Sago böreği olarak da bilinen Sabudana punugulu, partiler, piknikler veya hızlı ve kolay bir yemek için mükemmel olan popüler bir Güney Hindistan atıştırmalıktır. Bu çıtır ve lezzetli börekler, sago palmiyesinden elde edilen bir nişasta olan sago ile yapılır. Sabudana punugulu yüzyıllardır Güney Hindistan mutfağının bir parçası olmuştur. Festivallerde ve özel günlerde sıklıkla tercih edilirler. Çıtır dış kısım ile yumuşak, çiğnenebilir iç kısmın birleşimi, bu börekleri enfes bir ikram haline getiriyor. Sabudana Punugula'nın tarifi Instagram'ın 'thespicystory' sayfasında paylaşıldı.
Öyleyse oku: Her Mevsime Uygun 5 Kızarmış Güney Hindistan Atıştırmalığı
Sabudana Punugulu'nun Sağlığa Faydaları:
Sabudana iyi bir karbonhidrat kaynağıdır ve enerji sağlar. Glutensiz olması da gluten hassasiyeti olanlar için uygun bir seçenek haline getiriyor. Hamura sebzelerin eklenmesi gerekli vitamin ve mineralleri ekler.
Sabudana Punugulu Tarifi I Mükemmel Sabudana Punugulu Nasıl Yapılır
Sabudana Punugulu Neden Harika Bir Atıştırmalık Yapıyor:
Sabudana punugulu'nun tadını çeşitli Hint turşusu ve dip soslarla çıkarabilirsiniz. Yeşil hindistancevizi turşusu klasik bir eşleştirmedir, ancak domates turşusu veya nane turşusu gibi diğer tatları da deneyebilirsiniz.
Sabudana punugulu'nun temel tarifi aynı kalsa da deneyebileceğiniz birçok varyasyon var. Daha fazla lezzet ve besleyicilik için hamura havuç, patates veya soğan gibi rendelenmiş sebzeleri ekleyebilirsiniz. Ayrıca kimyon, zerdeçal veya kırmızı biber tozu gibi farklı baharatları da deneyebilirsiniz.
İster sağlıklı ve doyurucu bir atıştırmalık ister parti menünüze benzersiz bir katkı arıyorsanız, sabudana punugulu'nun sizi etkileyeceğinden emin olabilirsiniz.
Neha Grover HakkındaOkuma aşkı onun yazma içgüdüsünü harekete geçirdi. Neha, kafeinli herhangi bir şeye karşı derin bir takıntıya sahip olmaktan suçlu. Düşünce yuvasını ekrana dökmediği zamanlarda kahvesini yudumlarken kitap okuduğunu görebilirsiniz.
Öyleyse oku: Her Mevsime Uygun 5 Kızarmış Güney Hindistan Atıştırmalığı
Sabudana Punugulu'nun Sağlığa Faydaları:
Sabudana iyi bir karbonhidrat kaynağıdır ve enerji sağlar. Glutensiz olması da gluten hassasiyeti olanlar için uygun bir seçenek haline getiriyor. Hamura sebzelerin eklenmesi gerekli vitamin ve mineralleri ekler.
Sabudana Punugulu Tarifi I Mükemmel Sabudana Punugulu Nasıl Yapılır
- Sabudana'yı en az 4-5 saat veya yumuşayana kadar suda bekletin.
- Hamurun biraz kalın olmasını sağlayacak kadar su ekleyin.
- Eğer hamur çok koyu olursa biraz daha su ekleyin.
- Börekleri orta ateşte, altın rengi kahverengi ve gevrek oluncaya kadar pişirin.
- En sevdiğiniz turşuyla sıcak servis yapın.
Sabudana Punugulu Neden Harika Bir Atıştırmalık Yapıyor:
Sabudana punugulu'nun tadını çeşitli Hint turşusu ve dip soslarla çıkarabilirsiniz. Yeşil hindistancevizi turşusu klasik bir eşleştirmedir, ancak domates turşusu veya nane turşusu gibi diğer tatları da deneyebilirsiniz.
Sabudana punugulu'nun temel tarifi aynı kalsa da deneyebileceğiniz birçok varyasyon var. Daha fazla lezzet ve besleyicilik için hamura havuç, patates veya soğan gibi rendelenmiş sebzeleri ekleyebilirsiniz. Ayrıca kimyon, zerdeçal veya kırmızı biber tozu gibi farklı baharatları da deneyebilirsiniz.
İster sağlıklı ve doyurucu bir atıştırmalık ister parti menünüze benzersiz bir katkı arıyorsanız, sabudana punugulu'nun sizi etkileyeceğinden emin olabilirsiniz.
Neha Grover HakkındaOkuma aşkı onun yazma içgüdüsünü harekete geçirdi. Neha, kafeinli herhangi bir şeye karşı derin bir takıntıya sahip olmaktan suçlu. Düşünce yuvasını ekrana dökmediği zamanlarda kahvesini yudumlarken kitap okuduğunu görebilirsiniz.