Pan-Asya mutfağı son yıllarda Hindistan’da büyük bir popülerlik kazanmıştır. Her zaman popüler olan Japon suşi, Çin mantısı, pad-Thai eriştesi veya Kore rameni olsun, bu yemekler ülkede büyük bir hayran kitlesine sahiptir ve bu dudak şapırdatan lezzetleri sunan birçok restoranı kolayca bulabilirsiniz. Artan popülaritesinin nedeni, Hintlilerin damak tadıyla çarpıcı bir benzerliği paylaşmasıdır. Tatlı, tuzlu ve baharatlı lezzetlerin ilginç bir karışımını sunar ve damak tadınızı bir mutfak yolculuğuna çıkarır. Yemek yapmayı seven biriyseniz, restoran tarzı Pan-Asya yemeklerinin lezzetlerini yeniden yaratmak göz korkutucu bir görev gibi görünebilir. Ama bize güvenin, roket bilimi değil. Pan-Asya yemeklerini pişirirken sadece biraz sabır ve olmazsa olmaz bazı temel malzemelere ihtiyacınız var. İşte evde restoran tarzı Pan-Asya yemeklerini yeniden yaratmanıza yardımcı olacak ve kilerinizde stoklanması gereken bu tür 7 malzeme. Bir göz at.
Öyleyse oku: Delhi-NCR’deki Bu 7 Yerde Pan-Asya Mutfağının En İyisinin Tadını Çıkarın
İşte Pan-Asya Yemekleri İçin 7 Temel Malzeme:
1. Soya sosu
Listeye en popüler Pan-Asya malzemesi olan soya sosuyla başlayalım. Bu, hemen hemen her Pan-Asya yemeğinde fark etmiş olmanız gereken bir şey. Genellikle sos şeklinde yan tarafta servis edilir veya yemeğe doğal olarak koyu bir renk vermek için tarifin kendisine dahil edilir.
2. Pirinç Sirkesi
Sirke hemen hemen her mutfakta rahatlıkla bulunur. Ancak Pan-Asya yemeklerini pişirmek için pirinç sirkesini elinize almak en iyisidir. Tadı çok asidik olmadığı için bir yemeğin tatlarını dengelemeye yardımcı olur. İçinde ekstra baharat olan bir şey pişirmeyi planlıyorsanız, en iyi sonucu almak için biraz pirinç sirkesi eklediğinizden emin olun.
3. Hindistan Cevizi Sütü
Hindistan cevizi sütü, Asya körileri yapmak için yaygın olarak kullanılır. Ama nedenini merak ediyorsanız, bunun nedeni onları süper zengin ve kremsi yapmasına yardımcı olmasıdır. Karşı konulmaz lezzetlerinin ve güzel dokularının ardındaki sebep budur. Bu nedenle, bir dahaki sefere evde bir Asya usulü köri yapmayı planladığınızda biraz eklemekten çekinmeyin.
4. Susam Yağı
Pan-Asya yemeklerini pişirmek için her zaman susam yağı kullanmalısınız. Neden? Bunun nedeni, normal bitkisel yağın yapamayacağı yemeklere ekstra bir lezzet katmaya yardımcı olmasıdır. Sebzeleri veya etleri tavada kızartmak için kullanabilir, hatta yemek piştikten sonra sonlara doğru kullanabilirsiniz.
Öyleyse oku: En İyi 13 Asya Tarifi | Kolay Asya Tarifleri | Hızlı Asya Tarifleri
5. İstiridye sosu
Yemeğinize istiridye sosu ekleme düşüncesi korkutucu gelebilir ama bize güvenin, yemeğiniz için harikalar yaratacaktır. Yemeğe doğal olarak kalın, parlak bir doku kazandırmaya yardımcı olur ve ayrıca lezzetli tatları ortaya çıkarır. Çeşitli et ve sebze türlerini tatlandırmak için son derece iyi çalışır.
6. Limon otu
Kesinlikle kaçırmak istemeyeceğiniz bir diğer malzeme de limon otu. Karşı konulamaz tadı ve aromatik kokusu, neredeyse anında herhangi bir yemeğin tadını daha iyi hale getirebilir. Yemeğinize limon otu eklemek, sahip olabileceği diğer güçlü tatları da azaltmaya yardımcı olabilir.
7. Miso ezmesi
Yemeklerinizin lezzetini daha da artırmak istiyorsanız, onlara biraz miso ezmesi eklemeyi deneyebilirsiniz. Fermente soya fasulyesi kullanılarak yapılmış, kesinlikle seveceğiniz ilginç bir tat sağlamaya yardımcı olur. Etler için sır olarak kullanabilir, çorbanıza katabilir, hatta salatalarınıza dahil edebilirsiniz.
Artık bu malzemeleri bildiğinize göre, Pan-Asya yemeklerinizin lezzetini artırmak için kilerinizi bu malzemelerle doldurduğunuzdan emin olun. Mutlu Yemek!
Öyleyse oku: Delhi-NCR’deki Bu 7 Yerde Pan-Asya Mutfağının En İyisinin Tadını Çıkarın
İşte Pan-Asya Yemekleri İçin 7 Temel Malzeme:
1. Soya sosu
Listeye en popüler Pan-Asya malzemesi olan soya sosuyla başlayalım. Bu, hemen hemen her Pan-Asya yemeğinde fark etmiş olmanız gereken bir şey. Genellikle sos şeklinde yan tarafta servis edilir veya yemeğe doğal olarak koyu bir renk vermek için tarifin kendisine dahil edilir.
2. Pirinç Sirkesi
Sirke hemen hemen her mutfakta rahatlıkla bulunur. Ancak Pan-Asya yemeklerini pişirmek için pirinç sirkesini elinize almak en iyisidir. Tadı çok asidik olmadığı için bir yemeğin tatlarını dengelemeye yardımcı olur. İçinde ekstra baharat olan bir şey pişirmeyi planlıyorsanız, en iyi sonucu almak için biraz pirinç sirkesi eklediğinizden emin olun.
3. Hindistan Cevizi Sütü
Hindistan cevizi sütü, Asya körileri yapmak için yaygın olarak kullanılır. Ama nedenini merak ediyorsanız, bunun nedeni onları süper zengin ve kremsi yapmasına yardımcı olmasıdır. Karşı konulmaz lezzetlerinin ve güzel dokularının ardındaki sebep budur. Bu nedenle, bir dahaki sefere evde bir Asya usulü köri yapmayı planladığınızda biraz eklemekten çekinmeyin.

