Kruvasanı kim sevmez? Bu pul pul, tereyağlı hamur işi, yumuşaklığın ve zengin lezzetin mükemmel karışımıdır ve onu günün her saati için vazgeçilmez bir ikram haline getirir. İster dumanı tüten bir fincan kahveyle, ister bir bardak taze portakal suyuyla eşleştirilsin, ister tek başına tüketilsin, kruvasan çok yönlü ve sade bir şekilde lezzetli bir ikramdır. Bu lezzetli ve yaratıcı tarifleri keşfettikten sonra sevdiğiniz kruvasanı yalnız bırakmayacaksınız. Haydi bir kruvasan alıp mutfağa gidelim!
İşte Kruvasan Kullanarak Hazırlayabileceğiniz 5 Lezzetli Tarif:
1. Kruvasan Sandviç
Fotoğraf: iStock
Tereyağlı ve lapa lapa kruvasan lezzetli, lezzetli bir sandviç yapabilir. Kruvasanlı sandviçin tadına baktıktan sonra normal beyaz ekmeğinizi unutabilirsiniz. Ekleyebileceğiniz en iyi dolgulardan bazıları, eritilmiş peynirle birlikte füme tavuk veya yumurtadır. Çok güzel!
2. Kruvasanlı Dondurma
Fotoğraf: iStock
Lezzetli bir dondurma külahı veya dondurmalı sandviç yapmak için kruvasanı kullanabilirsiniz. Sandviç için kruvasanı ortasından dilimleyin ve en sevdiğiniz dondurmayı iki dilim arasına sandviçleyin. Koni için kruvasanın üst kısmını kesin ve bir kaşık kullanarak hafif bir çukur oluşturun. Bunları külah gibi bir bardağa yerleştirin ve üzerine en sevdiğiniz dondurma kepçesini koyun. Eğlence!
3. Kruvasanlı milkshake
Hiç milkshakeinizi içip bardağı yiyebileceğinizi düşündünüz mü? Kruvasanlı milkshake yapıyorsan yapabilirsin. Öncelikle en sevdiğiniz milkshake'i yapın. Şimdi bir kruvasanın üst kısmını kesin ve bir fincan oluşturmak için aşağı doğru bastırın. Ekmeği ortasından da çıkarabilirsiniz. Şimdi bunu bir bardağa koyun ve milkshake'i kruvasanın içine dökün. Bir pipet ekleyin ve keyfini çıkarın.
Öyleyse okuyun:Bhumi Pednekar'ın Londra'daki Kahvaltısı Tamamen Organik Reçeller, Kruvasanlar ve Keklerle İlgili
4. Kurabiye (kurabiye + kruvasan)
Fotoğraf: iStock
Kurabiye, kurabiye hamuruyla kaplanmış kruvasanın pişirilmesiyle hazırlanan rüya gibi bir tatlıdır. Bu size nihai çıtır ve yumuşak tatlı kombinasyonunu sunar. Kruvasanın ortasına çikolata ekleyerek, kırdığınızda dışarı akan erimiş çikolatayla lezzetli bir sürpriz yaratabilirsiniz.
5. Kruvasan pudingi
Klasik ekmek pudingini seviyor musun? Kruvasan kullanarak ekstra lezzetli hale getirin. Bir fırın tepsisi alın ve üzerini yağlayın. 2-3 adet kruvasanı yırtıp tabağa ekleyin. Ayrı bir kapta bir yumurtayı, biraz sütü ve şekeri çırpın. Bu karışımı kruvasanlara ekleyin ve sıvıyı çekmelerini sağlayın. Üzerine biraz damla çikolata ekleyip fırına verin. Üstü altın rengi kahverengi olana kadar yaklaşık 20 dakika pişirin. Ağızda eriyen kruvasan pudinginiz hazır.
Öyleyse okuyun:“Neden Her Zaman Yiyorum?” Kruvasanın Tadını Çıkarırken Rashmika Mandanna'ya soruyor
Bu nefis kruvasan tariflerinden hangisini ilk önce deneyeceksiniz? Yorumlar kısmında bizimle paylaşın.
