Çiftlik evleri, mandıralar, kilerler: Bunlar, Fransa'nın Provence şehrinin kalbinde yer alan Var ilinden gelen bir Fransız delegasyonunun Toskana'da yiyecek ve içecek açısından en temsili yerlerde geçirdiği yoğun üç günün varış noktalarıdır. kırsal kesimde şarap turizmi ve Toskana tarımının çeşitli üretim zincirleri.
Başkanlığındaki 16 kişilik heyet Guillaume DecardVar Tourisme'nin (VAR'ın turist tanıtım ajansı) başkanı ve Var Bölge Konseyi Başkan Yardımcısı, Var Ziraat Odası ve Birlikler gibi Fransız topraklarındaki önemli kuruluşların temsilcilerinden oluşuyordu. Provence Şarapları ve Bandol şarapları.
Misyona katılanlar, Var Tourisme'nin girişimiyle düzenlenen ve Marsilya merkezli Fransa İtalya Ticaret Odası genel sekreterinin koordine ettiği gezide üç gün geçirdi. Antonella Donadio.
Başkan yardımcısı, “Toskana ve Fransa birbirleri için önemli ortaklardır” dedi Stefania Saccardi«yüksek kaliteli ürünler, inovasyon, yaşam bilimleri, eğitim, sürdürülebilir hareketlilik ve tabii ki turizm, yiyecek ve şaraptan başlayarak çok sayıda ve gelecek vaat eden ekonomik beklentilerle. Fransa bölgemizin ikinci müşterisi, ikinci yatırımcısı ve üçüncü tedarikçisidir. Güney Provence Alpes Côte d'Azur Bölgesi ile ilişkilerin giderek güçlendiği, hem doğal güzelliklere sahip bölgeler hem de kırsal alanda güçlü bir kimlik ve aynı zamanda yiyecek ve şarap mükemmelliği ile alışverişi bir bakış açısıyla sağlamayı amaçlıyoruz. doğal olarak gerçekleşen ve birleşik ve yapıcı bir Avrupa'nın somut bir örneğini temsil eden entegrasyon”.
Heyet üyeleri arasında:
Eric PastorinoCIVP Başkanı – Conseil Interprofessionnel des Vins de Provence, yani Provence şaraplarının mesleklerarası birliği;
Cédric GravierBandol Şarapları Başkanı;
Sylvain AudemardChambre d'Agricolture du Var Başkanı veya Var Dairesi Ziraat Odası.
Misyonun bir parçası olarak, Var Departmanının ana hedefleri, Toskana modelinden ilham alarak tarım turizmini güçlendirmek ve geliştirmek, ayrıca bölgesel tarım mevzuatını Fransız mevzuatıyla karşılaştırmak için analiz etmekti.
Bu girişim aynı zamanda değerli derslerin öğrenilmesi için tarım turizmi alanlarına ziyaretlerin yanı sıra Var belediyeleri ile Toskana belediyeleri arasındaki eşleştirme olanaklarının değerlendirilmesini de içeriyordu.
Misyonun temel yönlerinden biri, Var ve Toskana arasındaki güçlendirilmiş işbirliği ruhuyla sektörün gelişimini desteklemeyi amaçlayan ortak bir eylem planının geliştirilmesinin temellerini atmaktı.
«Dünyanın önde gelen pembe şarap üreticisi Var, dedi Guillaume DecardVar Tourisme başkanı ve Var Bölge Konseyi başkan yardımcısı – olağanüstü ürünleri ve eşsiz bağcılık mirasıyla tanınan bir tarım ülkesidir. Bağlarımız, zeytinyağı üreticilerimiz, arıcılarımız ve daha birçok yerel aktörümüz Bölümümüzün gelenek ve yeniliğin uyum içinde harmanlandığı müstesna bir yer haline gelmesine katkıda bulunmaktadır. Bunlar Toskana ile paylaştığımız değerler. Birkaç yıldır bu bölge tarım turizmi sektöründe öncü olmayı başarmıştır. Başkanımız Jean-Louis Masson'un liderliğinde, sınır ötesi ilişkilerimizi güçlendirme arzumuzu bugün yeniden teyit ediyoruz ve bu misyon, temel bir ilk adımı temsil ediyor. Bu bağlamda Var Departmanı, Başkanımız ve tüm heyet adına Toskana Bölgesi Başkan Yardımcısı Stefania Saccardi'ye en içten teşekkürlerimi sunuyor, çok yakında Var'da sizlerle buluşacağım. Değişimlerimize devam etmek için”.
Son olarak misyon, Toskana Bölgesi ile GÜNEY Provence-Alpes-Côte d'Azur Bölgesi arasında halihazırda sağlam olan ilişkilerle uyumludur. İlişkiler, 2023 yılında imzalanan, iki bölge arasındaki iş birliğini pekiştiren ve başta kırsal turizm olmak üzere bazı bölgesel üretim sektörlerinin ortak projeler yoluyla güçlendirilmesini amaçlayan bir mutabakat zaptı ile daha da güçlendirildi.
