Pastalarınızın Şehrin Konuşmasına Sebep Olacak 7 Baharat

Leila

Global Mod
Global Mod
Hint mutfağında lezzetin temelini çok çeşitli baharatlar oluşturur. Atıştırmalıklardan sebze preparatlarına, körilerden pirinç yemeklerine kadar bu lezzetleri bu hale getiren şey baharatlardır. Ancak baharatların yalnızca lezzetli uygulamaları yoktur. Kek pişirirken de dahil olmak üzere tatlı ikramlar yaparken bunlardan birkaçını kullanabilirsiniz. Bazen bu baharatlar, pişmiş ürünü tatlandıran yıldız bileşen olabilir. Bazen de onu daha lezzetli hale getiren unsurlardan biri olabilirler. Eğer pişirme konusunda nispeten yeniyseniz, kek hazırlarken göz önünde bulundurmanız gereken bazı baharatlar şunlardır:
Öyleyse okuyun: Pişirme Tüyoları: Çoğu Zaman Kaçırdığımız 10 Önemli Pişirme Adımı

Yeni Başlayanlar İçin Pişirme: Pastalarda Kullanılabilecek 7 Baharat

1. Vanilya


Klasik bir vanilyalı kekle asla yanlış yapmış olmazsınız. Fotoğraf Kredisi: Istock


Vanilya, keklerinizin yanı sıra çok çeşitli diğer tatlıları tatlandırmak için kullanabileceğiniz en yaygın ve çok yönlü baharatlardan biridir. Halihazırda başka bir baskın tada veya içeriğe (çikolata, fındık veya meyve) sahip olan keklerde bile, biraz vanilya eklemek genel tadı büyük ölçüde artırabilir. Başlangıç olarak basit bir tarif istiyorsanız, yumurtasız vanilyalı kekin nasıl yapıldığını öğrenmek için buraya tıklayın.

2. Zencefil


Hemen baharat olarak sınıflandıramayacağınız başka bir içerik de zencefildir. Zencefil bir kök olmasına rağmen, bir baharat gibi işlev görür ve hem tatlı hem de tuzlu tariflerde uygulamaları vardır. Öğütülmüş zencefil, kilerinizde bulundurmayı düşünmeniz gereken özellikle yararlı bir pişirme baharatıdır. Kek dışında kurabiye, puding, tart vb. yapımında da kullanabilirsiniz. İşte size lezzeti hakkında fikir vermesi açısından zencefilli pandispanya tarifi.

3. Tarçın

r0bk4j4g


Tarçın ve elma harika bir kombinasyondur. Fotoğraf Kredisi: iStock


Tarçın başka bir yaygın pişirme baharatıdır. Elmalı turta, havuçlu kek ve kahve aromalı tatlı tariflerinde meşhurdur. Aynı zamanda dünyanın farklı yerlerinden gelen birçok geleneksel tatlı ikramın da temel baharatıdır. Vanilyayı denemek daha kolay olsa da tarçının neredeyse göze çarpan kendine özgü bir aroması vardır. Bu nedenle ne kadar eklediğinize dikkat edin. Eğer bir tarif istiyorsanız işte havuçlu kek tarifi.

Öyleyse okuyun: Petrol bitti mi? Pişirme İçin Bu 5 En İyi Yağ İkamesini Deneyin

4. Küçük hindistan cevizi


Birçok insan için hindistan cevizinin tadı şenlik ve tatil neşesi duygularını uyandırır. Bunun nedeni, Batı ülkelerinde kış aylarında yapılan turtalar, yumurta likörü ve çok daha fazlası dahil olmak üzere şenlikli ürünlerde yaygın olarak kullanılmasıdır. Ayrıca hindistan cevizi eklenmesiyle pastanız harika bir görünüm kazanabilir. Daha karmaşık bir lezzet profili oluşturmak için tarçın ve zencefil gibi diğer baharatlarla birlikte de kullanabilirsiniz.

5. Kakule

ufu783j8


Kakule fındıkla iyi gider. Fotoğraf Kredisi: iStock


Kakule, mithai ve Hint tatlı tariflerinde yaygın olarak kullanılmaktadır. Öyleyse neden pastanıza da biraz eklemeyi denemiyorsunuz? Vanilya gibi kakule de diğer çeşitli baharatlar ve malzemelerle bir araya getirilerek hoş bir tatlı ikramı yapılabilir. Bunu aynı zamanda elma, muz, erik, fındık, hindistan cevizi vb. içerebilecek tariflerle eşleştirmeyi denemenizi öneririz. Eşsiz bir pasta arıyorsanız, gül kakuleli pasta tarifini okumak için buraya tıklayın.

6. Safran


Safran, Hint tatlı tariflerinde yaygın olarak kullanılan bir başka baharattır. Ancak farklı kek türlerinin lezzetini arttırmak için de kullanabilirsiniz. Safran son derece güçlüdür ve kullanırken dikkatli olmanız gerekir. Çok küçük bir miktar bile herhangi bir yemeğin büyük bir porsiyonu için yeterli lezzeti (ve bazen rengi) verebilir. Pişirirken fındık ya da gül özüyle eşleştirebilirsiniz.

7. Yıldız Anason


Bu, pişirme için nispeten daha az kullanılan bir baharattır. Ancak kendinizi deneysel hissediyorsanız, tatlı yemekleri geliştirmek için yıldız anasonun harika potansiyelini ortaya çıkarabilirsiniz. Kendi keklerinizi körü körüne riske atmak yerine, bu baharatı içeren özenle seçilmiş tarifler arayın. Uygulamasını anlamak için zaman ayırın ve kek hamuruna veya tatlı tabanınıza eklemeden önce kendi zevkinizi de göz önünde bulundurun.

Öyleyse okuyun: Bir Profesyonel Gibi Pişirme: Tatlı Kreasyonlarınızı Geliştirecek 6 Temel Araç
 
Üst