Sosyal tarım yasasını onayladı, Stefania Saccardi’nin memnuniyeti

HoCaM

Global Mod
Global Mod
“Bir süredir hep birlikte çalıştığımız güzel bir hedef. başardık diyebiliriz. Bu sonuçtan çok gurur duyuyorum, bu kadar ortak yönü olan iki dünyanın, tarım ve sosyal işlerin faaliyetlerini destekleyebilme fikri, bu yasa ile kazandığımız bir iddiaydı”. başkan ve tarım-gıda meclis üyesi Stefania Saccardi, sosyal tarım yasasının bölge konseyi tarafından oybirliğiyle onaylanması hakkında yorum yaptı.

Saccardi, Toskana’nın amacının, sosyal tarımla bağlantılı sisteme normatif ve organik bir yanıt vermek ve birçok konu ve beceri arasında ortak bir vizyon yaratabilecek ilerici, sürekli ve muhtemelen istikrarlı bir sosyal yenilik sürecini başlatmak olduğunu açıklıyor. tarım, sosyal, sağlık ve diğer alanlar.

Başkan yardımcısı, “Sosyal tarım, yeniden bütünleşmenin yanı sıra sosyal içerme ve özerklik için olağanüstü bir araç olabilir” diye devam ediyor. Aynı zamanda toplumun gelişimi, stratejiler ve tarımsal faaliyetlerin çeşitlendirilmesi için bir fırsattır ve aynı zamanda hem toplumun yeni ihtiyaçlarını karşılama ihtiyacına müdahale ettiği için bölgenin uyumu için yenilikçi bir çözümdür. kırsal alanlardaki insanlara sosyal hizmetler sağlayarak ve kırsal ağların gelişimini teşvik etme olasılığı üzerine. Yapılan kıymetli çalışmalardan dolayı ikinci komisyon başkanından başlayarak tüm Bölge Meclisine ve kanunun onaylanmasında herkesin katkısı için teşekkür ediyorum” dedi.

Ekonomik ve kırsal kalkınmayla ilgili ikinci konsey komisyonunun başkanı Ilaria Bugetti de sonuçtan memnun.
“Dün – diyor Bugetti – bölgemizde sosyal çiftçilik faaliyetlerinin performansını daha iyi düzenlemek amacıyla, Bölge Konseyi’nde sosyal çiftçilik yasasında yapılacak bir değişikliği oybirliğiyle onayladık. Toskana, özel mevzuat sağlayan ilk Bölgeler arasındaydı. .Sosyal çiftçilik, kırsal üretim süreçlerini sosyal, sosyo-sağlık, eğitim ve sosyal-istihdam müdahaleleri ve hizmetlerinin gelişimi ile birleştirir ve bu nedenle çok işlevli stratejilere ve tarımsal faaliyetin çeşitlendirilmesine yönelik kırsal kalkınma için önemli bir fırsatı temsil eder. Birkaç yenilik vardır: birincisi hepsinden önemlisi, ‘sosyal çiftlikler’ adı verilen bölgesel sosyal tarım operatörleri listesi oluşturulur.Ayrıca, mülklerin tarım fonlarında kullanılması için yeni fırsatlar öngörülür.Bütün bunlar çiftliklerin ‘sosyal’ karakterini desteklemek için.Son olarak, teknik bir bölge topraklarında sosyal tarımın varlığı ve gelişimi hakkındaki bilgilerin izlenmesi ve işlenmesi için üniversite dünyasıyla da bir tartışma yeri olarak kontrol odası kurulacaktır. Komisyonda, ayrıca meslektaşlarım Meini ve Tozzi ile yapılan çalışmalardan çok memnunum ve bu konularda gösterilen olağan hassasiyet için meclis üyesi Stefania Saccardi’ye teşekkür ediyorum” diye bitiriyor.