Başkanlığındaki 16 kişilik heyet Guillaume DecardVar Tourisme'nin (VAR'ın turist tanıtım ajansı) başkanı ve Var Bölge Konseyi Başkan Yardımcısı, Var Ziraat Odası ve Birlikler gibi Fransız topraklarındaki önemli kuruluşların temsilcilerinden oluşuyordu. Provence Şarapları ve Bandol şarapları.
Misyona katılanlar, Var Tourisme'nin girişimiyle düzenlenen ve Marsilya merkezli Fransa İtalya Ticaret Odası genel sekreterinin koordine ettiği gezide üç gün geçirdi. Antonella Donadio.
Başkan yardımcısı, “Toskana ve Fransa birbirleri için önemli ortaklardır” dedi Stefania Saccardi«yüksek kaliteli ürünler, inovasyon, yaşam bilimleri, eğitim, sürdürülebilir hareketlilik ve tabii ki turizm, yiyecek ve şaraptan başlayarak çok sayıda ve gelecek vaat eden ekonomik beklentilerle. Fransa bölgemizin ikinci müşterisi, ikinci yatırımcısı ve üçüncü tedarikçisidir. Güney Provence Alpes Côte d'Azur Bölgesi ile ilişkilerin giderek güçlendiği, hem doğal güzelliklere sahip bölgeler hem de kırsal alanda güçlü bir kimlik ve aynı zamanda yiyecek ve şarap mükemmelliği ile alışverişi bir bakış açısıyla sağlamayı amaçlıyoruz. doğal olarak gerçekleşen ve birleşik ve yapıcı bir Avrupa'nın somut bir örneğini temsil eden entegrasyon”.
Heyet üyeleri arasında:
Eric PastorinoCIVP Başkanı – Conseil Interprofessionnel des Vins de Provence, yani Provence şaraplarının mesleklerarası birliği;
Cédric GravierBandol Şarapları Başkanı;
Sylvain AudemardChambre d'Agricolture du Var Başkanı veya Var Dairesi Ziraat Odası.
Misyonun bir parçası olarak, Var Departmanının ana hedefleri, Toskana modelinden ilham alarak tarım turizmini güçlendirmek ve geliştirmek, ayrıca bölgesel tarım mevzuatını Fransız mevzuatıyla karşılaştırmak için analiz etmekti.
Bu girişim aynı zamanda değerli derslerin öğrenilmesi için tarım turizmi alanlarına ziyaretlerin yanı sıra Var belediyeleri ile Toskana belediyeleri arasındaki eşleştirme olanaklarının değerlendirilmesini de içeriyordu.
Misyonun temel yönlerinden biri, Var ve Toskana arasındaki güçlendirilmiş işbirliği ruhuyla sektörün gelişimini desteklemeyi amaçlayan ortak bir eylem planının geliştirilmesinin temellerini atmaktı.
«Dünyanın önde gelen pembe şarap üreticisi Var, dedi Guillaume DecardVar Tourisme başkanı ve Var Bölge Konseyi başkan yardımcısı – olağanüstü ürünleri ve eşsiz bağcılık mirasıyla tanınan bir tarım ülkesidir. Bağlarımız, zeytinyağı üreticilerimiz, arıcılarımız ve daha birçok yerel aktörümüz Bölümümüzün gelenek ve yeniliğin uyum içinde harmanlandığı müstesna bir yer haline gelmesine katkıda bulunmaktadır. Bunlar Toskana ile paylaştığımız değerler. Birkaç yıldır bu bölge tarım turizmi sektöründe öncü olmayı başarmıştır. Başkanımız Jean-Louis Masson'un liderliğinde, sınır ötesi ilişkilerimizi güçlendirme arzumuzu bugün yeniden teyit ediyoruz ve bu misyon, temel bir ilk adımı temsil ediyor. Bu bağlamda Var Departmanı, Başkanımız ve tüm heyet adına Toskana Bölgesi Başkan Yardımcısı Stefania Saccardi'ye en içten teşekkürlerimi sunuyor, çok yakında Var'da sizlerle buluşacağım. Değişimlerimize devam etmek için”.
Son olarak misyon, Toskana Bölgesi ile GÜNEY Provence-Alpes-Côte d'Azur Bölgesi arasında halihazırda sağlam olan ilişkilerle uyumludur. İlişkiler, 2023 yılında imzalanan, iki bölge arasındaki iş birliğini pekiştiren ve başta kırsal turizm olmak üzere bazı bölgesel üretim sektörlerinin ortak projeler yoluyla güçlendirilmesini amaçlayan bir mutabakat zaptı ile daha da güçlendirildi.