Tüm Biryani Severleri Bekliyoruz! Bir Hafta Sonu İkramı İçin Bu Nefis Chettinad Chicken Biryani’yi Deneyin

Leila

Global Mod
Global Mod
Biz Hintlilerin zaafı olan bir yemek varsa o da biryani olmalıdır. İster bir festival, ister arkadaşlarla bir hafta sonu brunch’ı veya bir akşam yemeği partisi olsun, biryani genellikle menüde olmazsa olmazlardandır. Bu katmanlı pirinç yemeği tatlarla doludur ve etli et parçalarına sahiptir ve bazı tariflerde sebzeler bile vardır. Ve en iyi kısım? Aralarından seçim yapabileceğiniz pek çok ağız sulandıran çeşit var. İster klasik Awadhi biryani, Kolkata biryani veya Hyderabadi biryani olsun, hepsinin tadı inanılmaz derecede lezzetlidir ve kendimizi hoşgörülü bir şeyle şımartmak istediğimiz zamanlar için mükemmel bir yemektir. Bugün size, şimdiye kadar muhtemelen denemediğiniz biryani’nin başka bir popüler çeşidini sunuyoruz. Chettinad tavuğu biryani denir.

Öyleyse oku: Bir Akşam Yemeğinde Misafirlerinizi Etkilemek İçin En İyi 5 Koyun Eti Biryani Tarifi

Chettinad, Tamil Nadu eyaletinde nefis yemekleri ile tanınan bir bölgedir. Buradaki yemekler, kendine özgü lezzetini veren yerel masalalar kullanılarak pişirilir. Chettinad mutfağı aynı zamanda dünyanın en baharatlı mutfaklarından biri olarak biliniyor. Bu tavuk biryani de baharatlı bir tada sahiptir ve onu benzersiz kılan son derece aromatiktir.

Öyleyse oku: Okuyucuların Seçimi: Hindistan’daki En İyi Biryani Mekanlarından 16’sı


Biryani popüler bir Hint yemeğidir.
Görsel Kredisi: iStock


Biryani’yi biraz raita ile eşleştirin ve mükemmel bir hafta sonu keyfi yaşayacaksınız. Nasıl yapıldığını mı merak ediyorsunuz? Aşağıdaki tarife göz atın:

Chettinad Tavuk Biryani Tarifi: Chettinad Tavuk Biryani Nasıl Yapılır


Öncelikle pirinci güzelce yıkayın ve bir süre suda bekletin. Tavuğu marine etmek için bir kaba lor, zencefil-sarımsak salçası, kırmızı toz biber, haldi ve tuzu ekleyin. Tavuk parçalarını ekleyin ve marine ile iyice birleştirin. 1 saat uzak tutun.

Şimdi, yağı kalın tabanlı bir tavada ısıtın. Karanfil, saunf, kakule ve çubuk tarçını ekleyip iyice soteleyin. Yemeklik doğranmış soğanı, zencefili ve sarımsağı ekleyip soğanlar altın sarısı renk alana kadar soteleyin. Bunun üzerine marine edilmiş tavuğu ekleyin ve 4-5 dakika daha pişirin. Ardından domates, sivri biber, kırmızı toz biber ve haldiyi ekleyip güzelce karıştırın.

Ardından yoğurdu ve kişniş yapraklarını eklememiz gerekiyor. İyice birleştirin ve birkaç dakika daha pişirin. Bu arada pirinci haşlayabilirsiniz. Bittiğinde, hazırlanan tavuk masalasını pirinç ve biraz kızarmış soğan ve fındıkla doldurun. Chettinad tavuk biryani tarifinin tamamı için buraya tıklayın.

Peki, ne bekliyorsun? Bu şahane biryani’yi deneyin ve mutfak becerilerinizle arkadaşlarınızı ve ailenizi etkileyin. Mutlu Yemek!
 
Üst