Son yıllarda dünyayı kasıp kavuran bir yiyecek varsa o da suşidir. Birçok şehirde açılan sonsuz sayıda Japon restoranı, onların popülerliğinin kanıtıdır. İnsanların bu Japon yemeği karşısında çılgına döndüğünü söylemek yanlış olmaz. Ancak aralarından seçim yapabileceğimiz pek çok farklı çeşit varken, bunları çevreleyen aynı sayıda yanılgı da var. Birçok kişi suşinin çiğ balıktan ibaret olduğunu düşünürken, bazıları da evde yapmanın imkansız olduğunu düşünüyor. Suşi etrafında dönen pek çok teori olduğuna göre, bunları bir kenara bırakalım ve bu sevilen Japon lezzetinin tadını doğru şekilde çıkaralım.
Öyleyse okuyun: İşinize Yarayacak İpuçları Dahil Yeni Başlayanlar İçin Suşi Yapma Kılavuzu
İşte Suşi Hakkında Yaygın 5 Yanlış Kanı:
1. Suşi Tamamen Çiğ Balıkla İlgilidir
Suşi ile ilgili en yaygın yanılgı sadece balıkla yapıldığıdır. Geleneksel olarak suşinin çiğ balık içerdiği doğrudur, ancak artık tavuk, sebze ve hatta hiç balık olmadan yapılanlar da dahil olmak üzere pek çok farklı çeşidi bulunmaktadır. Balık olsun veya olmasın, suşiyi suşi yapan, tuz ve şekerle tatlandırılmış sirkeli pirinçtir. Öyleyse bu efsaneyi bir kenara bırakın ve orada var olan diğer tüm nefis çeşitleri keşfedin.
2. Suşi Yapmak Zordur
Çoğu insan suşiyi lüks bir yiyecek olarak algılıyor ve onu yalnızca restoranlarda yemeyi tercih ediyor. Evde yapma fikri göz korkutucu görünebilir, ancak biraz pratik yaparak suşi yapmanın ne kadar kolay olduğunu anlayacaksınız. Bu yanılgı aynı zamanda pek çok kişinin suşinin yalnızca deniz ürünleriyle yapılabileceğini düşünmesinden de kaynaklanıyor. Ancak yukarıda da belirttiğimiz gibi bu doğru değil. Evde yapmak için malzemeleri denemekten çekinmeyin.
3. Suşi Her Zaman Sağlıklıdır
Suşi genellikle sağlıklı bir yiyecek olarak kabul edilir. Sonuçta sadece pirinç, et veya sebze içeren bir şey nasıl bizim için sağlıksız olabilir? Bazı suşi türlerinin bize protein ve omega-3 gibi temel besinleri sağladığı doğrudur ancak tüm suşilerin sağlıklı olduğunu varsaymak doğru değildir. Tempura tarzı suşi ruloları gibi bazı çeşitler genellikle kızartılır ve kalori miktarı yüksek olabilir. Suşinin sağlık yönü, nasıl hazırlandığına ve yapımında kullanılan malzemelere bağlıdır.
Öyleyse okuyun: Suşiye Benzeyen Bu Nefis Fırıldak Tavuklu Sandviçi Deneyin (Tarifin İçinde)
4. Suşi Daima Soya Sosuna Daldırılmalıdır
Suşi genellikle soya sosuyla servis edilir. Ona mükemmel bir eşlik eder, ancak onu kullanmak her zaman gerekli değildir. Suşinin yeterince baharatlandığını düşünüyorsanız sosa batırmanıza bile gerek kalmayabilir. Bununla ilgili kesin ve kesin kurallar yoktur, bu nedenle bu gerçekten kişisel tercihinize bağlıdır. Benzer şekilde, yanında wasabi veya zencefil turşusu bulundurmak da her zaman bir zorunluluk değildir.
5. Suşi Pahalıdır
Suşiyi tatmak her zaman pahalı bir ücret olmamalıdır. Tabii ki, şık restoranların menülerinde bu fiyatlar oldukça yüksek, ancak bütçenize uygun bir şekilde tadını çıkarmanın pek çok yolu var. Bunu yapmanın en iyi yolu evde kendiniz yapmaktır. Bize güvenin, göründüğü kadar zor değil. Yemek pişirme kısmını atlamak istiyorsanız, bunları nominal fiyatlarla satan başka uygun fiyatlı restoranlar da var, böylece bütçenizi zorlamadan bunların tadını çıkarabilirsiniz. Bugün bildiğimiz modern suşinin aslında 1824 yılında Tokyo’da bir sokak yemeği olarak başladığını öğrendiğinizde şaşıracaksınız.
