Rajasthani mutfağı, baştan çıkarıcı bir yemek çeşitliliğine sahiptir. Klasik dal bati churma, kachori, laal maas ve hatta ghevar gibi tatlılar olsun, hepsi oldukça benzersizdir ve sadece Hindistan’da değil, tüm dünyada hayranları vardır. Bununla birlikte, yemek yapmayı seven ve Rajasthani mutfağını keşfetmek isteyen biriyseniz, bu klasik yemekleri yapma sanatını mükemmelleştirmek biraz deneme yanılma gerektirebilir. Ancak, kolayca deneyebileceğiniz başka tarifler olduğu için umudunuzu kaybetmeyin. Yapmaları çok daha kolaydır, daha az pişirme süresi gerektirir ve yine de otantik Rajasthani lezzetlerini tatma arzunuzu yerine getirecektir. Ve en iyi kısım? Onları hazırlamak için sadece 30 dakikaya ihtiyacınız var. Sözü daha fazla uzatmadan bu yemekleri öğrenelim.
Öyleyse oku: Rajasthani Dal Banjara, Laal Maas Ve Daha Fazlası: Akşam Yemeği İçin Denemeniz Gereken 5 Rajasthani Tarifi
İşte 30 Dakikada Hazır Olabileceğiniz 5 Lezzetli Rajasthani Tarifi:
1. Rajasthani Mirchi Vada (Önerimiz)
Bu, tüm zamanların en ünlü Rajasthani atıştırmalıklarından biridir. Jodhpuri mirchi vada olarak da bilinir, baharatlı aloo dolgusu ile doldurulmuş ve çıtır çıtır olana kadar derin yağda kızartılmış yeşil biber kullanılarak yapılır. Akşam bir fincan chai ile eşleştirmek için lezzetli bir atıştırmalık yapar. Tadının tadını çıkarmak için pudina veya domates turşusu ile eşleştirin. Mirchi vada tarifi için tıklayınız.
2. Rajasthani Papad Ki Sabzi
Papaddan hoşlanan biriyseniz, o zaman bu eşsiz yemek sizi kesinlikle şaşırtacak. Burada kızarmış papadlar, yoğurt bazlı lezzetli bir sosta pişirilir. Öğle yemeğinde farklı bir şeyler denemek, hatta bir akşam yemeğinde misafirlerinizi etkilemek istediğiniz zamanlar için oldukça sağlıklı ve mükemmel. Papad ki sabzi tarifi için tıklayınız.
3. Rajasthani Kadhi
Kadhi, her bölgenin kendine özgü çeşitliliği olan Hindistan’daki en popüler yemeklerden biridir. Bu Rajasthani versiyonu, baharatlı tadıyla bilinir ve buğulanmış pirinç veya bajre ki roti ile iyi eşleşir. Üzerine lezzetli hardal tohumu ve çemen tohumu tadka ekleyin ve keyfini çıkarın! Rajasthani kadhi için tam tarifi burada bulabilirsiniz.
Öyleyse oku: Her Vejeteryenin En Az Bir Kez Denemesi Gereken 7 Rajasthani Tarifi
Fotoğraf Kredisi: iStock
4. Rajasthani Cheela
Cheela, birçok kişi için kahvaltıda tercih edilen bir seçimdir. Bu desi krepleri, çeşitli mercimek veya mercimek unları ile yapılabilir. Bu Rajasthani cheela, besan ve bir dizi masala kullanılarak yapılır. Oldukça sağlıklıdır ve sizi daha uzun süre tok tutacaktır. Hatta bu cheela’nın tadını yeşil Hint turşusu eşliğinde akşam atıştırmalığı olarak da çıkarabilirsiniz. Tam tarifi burada bulabilirsiniz.
Fotoğraf Kredisi: iStock
5. Rajasthani Mirchi Ka Ahaar
Achaar, bir Hint thali’sinin temel bir bileşenidir. Baharatlı achaarların hayranıysanız, bu Rajasthani mirchi ka achar mutlaka denenmeli! Yemeğinizi anında süsleyecek ve yeni favoriniz olacak. Ve en iyi kısım? Bu nefis achar’ı yapmak için sadece beş dakikaya ihtiyacın var. Tarifin tamamı için buraya tıklayın.
En sevdiğiniz Rajasthani lezzeti hangisi? Aşağıdaki yorumlar bölümünde bize bildirin.
Öyleyse oku: Rajasthani Dal Banjara, Laal Maas Ve Daha Fazlası: Akşam Yemeği İçin Denemeniz Gereken 5 Rajasthani Tarifi
İşte 30 Dakikada Hazır Olabileceğiniz 5 Lezzetli Rajasthani Tarifi:
1. Rajasthani Mirchi Vada (Önerimiz)
Bu, tüm zamanların en ünlü Rajasthani atıştırmalıklarından biridir. Jodhpuri mirchi vada olarak da bilinir, baharatlı aloo dolgusu ile doldurulmuş ve çıtır çıtır olana kadar derin yağda kızartılmış yeşil biber kullanılarak yapılır. Akşam bir fincan chai ile eşleştirmek için lezzetli bir atıştırmalık yapar. Tadının tadını çıkarmak için pudina veya domates turşusu ile eşleştirin. Mirchi vada tarifi için tıklayınız.
2. Rajasthani Papad Ki Sabzi
Papaddan hoşlanan biriyseniz, o zaman bu eşsiz yemek sizi kesinlikle şaşırtacak. Burada kızarmış papadlar, yoğurt bazlı lezzetli bir sosta pişirilir. Öğle yemeğinde farklı bir şeyler denemek, hatta bir akşam yemeğinde misafirlerinizi etkilemek istediğiniz zamanlar için oldukça sağlıklı ve mükemmel. Papad ki sabzi tarifi için tıklayınız.

3. Rajasthani Kadhi
Kadhi, her bölgenin kendine özgü çeşitliliği olan Hindistan’daki en popüler yemeklerden biridir. Bu Rajasthani versiyonu, baharatlı tadıyla bilinir ve buğulanmış pirinç veya bajre ki roti ile iyi eşleşir. Üzerine lezzetli hardal tohumu ve çemen tohumu tadka ekleyin ve keyfini çıkarın! Rajasthani kadhi için tam tarifi burada bulabilirsiniz.
Öyleyse oku: Her Vejeteryenin En Az Bir Kez Denemesi Gereken 7 Rajasthani Tarifi

Fotoğraf Kredisi: iStock
4. Rajasthani Cheela
Cheela, birçok kişi için kahvaltıda tercih edilen bir seçimdir. Bu desi krepleri, çeşitli mercimek veya mercimek unları ile yapılabilir. Bu Rajasthani cheela, besan ve bir dizi masala kullanılarak yapılır. Oldukça sağlıklıdır ve sizi daha uzun süre tok tutacaktır. Hatta bu cheela’nın tadını yeşil Hint turşusu eşliğinde akşam atıştırmalığı olarak da çıkarabilirsiniz. Tam tarifi burada bulabilirsiniz.

Fotoğraf Kredisi: iStock
5. Rajasthani Mirchi Ka Ahaar
Achaar, bir Hint thali’sinin temel bir bileşenidir. Baharatlı achaarların hayranıysanız, bu Rajasthani mirchi ka achar mutlaka denenmeli! Yemeğinizi anında süsleyecek ve yeni favoriniz olacak. Ve en iyi kısım? Bu nefis achar’ı yapmak için sadece beş dakikaya ihtiyacın var. Tarifin tamamı için buraya tıklayın.

En sevdiğiniz Rajasthani lezzeti hangisi? Aşağıdaki yorumlar bölümünde bize bildirin.