PDO ve PGI’ya adanmış Avrupa etkinliğinin Brüksel’deki Toskana kahramanı

HoCaM

Global Mod
Global Mod
Toskana Bölgesi ve onun tarımsal-gıda mükemmellikleri, Avrupa derneği AREPO tarafından AgroSmart global ile işbirliği içinde Brüksel’de düzenlenen “Kalite ve menşe ürünler üzerine AREPO Avrupa etkinliğinin 5.

Finocchiona IGP, Seggiano DOP sızma zeytinyağı, Toskana ekmeği DOP, Brunello ve Rosso di Montalcino, Toskana Bölgesi’nin DOP ve IGP’sini temsil etmek üzere Brüksel’e getirdiği elçilerdi.

Başkan yardımcısı ve tarım-gıda meclis üyesi Stefania Saccardi, bölgemizin şarap üretimi sayesinde İtalya ve Avrupa’da pol pozisyonunda olduğunu söyledi: 58 PDO ve PGI, bir milyar avroyu aşan bir şişe şarap değeri üretiyor. Gıda üretimlerimiz de artıyor: 150 milyon civarında ekonomik değer üreten 31 PDO ve PGI. Toskana özellikle yağ ve taze et üretiminde ilk sıralarda yer almaktadır. Bunlar, kaliteli tarımsal gıda üretimlerimizin artan ekonomik sağlamlığını ve her şeyden önce ihracatla ilgili olarak tüm tarımsal gıda sektörü için oynayabilecekleri itici gücü gösteren rakamlardır. Ancak kalite korunmalı ve korunmalıdır. Saldırılar çoktur. Bunlardan et, tütsülenmiş et ve şarap üretimine, Made in Italy mükemmelliğini reddeden nutriscore etiketi üzerindeki savaşa, test tüplerinde et, süt veya balıkların bulaşıklara ulaşma tehlikesinden en çok savunmaya kadar tipik mezhepler: Avrupa Birliği Mahkemesi’nin Bolgheri Konsorsiyumunun Bulgar markası Bolgaré aleyhindeki gerekçelerini kabul etmesinden üç gün önce. Saccardi, Toskana tarımının her şeyden önce savunulması ve ardından markaların, adların ve sertifikaların ardında yatan özellikleri genellikle göz ardı eden tüketicilerin dikkatine sunulması gereken çok çeşitli kaliteli ürünler sunduğu sonucuna varıyor. Bir yandan onları korumak, diğer yandan tüketimlerini ve bilgilerini yaymak, bu tür girişimlerle de güçlenen öncelikli görevlerdir” dedi.

Etkinlik, PDO’ları ve PGI’ları etkileyecek gelecekteki zorlukları keşfetmek için Avrupa Birliği’nin başkentindeki tüm önemli paydaşları bir araya getirdi.

Kaliteli üretim sektörünü etkileyen çeşitli düzenleyici değişikliklerin sahip olabileceği etkiye özel olarak odaklanılmıştır.

Mezheplerin korunmasından, sürdürülebilirlik kriterlerinin tanımlanmasına ve ölçülmesine, şarap ve gıdaların korunmasına yönelik mevzuatın birleştirilmesinden, bunların kırsal alanlar için sahip olduğu değere ve iç bölgelerdeki nüfusun azalmasına karşı mücadeleye kadar.

Toskana Bölgesi, yalnızca 35 Avrupa Bölgesini değil aynı zamanda menşe ürünler sektöründe faaliyet gösteren ve 60’ı temsil eden menşe ürünler sektöründe faaliyet gösteren üretici birliklerini bir araya getiren 2004 doğumlu Avrupa Menşeli Ürünler Bölgeleri Birliği AREPO’nun kurucu üyesidir. AB tarafından tescil edilen ve korunan gıda üretimlerinin yüzdesi. AREPO, kaliteli tarımsal gıda ürünlerinin geliştirilmesine kendini adamış Avrupa bölgelerindeki üreticilerin ve tüketicilerin çıkarlarını destekleme ve savunma hedefine sahiptir.

Konferansa Avrupa Komisyonu’nun Tarımdan Sorumlu Üyesi Janusz Wojciechowski, Avrupa Parlamentosu Üyeleri Paolo De Castro ve Anne Sander, Avrupa Bölgeler Komitesi temsilcileri ve çok sayıda yerel kurumun yanı sıra AREPO üyeleri katıldı.
 
Üst