Son Zamanlarda Aşırı Yiyor Musunuz? Çok Fazla Yemekten Kaçınmak İçin 8 Dahice İpucu

Leila

Global Mod
Global Mod
Aşırı yemek bir suçsa, o zaman hepimiz suçlandığımız gibi suçlu oluruz! Alışkanlıklarımız, stresimiz ya da sadece yemeğin tadı, hepimiz bir noktada aşırı yemek yemişizdir. Bazen çok fazla yemek yemek, ‘gözlerin midenizden daha büyük büyümesinin’ klasik bir örneğidir. Bu büyük ölçüde bir büfede nefis lezzetlerin yayılmasını gördükten sonra olur. Meze ile başlıyoruz, ardından ana yemeğe geçiyoruz ve tatlı bölümüne geldiğimizde karnımızı doyuruyoruz ama yine de afiyetle yiyoruz. Tamamen ilişkilendirilebilir, değil mi? Ama hiç merak ettiniz mi, çok fazla yemek ne kadar? Ve aşırı yiyorsanız, yemeği nasıl azaltabilirsiniz? Endişelenme, her zaman olduğu gibi arkanı kolladık.
Yemeğinizin porsiyon boyutunu kontrol etmenize yardımcı olacak bazı uzman ipuçları bulduk. Bu dahice tüyolar, beslenme uzmanı Lovneet Batra tarafından Instagram’daki ‘Nutrition.by.Lovneet’ hesabında paylaşılıyor. Ancak konuya geçmeden önce, çok fazla yemek yemenin etkilerine bir göz atalım. Okumaya devam etmek.

Aşırı Yediğinizi Nasıl Anlarsınız?


Aşırı yeme, vücudunuzun gerçekte ihtiyaç duyduğundan çok daha fazlasını yediğinizde ortaya çıkan bir olgu olarak tanımlanır. Bu da midenin normal boyutunun ötesine genişlemesine, diğer organları itmesine ve vücutta rahatsızlık yaratmasına neden olur. Aşırı yeme, tokluk hissi ve rahatsızlık ile kolayca belirlenebilir. Ayrıca, kapasitenizin (veya önerilen günlük alımın) üzerinde yemek yiyip yemediğinizi anlamak için tüketilen kalori miktarını da tutabilirsiniz. Bu nedenle, sağlıklı yaşam için dengeli beslenme tablosu planlamadan önce bir uzmana danışmanızı öneririz.
Öyleyse oku: aşırı yeme? İşte Sindirimi İyileştirmenin ve Şişkinliği Uzakta Tutmanın Yolları


Fotoğraf Kredisi: iStock

Aşırı Yeme Yan Etkileri Nelerdir?


Daha önce de belirtildiği gibi, aşırı yemek midenin boyutunu genişletir. Bu ayrıca kilo alımına ve göbek yağının birikmesine yol açar. Ayrıca, fazla kalori tüketmek çeşitli önemli sağlık sorunlarıyla da ilişkilidir. Beslenme uzmanı Lovneet Batra, kapasitenizin üzerinde yemek yemenin bazı önemli yan etkilerini listeliyor. Bir göz at.

1. Kilo alımı:


Aşırı yeme ve kilo alımı doğrudan birbiriyle bağlantılıdır. Çok fazla yemek yemek göbek boyutunu artırır ve ayrıca vücudunuza ekstra kalori ekler. Bu faktörler ayrıca kilo alımına neden olur.

2. Açlık regülasyonunu bozar:


Çok fazla yemek yemek midenizi sıkılaştırır ve metabolizmayı yavaşlatır. Bu sadece vücut saatinizi bozmakla kalmaz, aynı zamanda günün garip saatlerinde kendinizi acıkmış hissetmenize de neden olur.

3. Artan hastalık riskleri:


Fazladan yiyecekle birlikte, vücutta artan kolesterol seviyeleri ve kalp riskleri dahil olmak üzere yaşam tarzıyla ilgili çeşitli sorunlara yol açabilen fazla kalori gelir.

