İtalyan ve Toskana süt ürünleri geleneğinin en temsili peynirlerinden biri olan Pecorino Toscano DOP, resmi olarak Vietnam'a gelerek İtalyan tarım-gıda mükemmelliğinin ihracatında yeni ve önemli bir sayfa açıyor.
Tarımsal gıdadan sorumlu başkan yardımcısı ve meclis üyesi Stefania Saccardi, “Pecorino Toscano DOP, Vietnam'dan gelen kaliteli ürünlere yönelik artan talebe yanıt vermekte başarısız olamazdı” dedi. Bu nedenle, Vietnam'ın bu büyük gelişine büyük bir mutluluk ve gururla eşlik ediyoruz. Mükemmelliğin tüm özelliklerini ve aynı zamanda güçlü bir kimlik çağrışımını da beraberinde getiren bir ürünün pazarı. Bunlar, tipik ve benzersiz Toskana tatlarının ve geleneklerinin uluslararası düzeyde takdir edilmesini sağlamak ve bunları artık giderek kaliteye yönelen tüketici kitlesine sunmak için değerli niteliklerdir.”
Pecorino Toscano DOP'un Vietnam'a gelişine, bu peynirin ayırt edici özelliklerine ilişkin farkındalık yaratmak amacıyla düzenlenen bir dizi etkinlik eşlik edecek. Hatta Pecorino Toscano, 18 Kasım'dan itibaren sadece yerel distribütörlere ulaşmayacak, aynı zamanda B2B toplantılar, ustalık sınıfları ve tadımlar aracılığıyla da kendisini tanıtacak.
Pecorino Toscano DOP'un Hanoi ve Ho Chi Minh City'de iki durakla yaklaşan Vietnam misyonu, Dünya 2024'te İtalyan Mutfağı Haftası kutlamalarının gündemine resmen dahil edilmesiyle daha da büyük bir önem kazanıyor. Hanoi'deki İtalya Büyükelçiliği ve Ho Chi Minh Şehri'ndeki İtalya Başkonsolosluğu'nun himayesi.
Pecorino Toscano'yu koruma Konsorsiyumu direktörü Andrea Righini, “Vietnam pazarının açılışı, Pecorino Toscano DOP'un, ürünlerin kalitesi ve menşei konusunda giderek daha fazla özen gösteren uluslararası bağlamda tanınması ve takdir edilmesi için olağanüstü bir fırsatı temsil ediyor” diyor DOP. – Vietnam dinamik ve hızla büyüyen bir pazar. Pecorino Toscano DOP gibi Akdeniz mutfak kültürünün temel bir parçasını tanıtmak, Konsorsiyumun tanıtılması ve değerlendirilmesi yolunda bir dönüm noktasını temsil ediyor”.
ICHAM genel sekreteri Quyet Tran, “Pecorino Toscano DOP'un Vietnam'a gelişi, EVFTA tarafından kolaylaştırılan, İtalya ile Vietnam arasında büyüyen ticari entegrasyonun somut bir işaretidir” yorumunu yaptı. Bu sadece Vietnam'daki İtalyanlara mükemmellik için yeni yollar açmakla kalmıyor. Yeni yaşam tarzlarını ve tüketim alışkanlıklarını hızla benimseyen bir ülkede, bölge ve gelenekle olan güçlü bağıyla İtalyan yemek kültürünü geliştirmek ve yaymak için bir fırsatı temsil ediyor ve özgünlük ve kalitenin nasıl olabileceğinin mükemmel bir örneği. giderek daha talepkar bir uluslararası kamuoyu tarafından takdir edilmektedir”
1 Ağustos 2020'de yürürlüğe giren Vietnam-AB Serbest Ticaret Anlaşması (EVFTA), AB ile Vietnam arasındaki ticarette keskin bir artışın önünü açarak iki ülke arasındaki gümrük tarifelerinin %99'unun kaldırılmasını sağladı. önümüzdeki yıllarda ekonomik ticaretin genel koşullarının iyileştirilmesi.
Bu durum aynı zamanda son 4 yılda peynir pazarında kayda değer bir büyümeye de yol açtı, çünkü Vietnam nüfusu sağlık durumuna çok dikkat ediyor: Bölge sakinlerinin %48'i “sağlıklı ve formda kalmayı” bir öncelik olarak görüyor Orta ve zengin sınıflar genişliyor (son 3 yılda 12 milyon kişiden 33 milyona çıktı), yüksek kaliteli ürünlere yönelik harcama kapasitesinde artış ve yaşam standartlarında daha rafine ürünlere doğru artış görülüyor.
Kişi başına düşen GSYİH'nın artmasıyla birlikte, daha kaliteli ve daha yüksek yaşam standartlarıyla ilişkilendirilen ve aynı zamanda Batılı yaşam tarzlarıyla da bağlantılı bir gıda olan peynirlere talep artıyor.
Yüksek kaliteli ürünlere yönelik artan talep ve yerel operatörlerin de dahil olacağı İtalyan Vietnam Ticaret Odası (ICHAM) ile yapılan işbirliği sayesinde, Vietnamlı tüketiciler nihayet otantik Toskana tadında bir ürünü sofralarına getirme fırsatına sahip olacak.
