir tarif.
Yukarıda belirtilen yöntemlerden herhangi birini kullanarak evde enfes paneer tikka’yı çırpın. Aşağıdaki yorumlarda hangisinin sizin için en uygun olduğunu bize bildirin.