Tereyağını Taze Tutmak İçin Saklamanın 5 Yolu

Leila

Global Mod
Global Mod
Dal makhani’nizden mısır çorbasına kadar her şeyi kesinlikle kremsi yapmak için sadece bir kaşık tereyağı yeterlidir. Tereyağı, tost için tercih edilen sürülebilirlik olmaya devam etti ve herhangi bir yemeği tamamlamak için harika bir seçenek. Ancak tereyağının tadı sadece taze olduğu sürece güzeldir. Tereyağını buzdolabından çıkarırsanız tadının kötüleştiğini ve renginin de değiştiğini fark etmişsinizdir. Bu nedenle, tazeliğini ve kremsiliğini daha uzun süre korumak istiyorsanız tereyağını saklamak çok önemlidir. Ama nasıl yapacaksın? Pekala, tereyağınızı korumanıza yardımcı olacak bazı ipuçlarımız var.

Öyleyse oku: Kitchen Hack: Artan Raf Ömrü İçin Amla’yı Saklamak İçin 5 Basit İpucu

İşte Tereyağını Taze Tutmak İçin 5 İpucu:

1. Buzdolabında Tutun


Tereyağı saklamanın en yaygın teknik olduğunu biliyoruz ama bazılarımız hala buna uymuyor ve tereyağı bozuluyor. Tereyağını açıkta bıraktığınızda oksitlenme eğilimi gösterir ve tadı, dokusu ve rengi değişir. Daha düşük bir sıcaklıkta tutmak, oksidasyon olasılığını azaltır ve tereyağının ömrünü uzatır.


Tereyağını daima buzdolabında tutun. Fotoğraf Kredisi: istock

2. Direkt Güneş Işığından Uzak Tutun


Tuzlu tereyağı, oda sıcaklığında saklanırsa taze beyaz tereyağından daha fazla bozulur. Ancak tereyağını mutfakta saklıyor olsanız bile, bakteri üremesini önlemek için güneş ışığından uzak tuttuğunuzdan emin olun.

Öyleyse oku: Mutfak İpuçları: Limonları Saklamanın ve Taze Tutmanın 6 İlginç Yolu

3. Alüminyum Folyodan Kaçının


Tereyağını sarmak için alüminyum folyo kullanmanın iyi bir fikir olduğunu düşünebilirsiniz, ama öyle değil. Alüminyum folyo, tereyağınızın ekşimesine neden olabilecek oksidasyon sürecini hızlandırır.

4. Hava geçirmez kaplar


Tereyağını saklamak için piyasada çeşitli hava geçirmez kaplar bulabilirsiniz. Bu yöntem tereyağını ısıdan, güneş ışığından ve oksijenden veya bakteri üremesini teşvik eden faktörlerden korur.

5. Yağlı Kağıdı Saklayın


Tereyağınız ile birlikte gelen yağlı kağıdı atmamaya çalışın. Tereyağınızın tadının korunmasına yardımcı olur ve tereyağını bir tabakta tutmaktan her gün daha iyidir.

p83a917


Tereyağını pakette olduğu gibi aynı yağlı kağıtta bekletin. Fotoğraf Kredisi: istock


Umarım bu ipuçlarını faydalı bulmuşsunuzdur. Aşağıdaki yorum bölümünde geri bildiriminiz hakkında bize bilgi verin.
 
Üst