4. Beyin sağlığını etkiler:


Birkaç araştırmaya göre, aşırı yemek beyin sağlığını riske atarak iltihaba yol açabilir. Ayrıca aşırı yemek, beyin sağlığınızı da etkileyebilecek kan şekeri ve insülin direncinin artmasına neden olur.

5. Halsiz hissetmenize neden olur:


Aşırı yemek vücudunuzda rahatsızlığa yol açarak kendinizi tembel hissetmenize neden olur. Bir araştırmaya göre, daha fazla yemek yemek vücuttaki serotonin seviyelerinin artmasına neden olarak kendinizi daha da yorgun hissetmenize neden olur.

6. Şişkinlik:


Tokluk hissi genellikle sindirim sürecini yavaşlatır ve şişkinlik, asitlik, kalp yanmasına ve daha fazlasına yol açar.

7. Vücuttaki kan şekerini bozar:


Birkaç araştırmaya göre, aşırı yemek, insülinin karaciğerden glikoz salınımını baskılama yeteneğinde bozulmaya ve yağ dokusunda lipolize neden olmuştur. Bu sadece vücuttaki kan şekeri seviyelerini artırmakla kalmaz, aynı zamanda genel karaciğer sağlığını da etkiler.
Öyleyse oku: Geceleri Aşırı Yeme Nasıl Durdurulur? Kilo Almaktan Kaçınmak İçin Bu Basit İpuçlarını İzleyin

Aşırı Yeme Nasıl Engellenir? Çok Fazla Yemekten Kaçınmanın Beslenme Uzmanlarının Onayladığı 8 Yöntem:

1. Dikkatinizi dağıtan şeylerden kurtulun:


Hepimiz bir film veya maç izlerken cips paketlerini ve büyük patlamış mısır kovalarını bitirme eğilimindeyiz. Bu aşırı yemeye yol açar. Bu nedenle uzmanlar, yiyecek seçimlerinizi bilinçli bir şekilde yapmak için her türlü dikkat dağıtıcı şeyden kaçınmanızı önerir.

2. Aşırı yemeyi tetikleyen sağlıksız yiyecekleri belirleyin:


Hepimizin bizi abur cubur çılgınlığına götüren bir yiyecek listesi var. Aşırı yedikten sonra fazladan kalori eklemekten kaçınmak için listedeki sağlıksız olanları belirlemenizi ve bunları ortadan kaldırmanızı öneririz.

3. Önerilen porsiyon boyutlarını öğrenin:


Vücudunuzun ne kadar yiyeceğe ihtiyacı olduğunu anlamak çok önemlidir. Bu nedenle, vücudunuzun ne kadar yiyeceğe ihtiyacı olduğunu bildiğinizden emin olun ve öğünlerinizi buna göre planlayın.

4. Lif/protein açısından zengin yiyecekler yiyin:


Daha uzun süre tok kalmak için diyetinize daha fazla protein ve lif ekleyin. Bu, garip saatlerde aşırı yemekten kaçınmanıza yardımcı olacaktır.

5. Öğün atlamaktan kaçının:


Düzenli olarak yemek yemek çok önemlidir. Öğün atlamak bir sonraki öğünde daha fazla yemenize neden olur.

6. Stresi azaltın:


Stres ve aşırı yeme el ele gider. Bu nedenle uzmanlar, aşırı yemeyi önlemek için vücuttaki stres düzeyini azaltmayı öneriyor.

7. Yiyecekleri iyice çiğneyin:


Ne kadar çok çiğnerseniz, o kadar çok sindirirsiniz. Metabolizmayı desteklemek için yemeğinizi iyi çiğnemek önemlidir. Bu, vücuttaki yağ birikimini azaltarak aktif kalmanıza yardımcı olacaktır.

8. Neden yediğinize dikkat edin:


Dikkatli yemek, tükettiğiniz yemeği deneyimlemek için tüm duyularınızı kullandığınız anlamına gelir. Sadece gerektiğinde yemek yemek önemlidir. Bu sadece genel yeme alışkanlığını iyileştirmekle kalmayacak, aynı zamanda aşırı yemenizi de önleyecektir.
Sağlıklı beslen, formda kal!
 
Üst