İneklerin artık sağa çıkmadığı, Dahi'nin kurulmadığı, paneer yok, soğuk kahve ve peynir tahtası olmadığını hayal edin! Pizzalarda erimiş mozzarella, krakerleriniz için kremsi brie yok ve makarnanıza serpmek için parmesan yok. Bu alternatif gerçeklikte, süt ürünleri tek boynuzlu atlar kadar efsanevi ve insanlık gelişmenin bir yolunu bulmak zorunda kaldı. Süt içermeyen bir varoluşun- beslenme zorlukları ve diyet değişikliklerinin etkileri ile çalkalendikçe tokalaşın.
Çok oku: Süt Zengin Diyet: Paneer'den Ghee'ye, Diyetinize Ekleyebileceğiniz 5 Süt Ürünleri
İşte süt ürünlerinin diyetimize getirdiği 5 sağlık yararı:
Süt ürünleri sütü, peynir, yoğurt ve tereyağı, zengin besin profilleri nedeniyle beslenmede hayati bir rol oynayın:
1. Kemik sağlığı için kalsiyum kaynağı:
Süt ürünleri, güçlü kemikler ve dişler, kas fonksiyonu ve sinir sinyalleri için gerekli olan en konsantre ve biyoyararlanabilen kalsiyum kaynaklarından biridir.
Etki: Önemli bir kalsiyum eksikliği riski ortaya çıkabilir, potansiyel artan osteoporoz ve kemik kırıkları oranları, özellikle de süt ürünlerine büyük ölçüde bağlıdır.
2. Protein İçeriği:
Süt ürünleri, kas büyümesi, onarım ve genel vücut fonksiyonu için gerekli tüm temel amino asitleri içeren yüksek kaliteli, tam proteinler sağlar. Birçok vejetaryenin sadece 'A-Serisi' proteini kaynağı olarak sütle uğraştığı bir ülkede, süt içermeyen bir dünya 'B sınıfı' proteine bağlı olarak anlamına gelir.
Etki: Birincil protein kaynağı olarak süt ürünlerine dayanan popülasyonun, eşit derecede erişilebilir veya uygun fiyatlı olmayan bitki bazlı proteinler, fındık, tohum veya süslü darı gibi alternatiflere dönmesi gerekir.
3. Süt bu nedenle temel mikro besinlerde bulunur:
4. Enerji ve Sağlıklı Yağlar:
Süt ürünleri, otla beslenen ürünlerde sağlıklı omega-3'ler de dahil olmak üzere yağlar aracılığıyla enerji sağlar. Az yağlı veya yağsız seçenekler belirli diyet ihtiyaçlarını karşılamaktadır.
Etki: İnsanların, Dair ile aynı çok yönlülüğü sunmayan alternatif sağlıklı yağ ve enerji kaynakları araması gerekir.
5. Digendive Sağlık:
Fermente süt ürünleri (örneğin, yoğurt, kefir) bağırsak sağlığını ve mikrobiyom-yarıyı destekleyen probiyotikler içerir ve mide mide veya gevşek dışkı için geleneksel go-to-to-to-to-to-to-gitti. Lassi de yaz sıcağını yenmek ya da asitliği yatıştırmak için soğutulmuş sütü de.
Etki: Süt bazlı probiyotiklerin olmaması bağırsak sağlığını etkileyebilir, bu da kimchi, lahana turşusu veya temp gibi bitki bazlı veya süt dışı fermente gıdalara geçmeyi gerektirebilir.
Süt ürünleri ely sağlık yararları sunar.
Fotoğraf Kredisi: Istock
Süt içermeyen bir dünyada zorluklar
Süt ürünleri olmadan, beslenme yararlarını telafi etmek için önemli ayarlamalar talep edilecektir:
1. kalsiyum alternatifleri
Yapraklı yeşillikler (örneğin, ıspanak, lahana), tahmini bitki bazlı süt, tofu ve badem gibi süt dışı kaynaklar yardımcı olabilir-ancak soya veya badem sütü kulfi hayal edebilir! Bu nedenle, bu kaynaklardan kalsiyum emilimi genellikle daha az verimlidir, bu da ihtiyaçları daha fazla maliyetle karşılamak için daha büyük miktarlar gerektirir.
2. Protein yerine
Baklagiller, fındık, tohum, soya ürünleri ve yumurtalar boşluğu doldurabilir. Bununla birlikte, süt ürünlerinin amino asit profiline veya rahatlığını eşleştiremeyebilirler.
Öyleyse okuyun: 9 Lezzetli Kuru Paneer Tarifleri Tekrar tekrar yapmak isteyeceksiniz!
3. D vitamini ve B12 eksiklik riskleri
Süt olmayan D vitamini kaynakları arasında güneş ışığı, müstahkem bitki bazlı gıdalar ve yağlı balıklar bulunur. Sadece hayvansal ürünlerde bulunan B12 vitamini, veganslar veya veganlar için takviye isteyecektir.
4. Alternatiflerin erişilebilirliği
Bitki bazlı süt, peynir ve yoğurt alternatif aren daha geniş veya daha az kolayca mevcuttur.
Son Düşünceler
Süt ürünlerinin beslenme önemi, esas, uygun ve çok yönlü temel besin kaynağı olarak rolünde yatmaktadır. Onun yokluğu çok iyi hissediyor-günlük yemeklerimize getirdiği lezzet gerçekten yeri doldurulamaz.