4. Susam Yağı
Pan-Asya yemeklerini pişirmek için her zaman susam yağı kullanmalısınız. Neden? Bunun nedeni, normal bitkisel yağın yapamayacağı yemeklere ekstra bir lezzet katmaya yardımcı olmasıdır. Sebzeleri veya etleri tavada kızartmak için kullanabilir, hatta yemek piştikten sonra sonlara doğru kullanabilirsiniz.
Öyleyse oku: En İyi 13 Asya Tarifi | Kolay Asya Tarifleri | Hızlı Asya Tarifleri

5. İstiridye sosu
Yemeğinize istiridye sosu ekleme düşüncesi korkutucu gelebilir ama bize güvenin, yemeğiniz için harikalar yaratacaktır. Yemeğe doğal olarak kalın, parlak bir doku kazandırmaya yardımcı olur ve ayrıca lezzetli tatları ortaya çıkarır. Çeşitli et ve sebze türlerini tatlandırmak için son derece iyi çalışır.
6. Limon otu
Kesinlikle kaçırmak istemeyeceğiniz bir diğer malzeme de limon otu. Karşı konulamaz tadı ve aromatik kokusu, neredeyse anında herhangi bir yemeğin tadını daha iyi hale getirebilir. Yemeğinize limon otu eklemek, sahip olabileceği diğer güçlü tatları da azaltmaya yardımcı olabilir.

7. Miso ezmesi
Yemeklerinizin lezzetini daha da artırmak istiyorsanız, onlara biraz miso ezmesi eklemeyi deneyebilirsiniz. Fermente soya fasulyesi kullanılarak yapılmış, kesinlikle seveceğiniz ilginç bir tat sağlamaya yardımcı olur. Etler için sır olarak kullanabilir, çorbanıza katabilir, hatta salatalarınıza dahil edebilirsiniz.
Artık bu malzemeleri bildiğinize göre, Pan-Asya yemeklerinizin lezzetini artırmak için kilerinizi bu malzemelerle doldurduğunuzdan emin olun. Mutlu Yemek!