Aşırı sıcaklığın neden olduğu mide rahatsızlığı, birçok kişiyi rahatsız eden yaygın bir sorundur. Çoğunlukla dehidrasyonla daha da kötüleşen bu sorun oldukça üzücü olabilir. Özellikle yaz ayları, mide bulantısı ve şişkinlikten kabızlık ve ishale kadar değişen semptomlarla sorunu daha da kötüleştirme eğilimindedir. Artan mide ısısı sindirimi bile olumsuz yönde etkileyebilir. Bu gibi durumlarda ısıtıcı özelliği olan gıdalardan uzak durulması tavsiye edilir. Bununla birlikte, bazı yenilebilir yiyecekler sindirim sağlığını geliştirirken bu durumu hafifletebilir. Ancak bu serinletici yiyeceklere dalmadan önce, mide ısısının temel nedenlerini inceleyelim.
Öyleyse oku: Kırışıklıklara Elveda Deyin: Şu Anda Atmanız Gereken 5 Yiyecek
Mide Isısının Artmasına Ne Sebep Olur?
Çeşitli faktörler mide ısısının artmasına katkıda bulunabilir. Dehidrasyon, baharatlı ve vejetaryen olmayan yemeklerin aşırı tüketiminin yanı sıra bayat veya hijyenik olmayan gıda tüketimi de yaygın görülen nedenlerden bazılarıdır. Bazıları için mide ısısı hazımsızlığa neden olabilir ve ciddi vakalarda peptik ülser riskini bile artırabilir.
İşte Bu Beş Gıdayla 5 Serinleme:
1. Muz
Bu çok yönlü meyve yalnızca besin açısından zengin olmakla kalmaz, aynı zamanda midenizdeki yanma hissinin giderilmesini de sağlayabilir. Muz midedeki asiditeyi dengelemeye yardımcı olur, onu serin ve rahat tutar. Düzenli tüketilmesi tavsiye edilir.
2. Ayran
Birçok bölgede sıklıkla baharatlı yemeklerle birlikte servis edilen ayran, ateşli mideyi yatıştırmada harikalar yaratabilir. Sadece vücudunuzu soğutmakla kalmaz, aynı zamanda metabolizmanızı da artırır. Probiyotik açısından zengin olan bu içecek, vücudunuza enerji veren ve mide ısısını hafifleten temel vitamin ve minerallerin kaynağıdır.
3. Salatalık
Salatalık, yüksek su içeriği ve besin yoğunluğuyla, ısınmış mideyi soğutmak için mükemmeldir. Lif bakımından zengindirler, vücudunuzun sulu kalmasını sağlarken sindirimi teşvik eder ve kabızlığı önlerler.
4. Hindistan cevizi suyu
Doğanın ferahlığı Hindistan cevizi suyu vücudunuza nefis bir serinlik sunuyor. Vitaminler, mineraller ve elektrolitlerle dolu olduğundan vücudunuzun nemli kalmasını sağlar ve ısı stresini etkili bir şekilde azaltır.
5. Lor
Lorun probiyotik özellikleri mideye olan faydalarıyla ünlüdür. Mide ısısını azaltmanın kesin bir yolu, mide yanmasını hızla hafifletir. İster tek başına ister buharda pişirilmiş pirinçle birlikte tüketilsin, lor midenizi rahatlatmada güvenilir bir müttefiktir.
Öyleyse oku: Anjeer (İncir) Suyunun Sağlığa 5 Şaşırtıcı Faydası
Bir dahaki sefere kendinizi ateşli bir mideyle boğuşurken bulduğunuzda, rahatlamak için bu beş serinletici yiyeceğe başvurmayı unutmayın.
(Tavsiye içeren bu içerik yalnızca genel bilgi sağlar. Hiçbir şekilde nitelikli tıbbi görüşün yerini tutmaz. Daha fazla bilgi için mutlaka bir uzmana veya kendi doktorunuza danışın. Haberler bu bilgilerin sorumluluğunu üstlenmez.)
Öyleyse oku: Kırışıklıklara Elveda Deyin: Şu Anda Atmanız Gereken 5 Yiyecek
Mide Isısının Artmasına Ne Sebep Olur?
Çeşitli faktörler mide ısısının artmasına katkıda bulunabilir. Dehidrasyon, baharatlı ve vejetaryen olmayan yemeklerin aşırı tüketiminin yanı sıra bayat veya hijyenik olmayan gıda tüketimi de yaygın görülen nedenlerden bazılarıdır. Bazıları için mide ısısı hazımsızlığa neden olabilir ve ciddi vakalarda peptik ülser riskini bile artırabilir.
İşte Bu Beş Gıdayla 5 Serinleme:
1. Muz
Bu çok yönlü meyve yalnızca besin açısından zengin olmakla kalmaz, aynı zamanda midenizdeki yanma hissinin giderilmesini de sağlayabilir. Muz midedeki asiditeyi dengelemeye yardımcı olur, onu serin ve rahat tutar. Düzenli tüketilmesi tavsiye edilir.
2. Ayran
Birçok bölgede sıklıkla baharatlı yemeklerle birlikte servis edilen ayran, ateşli mideyi yatıştırmada harikalar yaratabilir. Sadece vücudunuzu soğutmakla kalmaz, aynı zamanda metabolizmanızı da artırır. Probiyotik açısından zengin olan bu içecek, vücudunuza enerji veren ve mide ısısını hafifleten temel vitamin ve minerallerin kaynağıdır.
3. Salatalık
Salatalık, yüksek su içeriği ve besin yoğunluğuyla, ısınmış mideyi soğutmak için mükemmeldir. Lif bakımından zengindirler, vücudunuzun sulu kalmasını sağlarken sindirimi teşvik eder ve kabızlığı önlerler.
4. Hindistan cevizi suyu
Doğanın ferahlığı Hindistan cevizi suyu vücudunuza nefis bir serinlik sunuyor. Vitaminler, mineraller ve elektrolitlerle dolu olduğundan vücudunuzun nemli kalmasını sağlar ve ısı stresini etkili bir şekilde azaltır.

5. Lor
Lorun probiyotik özellikleri mideye olan faydalarıyla ünlüdür. Mide ısısını azaltmanın kesin bir yolu, mide yanmasını hızla hafifletir. İster tek başına ister buharda pişirilmiş pirinçle birlikte tüketilsin, lor midenizi rahatlatmada güvenilir bir müttefiktir.
Öyleyse oku: Anjeer (İncir) Suyunun Sağlığa 5 Şaşırtıcı Faydası
Bir dahaki sefere kendinizi ateşli bir mideyle boğuşurken bulduğunuzda, rahatlamak için bu beş serinletici yiyeceğe başvurmayı unutmayın.
(Tavsiye içeren bu içerik yalnızca genel bilgi sağlar. Hiçbir şekilde nitelikli tıbbi görüşün yerini tutmaz. Daha fazla bilgi için mutlaka bir uzmana veya kendi doktorunuza danışın. Haberler bu bilgilerin sorumluluğunu üstlenmez.)