Şeker Hastaları İçin Papaya Tohumu: Faydaları, Yan Etkileri Ve Nasıl Tüketilir?

Leila

Global Mod
Global Mod
Diyabet, dünya çapında milyonlarca kişinin birlikte yaşadığı bir yaşam tarzı durumudur. Metabolik bir hastalık, yüksek kan şekeri seviyeleri ve düşük insülin üretimi seviyeleri ile karakterizedir. İyi olan şey, doğru türde beslenme ve yaşam tarzı değişiklikleri ile diyabetin kolayca yönetilebilmesidir. Kan şekerini etkili bir şekilde düzenlemek için diyete eklenebilecek belirli gıdalar, tahıllar ve ürünler vardır. Diyetisyenler de şeker hastalarının güvenle tüketebileceği bazı meyveleri önermektedir ve bunlardan biri de papayadır. Papaya tohumlarının diyabetle yaşayanlar için de oldukça faydalı olduğunu biliyor muydunuz? Papaya tohumlarının faydaları, yan etkileri ve diyabet diyetinde nasıl tüketileceği hakkında bilmeniz gereken her şey burada.

Papaya Şeker Hastalarına İyi Gelir mi?


Papaya bol miktarda lifle zenginleştirilmiştir, bu nedenle uzmanlar onu diyabet diyetinde yemeyi önermektedir. Ayrıca sindirim sistemini sağlıklı ve iyi durumda tutar. Orta düzeyde bir GI gıdası olduğu için kan şekerinde ani yükselmelere neden olmaz. Araştırmalar, papayanın şeker hastaları için yararlı olduğunu bulmuştur – sadece meyve değil, aynı zamanda tohumlar da.

(Ayrıca Okuyun: Mükemmel Papaya Nasıl Seçilir ve Doğru Şekilde Kesilir)


Papaya tohumları aslında şeker hastaları için oldukça faydalı olabilir. Fotoğraf: iStock

Papaya Tohumunun Şeker Hastalarına Faydaları | Her Gün Papaya Çekirdeği Yerseniz Ne Olur?


Papaya tohumlarının şeker hastaları için son derece faydalı olduğu söyleniyor. Papayadaki papain enzimi sindirime yardımcı olur ve her gün papaya çekirdeği yemenin başka birçok faydası vardır. Bir göz at:

  • Tıpkı papaya gibi, papaya tohumları bile bol miktarda lifle zenginleştirilmiştir. Bu, onları sağlıklı bir kalbi korumak ve ayrıca diyabeti düzenlemek için ideal hale getirir.
  • Papaya tohumları ayrıca diyabet gibi kronik rahatsızlıklara karşı koruma sağlayabilen polifenoller, flavonoidler ve diğer antioksidanlar açısından da zengindir.
  • Bir araştırma, papaya tohumlarının diyabetten kaynaklanan oksidatif strese karşı inhibitör aktivite gösterdiğini buldu.
  • Araştırmalar, papaya tohumlarının içindeki metil ester, hekzadekonik asit ve oleik asit gibi anti-diyabetik bileşikler sayesinde doğrudan kan şekerini düşürmeye yardımcı olabileceğini düşündürmektedir.
Papaya Çekirdeği Yemek Güvenli mi? | Papaya Tohumlarının Yan Etkileri


Papaya tohumları güvenlidir ancak her zaman ölçülü tüketilmelidir. Tüketmeden önce yan etkileri hakkında birkaç şey not edilmelidir. Bir göz at:

  • Papaya tohumları çok acıdır, bu nedenle bazı kişilerde bir tür mide-bağırsak rahatsızlığına neden olabilirler.
  • Uzmanlar, hamile veya emziren bayanların papaya tohumlarını yüksek miktarlarda tüketmekten kaçınmaları gerektiğini çünkü enzimler vücudu olumsuz yönde etkileyebileceğini belirtiyor.
(Ayrıca Okuyun: Çiğ Papayanın Bilmediğiniz 6 Şaşırtıcı Sağlık Faydası)

papaya tohumlarının sağlığa faydaları


Papaya tohumları besinlerle doludur. Fotoğraf Kredisi: istock

Diyabet Diyeti İçin Papaya Tohumları Nasıl Tüketilir?


Papaya tohumları oldukça acı olduğu için çiğ olarak tüketilmesi zordur. Onları toz haline getirebilir ve meyve sularına, smoothie’lere veya tatlıların üzerine ekleyebilirsiniz. Lezzetlerini maskelemek ve acı tadı azaltmak için köri ve sosların üzerine serpin. Tohumlar, üzerine serptiğiniz herhangi bir yemeğe biberli bir not katacaktır, böylece onları salatalara veya tavada kızartmalara bile ekleyebilirsiniz.

Papaya tohumu tüketiminde aşırıya kaçmadığınızdan emin olun ve diyette herhangi bir büyük değişiklik yapmadan önce daima bir doktora veya beslenme uzmanına danışın!

Feragatname: Tavsiye içeren bu içerik, yalnızca genel bilgi sağlar. Hiçbir şekilde nitelikli bir tıbbi görüşün yerine geçmez. Daha fazla bilgi için her zaman bir uzmana veya kendi doktorunuza danışın. Haberler bu bilgiler için sorumluluk kabul etmez.

Günün Öne Çıkan Videosu



En İyi Pakoda Tarifleri | Haberler Food’dan Kolay Tarifler
 
Üst