Artık suşi hakkındaki bu efsanelerin farkındasınız, umarız suşiden doğru şekilde keyif alırsınız.
Öyleyse okuyun: İşinize Yarayacak İpuçları Dahil Yeni Başlayanlar İçin Suşi Yapma Kılavuzu
İşte Suşi Hakkında Yaygın 5 Yanlış Kanı:
1. Suşi Tamamen Çiğ Balıkla İlgilidir
Suşi ile ilgili en yaygın yanılgı sadece balıkla yapıldığıdır. Geleneksel olarak suşinin çiğ balık içerdiği doğrudur, ancak artık tavuk, sebze ve hatta hiç balık olmadan yapılanlar da dahil olmak üzere pek çok farklı çeşidi bulunmaktadır. Balık olsun veya olmasın, suşiyi suşi yapan, tuz ve şekerle tatlandırılmış sirkeli pirinçtir. Öyleyse bu efsaneyi bir kenara bırakın ve orada var olan diğer tüm nefis çeşitleri keşfedin.
2. Suşi Yapmak Zordur
Çoğu insan suşiyi lüks bir yiyecek olarak algılıyor ve onu yalnızca restoranlarda yemeyi tercih ediyor. Evde yapma fikri göz korkutucu görünebilir, ancak biraz pratik yaparak suşi yapmanın ne kadar kolay olduğunu anlayacaksınız. Bu yanılgı aynı zamanda pek çok kişinin suşinin yalnızca deniz ürünleriyle yapılabileceğini düşünmesinden de kaynaklanıyor. Ancak yukarıda da belirttiğimiz gibi bu doğru değil. Evde yapmak için malzemeleri denemekten çekinmeyin.
3. Suşi Her Zaman Sağlıklıdır
Suşi genellikle sağlıklı bir yiyecek olarak kabul edilir. Sonuçta sadece pirinç, et veya sebze içeren bir şey nasıl bizim için sağlıksız olabilir? Bazı suşi türlerinin bize protein ve omega-3 gibi temel besinleri sağladığı doğrudur ancak tüm suşilerin sağlıklı olduğunu varsaymak doğru değildir. Tempura tarzı suşi ruloları gibi bazı çeşitler genellikle kızartılır ve kalori miktarı yüksek olabilir. Suşinin sağlık yönü, nasıl hazırlandığına ve yapımında kullanılan malzemelere bağlıdır.
Öyleyse okuyun: Suşiye Benzeyen Bu Nefis Fırıldak Tavuklu Sandviçi Deneyin (Tarifin İçinde)

4. Suşi Daima Soya Sosuna Daldırılmalıdır
Suşi genellikle soya sosuyla servis edilir. Ona mükemmel bir eşlik eder, ancak onu kullanmak her zaman gerekli değildir. Suşinin yeterince baharatlandığını düşünüyorsanız sosa batırmanıza bile gerek kalmayabilir. Bununla ilgili kesin ve kesin kurallar yoktur, bu nedenle bu gerçekten kişisel tercihinize bağlıdır. Benzer şekilde, yanında wasabi veya zencefil turşusu bulundurmak da her zaman bir zorunluluk değildir.
5. Suşi Pahalıdır
Suşiyi tatmak her zaman pahalı bir ücret olmamalıdır. Tabii ki, şık restoranların menülerinde bu fiyatlar oldukça yüksek, ancak bütçenize uygun bir şekilde tadını çıkarmanın pek çok yolu var. Bunu yapmanın en iyi yolu evde kendiniz yapmaktır. Bize güvenin, göründüğü kadar zor değil. Yemek pişirme kısmını atlamak istiyorsanız, bunları nominal fiyatlarla satan başka uygun fiyatlı restoranlar da var, böylece bütçenizi zorlamadan bunların tadını çıkarabilirsiniz. Bugün bildiğimiz modern suşinin aslında 1824 yılında Tokyo’da bir sokak yemeği olarak başladığını öğrendiğinizde şaşıracaksınız.
Artık suşi hakkındaki bu efsanelerin farkındasınız, umarız suşiden doğru şekilde keyif alırsınız.