Tarımsal gıdadan sorumlu başkan yardımcısı ve meclis üyesi Stefania Saccardi, “Pecorino Toscano DOP, Vietnam'dan gelen kaliteli ürünlere yönelik artan talebe yanıt vermekte başarısız olamazdı” dedi. Bu nedenle, Vietnam'ın bu büyük gelişine büyük bir mutluluk ve gururla eşlik ediyoruz. Mükemmelliğin tüm özelliklerini ve aynı zamanda güçlü bir kimlik çağrışımını da beraberinde getiren bir ürünün pazarı. Bunlar, tipik ve benzersiz Toskana tatlarının ve geleneklerinin uluslararası düzeyde takdir edilmesini sağlamak ve bunları artık giderek kaliteye yönelen tüketici kitlesine sunmak için değerli niteliklerdir.”
Pecorino Toscano DOP'un Vietnam'a gelişine, bu peynirin ayırt edici özelliklerine ilişkin farkındalık yaratmak amacıyla düzenlenen bir dizi etkinlik eşlik edecek. Hatta Pecorino Toscano, 18 Kasım'dan itibaren sadece yerel distribütörlere ulaşmayacak, aynı zamanda B2B toplantılar, ustalık sınıfları ve tadımlar aracılığıyla da kendisini tanıtacak.
Pecorino Toscano DOP'un Hanoi ve Ho Chi Minh City'de iki durakla yaklaşan Vietnam misyonu, Dünya 2024'te İtalyan Mutfağı Haftası kutlamalarının gündemine resmen dahil edilmesiyle daha da büyük bir önem kazanıyor. Hanoi'deki İtalya Büyükelçiliği ve Ho Chi Minh Şehri'ndeki İtalya Başkonsolosluğu'nun himayesi.
Pecorino Toscano'yu koruma Konsorsiyumu direktörü Andrea Righini, “Vietnam pazarının açılışı, Pecorino Toscano DOP'un, ürünlerin kalitesi ve menşei konusunda giderek daha fazla özen gösteren uluslararası bağlamda tanınması ve takdir edilmesi için olağanüstü bir fırsatı temsil ediyor” diyor DOP. – Vietnam dinamik ve hızla büyüyen bir pazar. Pecorino Toscano DOP gibi Akdeniz mutfak kültürünün temel bir parçasını tanıtmak, Konsorsiyumun tanıtılması ve değerlendirilmesi yolunda bir dönüm noktasını temsil ediyor”.
ICHAM genel sekreteri Quyet Tran, “Pecorino Toscano DOP'un Vietnam'a gelişi, EVFTA tarafından kolaylaştırılan, İtalya ile Vietnam arasında büyüyen ticari entegrasyonun somut bir işaretidir” yorumunu yaptı. Bu sadece Vietnam'daki İtalyanlara mükemmellik için yeni yollar açmakla kalmıyor. Yeni yaşam tarzlarını ve tüketim alışkanlıklarını hızla benimseyen bir ülkede, bölge ve gelenekle olan güçlü bağıyla İtalyan yemek kültürünü geliştirmek ve yaymak için bir fırsatı temsil ediyor ve özgünlük ve kalitenin nasıl olabileceğinin mükemmel bir örneği. giderek daha talepkar bir uluslararası kamuoyu tarafından takdir edilmektedir”
1 Ağustos 2020'de yürürlüğe giren Vietnam-AB Serbest Ticaret Anlaşması (EVFTA), AB ile Vietnam arasındaki ticarette keskin bir artışın önünü açarak iki ülke arasındaki gümrük tarifelerinin %99'unun kaldırılmasını sağladı. önümüzdeki yıllarda ekonomik ticaretin genel koşullarının iyileştirilmesi.
Bu durum aynı zamanda son 4 yılda peynir pazarında kayda değer bir büyümeye de yol açtı, çünkü Vietnam nüfusu sağlık durumuna çok dikkat ediyor: Bölge sakinlerinin %48'i “sağlıklı ve formda kalmayı” bir öncelik olarak görüyor Orta ve zengin sınıflar genişliyor (son 3 yılda 12 milyon kişiden 33 milyona çıktı), yüksek kaliteli ürünlere yönelik harcama kapasitesinde artış ve yaşam standartlarında daha rafine ürünlere doğru artış görülüyor.
Kişi başına düşen GSYİH'nın artmasıyla birlikte, daha kaliteli ve daha yüksek yaşam standartlarıyla ilişkilendirilen ve aynı zamanda Batılı yaşam tarzlarıyla da bağlantılı bir gıda olan peynirlere talep artıyor.
Yüksek kaliteli ürünlere yönelik artan talep ve yerel operatörlerin de dahil olacağı İtalyan Vietnam Ticaret Odası (ICHAM) ile yapılan işbirliği sayesinde, Vietnamlı tüketiciler nihayet otantik Toskana tadında bir ürünü sofralarına getirme fırsatına sahip olacak.