Telefonun su geçirmez olduğunu nasil anlariz ?

BrunGa

Active member
Telefonun su gecirmez oldugunu nasil anlariz?

Adim 1: Ureticinin Belirttigi Su Gecirmezlik Derecesini Kontrol Edin

Telefonun su gecirmez olup olmadigini anlamanin ilk adimi, ureticinin belirttigi su gecirmezlik derecesini kontrol etmektir. Genellikle IP (Ingress Protection) derecesi olarak bilinen bu degerlendirme, cihazin ne kadar suya dayanikli oldugunu belirtir. Ornegin, bir telefonun IP68 derecesine sahip olmasi, suya ve toza karsi oldukca dayanikli oldugunu gosterir. Bu bilgiyi, telefonunuzun kutusunda veya ureticinin web sitesinde bulabilirsiniz.

Adim 2: Fiziksel Kontroller Yapin

Telefonunuzu su gecirmez oldugunu dusunuyorsaniz, fiziksel olarak cihazin etrafini kontrol etmek onemlidir. Cogu su gecirmez telefon, ozel contalar veya kapaklarla korunmustur. Bu contalarin veya kapaklarin tam olarak yerine oturdugundan ve hasar gormediginden emin olun. Ayrica, telefonunuzun ekraninda veya govdesinde herhangi bir catlak veya hasar olup olmadigini kontrol edin, cunku bu su gecirmezlik ozelliklerini etkileyebilir.

Adim 3: Su Testi Yapmayi Dusunun

Eger telefonunuzun su gecirmez oldugundan emin olmak istiyorsaniz, bir su testi yapmayi dusunebilirsiniz. Ancak, bu testi yapmadan once ureticinin onerilerini dikkate almalisiniz. Bazi telefonlar, suya dayanikli olsalar bile su altinda belli bir sure kalmaya dayanikli olmayabilirler. Su testi yapmadan once telefonunuzun kullanim kilavuzunu inceleyerek hangi kosullarda suya dayanikli oldugunu kontrol edin.

Adim 4: Ekstra Onlemler Alin

Telefonunuzu suya karsi korumak icin ekstra onlemler alabilirsiniz. Ornegin, su altinda fotograf veya video cekmek istiyorsaniz, su gecirmez bir kilif kullanmayi dusunebilirsiniz. Ayrica, telefonunuzu suya maruz kalacak aktivitelerden once kapatmak veya kapatmak da onemlidir. Bu, suya karsi ek bir koruma saglayabilir ve cihazinizin suya maruz kalma riskini azaltabilir.

Adim 5: Duzenli Bakim Yapin

Telefonunuzun su gecirmez ozelliklerini korumak icin duzenli bakim yapmak onemlidir. Ozellikle suya sik maruz kaliyorsaniz, telefonunuzu duzenli olarak temizleyerek ve contalarin veya kapaklarin saglam oldugundan emin olarak su gecirmezlik ozelliklerini koruyabilirsiniz. Ayrica, telefonunuzda herhangi bir hasar veya islev bozuklugu fark ederseniz, hemen bir teknisyene gostermek onemlidir.

Adim 6: Garanti ve Sigorta Seceneklerini Degerlendirin

Son olarak, telefonunuzun su gecirmezlik ozelliklerine guvenmek yerine, garanti ve sigorta seceneklerini de degerlendirebilirsiniz. Bazi ureticiler, suya dayanikli olduklarini iddia etmelerine ragmen su hasarini garanti kapsamina almazlar. Bu nedenle, telefonunuzun garanti sartlarini ve sigorta seceneklerini dikkatlice inceleyerek, olasi su hasarlarina karsi kendinizi koruyabilirsiniz.

Sonuc ve SSS

Telefonunuzun su gecirmez oldugunu anlamak icin bazi adimlari takip etmek onemlidir. Ureticinin belirttigi su gecirmezlik derecesini kontrol etmek, fiziksel kontroller yapmak ve gerektiginde su testi yapmak, telefonunuzun suya dayanikliligini anlamaniza yardimci olabilir. Ancak, her durumda, ekstra onlemler almak ve duzenli bakim yapmak da onemlidir. Son olarak, garanti ve sigorta seceneklerini degerlendirmek, olasi su hasarlarina karsi koruma saglayabilir.