Çok oku: Süt Zengin Diyet: Paneer'den Ghee'ye, Diyetinize Ekleyebileceğiniz 5 Süt Ürünleri
İşte süt ürünlerinin diyetimize getirdiği 5 sağlık yararı:
Süt ürünleri sütü, peynir, yoğurt ve tereyağı, zengin besin profilleri nedeniyle beslenmede hayati bir rol oynayın:
1. Kemik sağlığı için kalsiyum kaynağı:
Süt ürünleri, güçlü kemikler ve dişler, kas fonksiyonu ve sinir sinyalleri için gerekli olan en konsantre ve biyoyararlanabilen kalsiyum kaynaklarından biridir.
Etki: Önemli bir kalsiyum eksikliği riski ortaya çıkabilir, potansiyel artan osteoporoz ve kemik kırıkları oranları, özellikle de süt ürünlerine büyük ölçüde bağlıdır.
2. Protein İçeriği:
Süt ürünleri, kas büyümesi, onarım ve genel vücut fonksiyonu için gerekli tüm temel amino asitleri içeren yüksek kaliteli, tam proteinler sağlar. Birçok vejetaryenin sadece 'A-Serisi' proteini kaynağı olarak sütle uğraştığı bir ülkede, süt içermeyen bir dünya 'B sınıfı' proteine bağlı olarak anlamına gelir.
Etki: Birincil protein kaynağı olarak süt ürünlerine dayanan popülasyonun, eşit derecede erişilebilir veya uygun fiyatlı olmayan bitki bazlı proteinler, fındık, tohum veya süslü darı gibi alternatiflere dönmesi gerekir.
3. Süt bu nedenle temel mikro besinlerde bulunur:
- D Vitamini: Fornitified süt ürünleri, kalsiyum emilimi ve bağışıklık fonksiyonu için çok önemli olan önemli bir kaynaktır.
- Fosfor: Kemik ve hücre sağlığını destekler.
- Potasyum: Kan basıncının ve sıvı dengesinin korunmasına yardımcı olur.
- B12 Vitamini: Süt ürünlerinde doğal olarak bulunur ve kırmızı kan hücresi oluşumu ve sinir sistemi sağlığı için gereklidir.
4. Enerji ve Sağlıklı Yağlar:
Süt ürünleri, otla beslenen ürünlerde sağlıklı omega-3'ler de dahil olmak üzere yağlar aracılığıyla enerji sağlar. Az yağlı veya yağsız seçenekler belirli diyet ihtiyaçlarını karşılamaktadır.
Etki: İnsanların, Dair ile aynı çok yönlülüğü sunmayan alternatif sağlıklı yağ ve enerji kaynakları araması gerekir.
5. Digendive Sağlık:
Fermente süt ürünleri (örneğin, yoğurt, kefir) bağırsak sağlığını ve mikrobiyom-yarıyı destekleyen probiyotikler içerir ve mide mide veya gevşek dışkı için geleneksel go-to-to-to-to-to-to-gitti. Lassi de yaz sıcağını yenmek ya da asitliği yatıştırmak için soğutulmuş sütü de.
Etki: Süt bazlı probiyotiklerin olmaması bağırsak sağlığını etkileyebilir, bu da kimchi, lahana turşusu veya temp gibi bitki bazlı veya süt dışı fermente gıdalara geçmeyi gerektirebilir.
Süt ürünleri ely sağlık yararları sunar.
Fotoğraf Kredisi: Istock
Süt içermeyen bir dünyada zorluklar
Süt ürünleri olmadan, beslenme yararlarını telafi etmek için önemli ayarlamalar talep edilecektir:
1. kalsiyum alternatifleri
Yapraklı yeşillikler (örneğin, ıspanak, lahana), tahmini bitki bazlı süt, tofu ve badem gibi süt dışı kaynaklar yardımcı olabilir-ancak soya veya badem sütü kulfi hayal edebilir! Bu nedenle, bu kaynaklardan kalsiyum emilimi genellikle daha az verimlidir, bu da ihtiyaçları daha fazla maliyetle karşılamak için daha büyük miktarlar gerektirir.
2. Protein yerine
Baklagiller, fındık, tohum, soya ürünleri ve yumurtalar boşluğu doldurabilir. Bununla birlikte, süt ürünlerinin amino asit profiline veya rahatlığını eşleştiremeyebilirler.
Öyleyse okuyun: 9 Lezzetli Kuru Paneer Tarifleri Tekrar tekrar yapmak isteyeceksiniz!
3. D vitamini ve B12 eksiklik riskleri
Süt olmayan D vitamini kaynakları arasında güneş ışığı, müstahkem bitki bazlı gıdalar ve yağlı balıklar bulunur. Sadece hayvansal ürünlerde bulunan B12 vitamini, veganslar veya veganlar için takviye isteyecektir.
4. Alternatiflerin erişilebilirliği
Bitki bazlı süt, peynir ve yoğurt alternatif aren daha geniş veya daha az kolayca mevcuttur.
Son Düşünceler
Süt ürünlerinin beslenme önemi, esas, uygun ve çok yönlü temel besin kaynağı olarak rolünde yatmaktadır. Onun yokluğu çok iyi hissediyor-günlük yemeklerimize getirdiği lezzet gerçekten yeri doldurulamaz.