Şenlikli Puja’dan Artan Hindistan Cevizi ile Ne Yapmalı? Sizi Şaşırtacak 7 Kullanım

Leila

Global Mod
Global Mod
Hindistan’da hemen hemen her hayırlı olay hindistancevizi ile kutlanır. “Tanrı’nın meyvesi” anlamına gelen “Sirphal” olarak da adlandırılan bu bitkinin refahın sembolü olduğuna inanılıyor. Hindistan cevizine duyulan bu saygı, onun inanılmaz besin değerinden ve yaşamı sürdürme özelliklerinden kaynaklanmaktadır. Sert dış kabuğu onu mikroplardan korur ve çekirdeği zengin bir yağ ve mineral kaynağıdır. Hindistan cevizinin soyulması ve kesilmesi zor bir iştir ancak bir kez açıldığında bize lezzet ve sağlık konusunda güç verir. Hindistan cevizi etinin küçük bir kısmını sunduktan sonra geri kalan kısmı mutfakta harika amaçlarla kullanılabilir.
Öyleyse okuyun:Bu Mutfak Tüyosuyla Hindistancevizlerini Evde Kolayca Açın

Besinsel açıdan konuşursak, Beslenme Uzmanı Rupali Datta’nın ortaya koyduğu gibi, 100 gram taze hindistan cevizi 444 Kcal enerji sağlar, 41 gram yağ paketler ve 240 gram fosfor sağlar. Ancak besin değerinin ötesinde hindistan cevizi, sağlık açısından pek çok faydası olan bir süper besindir. Bu nedenle bayram pujasından arta kalan hindistancevizi asla boşa gitmemelidir.
Öyleyse okuyun: Hindistan Cevizi ‘Embriyosunu’ Hiç Duydunuz mu? Viral YouTube Videosu Sizi Şaşırtabilir

İşte Hindistan Cevizi’nin Bilmeniz Gereken 5 Sağlıklı Faydası:

1. Kilo Verme Harikası:


Haziran 2006’da Ceylon Medical Journal’da yayınlanan bir araştırma, Hindistan cevizinden elde edilen MCT yağlarının vücut tarafından hemen kullanıldığını ve yağ olarak depolanmadığını ortaya çıkardı. Hindistancevizi yüksek tokluk seviyesine sahiptir, bu da daha sonra aşırı yemek yememizi engeller.

2. Yağ Kontrolü:


Hindistan cevizinin doymuş yağlar açısından zengin olduğu doğrudur ancak aynı zamanda dikkat edilmesi gereken eşsiz bir kaliteye de sahiptir. HDL kolesterol seviyelerini diğer doymuş yağlardan daha etkili bir şekilde artırır. Bu nedenle hindistancevizi tüketmek iyidir ancak porsiyonunu da kontrol altında tutun.

3. Enerji Artırıcı:


Ulusal Beslenme Enstitüsü (NIN), hindistancevizi yağı, sade yağ ve tereyağından elde edilen doymuş yağların kolayca sindirildiğini öne sürüyor. Oruç sırasında Hindistan cevizinde bulunan yağ ve minerallerden gelen hızlı enerji akışı sizi ayakta tutabilir.

4. Ayurveda Bilgeliği:


Ayurveda literatürüne göre hindistancevizi doğal bir stres giderici görevi görür. Hindistan cevizini geleneksel Hint baharatlarıyla pişirmek, sindirimin düzgünleşmesine ve hatta metabolizmanın iyileştirilmesine yardımcı olabilir.

5. Sağlıklı Yaşamın Kaynağı


Hindistan cevizi yağında bulunan yağların, genel sağlığınızı ve refahınızı destekleyen antimikrobiyal özelliklere sahip olduğuna inanılmaktadır.

Artık hindistan cevizinin olağanüstü faydalarını keşfettiğimize göre, bayram pujasından arta kalan taze hindistan cevizini günlük yemeklerinize dahil ederek nasıl en iyi şekilde kullanabileceğinizi keşfedelim.


Hindistan cevizi birçok lezzetli yemeğin yapımında kullanılabilir.
Resim Kredisi: iStock

Artık Taze Hindistan Cevizi ile Ne Yapabilirsiniz:

1. Hindistan Cevizi Turşusu:


Klasik ve sevilen bir Güney Hindistan eşlikçisi olan hindistancevizi turşusunu hazırlamak çocuk oyuncağıdır. Dosa, idli veya herhangi bir Güney Hindistan lezzetiyle mükemmel bir şekilde eşleşen ferahlatıcı bir garnitür için taze hindistan cevizini baharatlar ve diğer malzemelerle öğütün. Hindistan cevizi tatlısı tarifi için buraya tıklayın.

2. Hindistan Cevizli Pilav:


Sade pirinci, rendelenmiş hindistan cevizi, hardal tohumu, köri yaprağı ve kavrulmuş kaju ekleyerek lezzetli bir lezzete dönüştürün. Bu hindistancevizi ile doldurulmuş pirinç yemeği, normal buharda pişirilmiş pirincin enfes bir alternatifidir. Hindistan cevizli pilav tarifi için buraya tıklayın.

3. Hindistan Cevizi Sütü:


Taze hindistan cevizini suyla karıştırıp karışımı süzerek hindistan cevizi sütünü çıkarın. Körileri, çorbaları ve tatlıları zenginleştirmek için veya hatta sabah mısır gevreğinizde süt içermeyen süt alternatifi olarak kullanın. Taze Hindistan cevizi ile Hindistan cevizi sütü yapma sürecini öğrenmek için buraya tıklayın.

4. Hindistan Cevizli Tatlılar


Hindistan cevizine olan sevginizi tatlı ve yozlaşmış Hint mithaileri ve tatlılarıyla kutlayın. Ladoo, barfi, kheer veya modak; hindistan ceviziyle dolu bir tatlılık dünyası sizi bekliyor. Tariflere ulaşmak için buraya tıklayın.

5. Hindistan Cevizli Köri:


Hindistan cevizi çok sayıda Hint ve Güneydoğu Asya körisinde başrol oynuyor. En sevdiğiniz sebzeler, etler veya deniz ürünleri için zengin ve kremsi bir temel oluşturmak için hindistan cevizi sütünü, taze hindistan cevizini ve çeşitli baharatları kaynatın.

6. Pişirmede Hindistan Cevizi:


Rendelenmiş hindistan cevizini pişirme tariflerinize dahil ederek mutfakta yaratıcı olun. Hindistan cevizli kekler, kekler ve kurabiyeler klasik ikramlara keyifli bir dokunuş sunuyor.

7. Yıldız Yemekleri Yaratmak İçin Garnitür


Doku ve tropikal lezzet patlaması eklemek için salataların, tatlıların ve hatta tuzlu yemeklerin üzerine kızartılmış hindistan cevizi pullarını veya rendelenmiş hindistan cevizini serpin.

Bir dahaki sefere bayram pujasında hindistancevizi kırdığınızda, onun iyiliğinin kutlamalar bittikten uzun süre sonra bile sizi beslemeye devam edebileceğini unutmayın.
 
Üst