Sadece 20 Dakikada Sağlıklı İran Közlenmiş Patlıcan Salatası Yapın

Leila

Global Mod
Global Mod
Salata kelimesini duyduğunuzda aklınıza ilk ne geliyor? Çoğumuz yumuşak bir tabak salatalık, havuç, domates ve soğan diyeceğiz. Ama bu doğru değil! Salatalar, herhangi bir yemekle birlikte servis edilen en iyi yanlardır. Bunlar beslenmeyle doludur ve yemek için sağlıklıdır. Dünyanın dört bir yanından tadı kesinlikle lezzetli olan çeşitli salata tarifleri var. Yemeklerinin yanında salata yemeyi tercih edenler için bu patlıcan salatası tarifi tam size göre. Patlıcan sevmeyenlerin bu lezzetli salata tarifi fikrini değiştirecek.

Farsça közlenmiş patlıcan salatası, lezzetli ve kremalı bir salata tarifi. Közlenmiş patlıcanlar, salatada kullanılacak yemeğin öne çıkan kısmıdır. Dışı çıtır çıtır içi nemli İran közde patlıcan salatası 20 dakikada yapılabiliyor. Salata, damak tadınıza hitap eden otantik baharatlar ve meyve suları ile doludur. Ana yemeğinizin yanında servis edebileceğiniz gibi salatayı tek başına da yiyebilirsiniz.

Öyleyse oku: İzleyin: Hafta Sonu Hoşgörünüz İçin Lezzetli Aloo Dum Biryani Nasıl Yapılır

Patlıcanı Nasıl Kızartabilirsiniz?


Patlıcanları biraz zeytinyağı ile közleyin. Fotoğraf Kredisi: pexels


Patlıcanın közlenmesi bu tarifin yapılmasında önemli bir adımdır. Patlıcan közlendiğinde, yemeği zenginleştirecek lezzetli bir dumanlı tada sahip olacaktır. Patlıcanı közlemenin 2 yolu var. Birincisi, patlıcan dilimlerini 190 derecede fırında 10-12 dakika yumuşayana kadar pişirmektir. Fırınınız yoksa, gazlı ocağın üzerine bir ızgara yerleştirip patlıcanın tamamını közleyebilir veya közlemek için kabaca doğranmış patlıcan parçaları koyabilirsiniz. Pan-fırlatılacağı için aşırı ızgara yapmayın.

Öyleyse oku: Yiyebilecekken Neden Rolex Giymelisiniz? Denemek İçin Lezzetli Yeni Bir Tarif!

Patlıcanın Sulu Yapılması Nasıl Önlenir?


Tarif, yumuşak ve közlenmiş patlıcan gerektirir. Patlıcanlardan hamur yapmadığımız için ıslanmamalı. Çatal veya kaşıkla yenebilecek kıvamda olmalıdır. Pişerken patlıcanların ıslanmaması için doğranmış patlıcanların kenarlarına tuz serpip 10-15 dakika kenarda bekletebilirsiniz. Ayrıca, dilimleri bir kağıt havluyla kurulayın ve ardından kızartın veya pişirin.

Farsça Kavrulmuş Yumurta Bitki Salatası Tarifi Nasıl Yapılır | 20 Dakikada İran Kavrulmuş Yumurta Bitki Salatası Tarifi


Bu sağlıklı salata, mutfağınızda bulunan temel malzemelerle hazırlanabilir. Adından da anlaşılacağı gibi, bu tarifi yapmak için patlıcanlara ihtiyacınız olacak. Ayrıca doğranmış soğan, doğranmış domates, sarımsak ve kimyon ve kırmızı biber gibi baharatlara ihtiyacınız var. Yemeğin lezzetini arttırmak için taze kişniş ve limon suyu ekleyin.

Tarifin tamamı için buraya tıklayın.

Ara öğün olarak İran usulü közlenmiş patlıcan salatasını taze ekmekle de yiyebilirsiniz.
 
Üst