Tarımsal biyoçeşitliliğin Garfagnana’sında bir yürüyüş: ürünlerin sanal seyahat programı geliyor

HoCaM

Global Mod
Global Mod
Açık sarı fasulyeden ölü elma ağacına, kırmızı Sulcina patatesinden çilekli domatese ve Ottofile formentone mısıra kadar. Ve çok daha fazlası. Garfagnana’nın zengin tarımsal ve gıda biyolojik çeşitliliğinin, kırsal ve gastronomik kültürünün ürünleridir.

Yerel ve yok olma tehlikesiyle karşı karşıya olan niş ürünler, tarımsal biyoçeşitliliğin koruyucularının “çocukları” ve Pisa Üniversitesi ve Toskana Bölgesi aracılığıyla oluşturulan ve bir konferans bağlamında sunulan ve şimdi gerçekleştirilebilecek sanal seyahat programının kahramanları https://agrobiodiversita.regione.toscana.it/ adresinde danışıldı.

Başkan yardımcısı ve tarım-gıda meclis üyesi Stefania Saccardi, “Bir bölge, ürünleri sayesinde de yaşamaya devam ediyor – bu nedenle, biyoçeşitliliği korumak için her bölgenin tipik ürünlerini ve bunların üretimini korumak, yalnızca üreticiyi ve özenli Tüketici değil, aynı zamanda ürünlerin geldiği bölgeleri koruma sorumluluğuna sahip olanlar – yani idareler ve kurumlar – Tarımsal biyoçeşitliliğin sürdürülmesinden ve geliştirilmesinden elde edebileceğimiz birçok avantaj var: yerel ekonomiyi ve işgali teşvik etmek bir bölgede, bir bağ oluşturun ve güçlendirin sosyal çiftçiler ve vatandaşlar arasında, gıda kalitesini teşvik etmek, bölgeyi ve köklerini korumak. Bunun yanı sıra unutulmaya yüz tutmuş meyve ve sebzeleri, “geleneksel gıda” dünyasından kaybolan tahıl ve bakliyatları merakımıza ve kantinlerimize sunmak ve son olarak insana ve doğaya uygun üretim yapmayı seçen çiftçilere destek olmak. Çevre”.

Garfagnana’nın bir parçası olmak isteyen tüm sorumlu yetiştiricileri ve yetiştiricileri, germplazm bankaları, PAT, DOP ve IGP üreticilerini hedefleyen güzergah, en özel ve en kırılgan ürünleriyle bölgeyi geliştirmeyi amaçlıyor.

Böylece, her turist veya ilgilenen herkes, Garfagnana’nın koruyucu çiftçilerinin çiftliklerini, germplazm bankasını, Farro della Garfagnana IGP’yi koruma konsorsiyumunu, Farina di Neccio della’yı koruma konsorsiyumunu ziyaret etmek için faydalı bilgiler bulacaktır. Garfagnana DOP ve çeşitli PAT (Toskana Tarım Ürünleri) üreticileri.

Bu proje için “pilot” olarak seçilen Garfagnana ile başladık, çünkü Garfagnana Belediyeler Birliği tarafından yönetilen verimli bir germplazm bankası sayesinde her zaman koruyucu çiftçilerin önemli bir varlığı ile karakterize edilmiştir, ancak proje şunları öngörmektedir: yeterli üyelik talebi olursa, Toskana’nın diğer bölgeleri için güzergahlar kademeli olarak eklenecektir.

Seyahat programı, kendi bölgelerinin tarımsal-biyoçeşitliliğinin korunması ve geliştirilmesi lehine çalışmalarını duyurmak isteyen herkes tarafından yeni kayıtlarla birlikte yılda iki kez uygulanacaktır.
 
Üst