Tarım, organik tarımı ve yenilikçiliği desteklemek için kaynakların önerilen yeniden modellenmesi

HoCaM

Global Mod
Global Mod
Organik üretim ve PEI Agri’nin (Avrupa İnovasyon Ortaklığı) tarımsal üretkenlik ve sürdürülebilirlik ile ilgilenen operasyonel grupları için daha fazla kaynak. Toskana bölge meclisi son oturumunda, başkan yardımcısı ve tarımdan sorumlu meclis üyesi Stefania Saccardi tarafından sunulan ve Toskana 2023-2027 kırsal kalkınması için Tamamlayıcı’nın finansman planının yeniden formüle edilmesini öneren bir kararı onayladı. PSP İtalya 2023-2027 Stratejik Planını Avrupa Komisyonu’na değiştirme talebini başlatmak için Tarım Bakanlığı’na sunulacak fon.

Başkan Yardımcısı Saccardi, “SRA 29 müdahalesi, yani organik üretim için iyi uygulamaların ve yöntemlerin benimsenmesi ve sürdürülmesi için Toskana için programlanan mali zarfta 27 milyonluk bir artış önerdik – bu böylece 204 milyondan artacak.” Ayrıca, PEI AGRI operasyonel gruplarını desteklemek için 500 bin avro daha tahsis ederek, yenilikçi pilot faaliyetler için kaynakların artırılması ihtiyacını da değerlendirdik ve böylece 12 milyondan 12,5’e çıktık. 2023-2027 EAFRD programlamasına yönelik yeni yaklaşımdan kaynaklanan daha büyük yönetim taahhüdünü de göz önünde bulundurarak teknik yardıma daha fazla kaynak ayırmak ve bu amaçla 1 milyon 650 bin avro ayırdık, böylece toplamda 9 milyon. Bölgesel bütçeye dokunmayan, tarımımızın en yenilikçi ve nitelikli cephesine daha fazla destek veren ve kaynakları yoğunlaştırma ve rasyonelleştirme bakış açısıyla kaynakları yeniden düzenleyen kaynakların yeniden düzenlenmesi – sonucuna varıyor “.