Tarım şirketlerinin çeşitlendirilmesi, 18,8 milyon ihale

HoCaM

Global Mod
Global Mod
Eğitim çiftliklerinden şarap turizmine veya petrol turizmine kadar. Bunlar, tarım şirketleri üzerinde gerçekleştirilebilecek tarım dışı faaliyetlerden sadece birkaçıdır ve Kırsal Kalkınma Tamamlayıcı (CSR) EAFRD 2023-2027 kapsamında tarım dışı faaliyetlere çeşitlendirmeyi amaçlayan yatırım çağrısının kahramanlarıdır. yıl 2024.

18,8 milyonluk mali tahsisle çağrı iki spesifik hedefle bağlantılıdır:

– Araştırmaya, teknolojiye ve dijitalleşmeye daha fazla önem vererek pazar yönelimini iyileştirmek ve kısa ve uzun vadede tarım şirketinin rekabet gücünü artırmak;

– Döngüsel biyoekonomi ve sürdürülebilir ormancılık da dahil olmak üzere istihdamı, büyümeyi, kadınların tarıma katılımını da içerecek şekilde cinsiyet eşitliğini, sosyal katılımı ve kırsal alanlarda yerel kalkınmayı teşvik etmek.

Başkan Eugenio Giani, “Tarım şirketlerinin “çeşitlendirilmesi” kavramının arkasında, bölgeye ve tüketicilerin ve kullanıcıların özel ihtiyaçlarına yanıt vermek için yaratılan birçok girişim, yeni iş stratejilerinin işareti, girişimci çözümler var dedi. Bunlar dikkat ve destek vermekle yükümlü olduğumuz yeni biçimlerdir.”

Tarımsal gıdadan sorumlu başkan yardımcısı ve meclis üyesi Stefania Saccardi, “Bu çağrının pek çok destekçi bulacağını umuyoruz, çünkü gelişen girişimcilik stratejilerini, farklı işlevler arasındaki karmaşık ilişkileri ve kalkınmayı garanti eden yenilikçi formları destekleyebiliriz” dedi. Tarım şirketlerinin sayısı en dezavantajlı bölgelerde bile çeşitlendi”.

Yatırım desteğinin verilmesi, tarım şirketinin aşağıdaki gibi tarımsal faaliyetler yürütmesini gerektirir: açık alanlarda ağırlama dahil ağırlama, yemek sağlanması, tadım ve sosyal tarıma yönelik tanıtım etkinliklerinin düzenlenmesi; eğitimsel/didaktik faaliyetler (eğitim çiftlikleri); tarım ürünlerinin dönüştürülmesi faaliyetleri ile bunların şirket satış noktalarında işlenmesi ve pazarlanması; Rekreasyonel turistik faaliyetler ve kırsal geleneklerle bağlantılı faaliyetler ve şarap turizmi ve petrol turizmi de dahil olmak üzere doğal ve peyzaj kaynaklarının değerlendirilmesi.

Destek miktarı, 1. fıkra uyarınca belirlenen dağlık alanlardaki yatırımlar için %10 artışla uygun olan tüm yatırımlar için %50'ye eşit olacaktır. A) 1305/2013 sayılı Reg.(EU)'nun 32. maddesinin.

Yardım başvuruları 9 Ocak 2025'ten başlayarak 31 Ocak 2025 saat 13:00'e kadar ARTEA üzerinden yapılabilir.