Jigyasa Kakwani HakkındaJigyasa tesellisini, yayınlanan her hikayeyle dünyayı daha bilgili ve meraklı kılmak için keşfettiği bir araç olan yazmakta buluyor. Her zaman yeni mutfakları keşfetmeye hazır ama kalbi rahatlatıcı ghar-ka-khana'ya dönüyor.
İşte Kruvasan Kullanarak Hazırlayabileceğiniz 5 Lezzetli Tarif:
1. Kruvasan Sandviç
Fotoğraf: iStock
Tereyağlı ve lapa lapa kruvasan lezzetli, lezzetli bir sandviç yapabilir. Kruvasanlı sandviçin tadına baktıktan sonra normal beyaz ekmeğinizi unutabilirsiniz. Ekleyebileceğiniz en iyi dolgulardan bazıları, eritilmiş peynirle birlikte füme tavuk veya yumurtadır. Çok güzel!
2. Kruvasanlı Dondurma
Fotoğraf: iStock
Lezzetli bir dondurma külahı veya dondurmalı sandviç yapmak için kruvasanı kullanabilirsiniz. Sandviç için kruvasanı ortasından dilimleyin ve en sevdiğiniz dondurmayı iki dilim arasına sandviçleyin. Koni için kruvasanın üst kısmını kesin ve bir kaşık kullanarak hafif bir çukur oluşturun. Bunları külah gibi bir bardağa yerleştirin ve üzerine en sevdiğiniz dondurma kepçesini koyun. Eğlence!
3. Kruvasanlı milkshake
Hiç milkshakeinizi içip bardağı yiyebileceğinizi düşündünüz mü? Kruvasanlı milkshake yapıyorsan yapabilirsin. Öncelikle en sevdiğiniz milkshake'i yapın. Şimdi bir kruvasanın üst kısmını kesin ve bir fincan oluşturmak için aşağı doğru bastırın. Ekmeği ortasından da çıkarabilirsiniz. Şimdi bunu bir bardağa koyun ve milkshake'i kruvasanın içine dökün. Bir pipet ekleyin ve keyfini çıkarın.
Öyleyse okuyun:Bhumi Pednekar'ın Londra'daki Kahvaltısı Tamamen Organik Reçeller, Kruvasanlar ve Keklerle İlgili
4. Kurabiye (kurabiye + kruvasan)
Fotoğraf: iStock
Kurabiye, kurabiye hamuruyla kaplanmış kruvasanın pişirilmesiyle hazırlanan rüya gibi bir tatlıdır. Bu size nihai çıtır ve yumuşak tatlı kombinasyonunu sunar. Kruvasanın ortasına çikolata ekleyerek, kırdığınızda dışarı akan erimiş çikolatayla lezzetli bir sürpriz yaratabilirsiniz.
5. Kruvasan pudingi
Klasik ekmek pudingini seviyor musun? Kruvasan kullanarak ekstra lezzetli hale getirin. Bir fırın tepsisi alın ve üzerini yağlayın. 2-3 adet kruvasanı yırtıp tabağa ekleyin. Ayrı bir kapta bir yumurtayı, biraz sütü ve şekeri çırpın. Bu karışımı kruvasanlara ekleyin ve sıvıyı çekmelerini sağlayın. Üzerine biraz damla çikolata ekleyip fırına verin. Üstü altın rengi kahverengi olana kadar yaklaşık 20 dakika pişirin. Ağızda eriyen kruvasan pudinginiz hazır.
Öyleyse okuyun:“Neden Her Zaman Yiyorum?” Kruvasanın Tadını Çıkarırken Rashmika Mandanna'ya soruyor
Bu nefis kruvasan tariflerinden hangisini ilk önce deneyeceksiniz? Yorumlar kısmında bizimle paylaşın.
Jigyasa Kakwani HakkındaJigyasa tesellisini, yayınlanan her hikayeyle dünyayı daha bilgili ve meraklı kılmak için keşfettiği bir araç olan yazmakta buluyor. Her zaman yeni mutfakları keşfetmeye hazır ama kalbi rahatlatıcı ghar-ka-khana'ya dönüyor.