Oyuncu Helmut Berger öldü – 78 yaşındaydı

Felaket

New member
Avusturyalı aktör Helmut Berger (“The Damned”) öldü. Ajansına göre, Perşembe günü 78 yaşında Salzburg’da öldü.

Ajansın açıklamasında “Helmut Berger bugün 18 Mayıs 2023 sabah 4:00’te memleketi Salzburg’da 79. doğum gününden kısa bir süre önce huzur içinde ama beklenmedik bir şekilde vefat etti! Uzun yıllara dayanan dostluk ve işbirliği için teşekkür ediyoruz.” İnternet sitesi.

1964’te Berger, kendisinden 38 yaş büyük olan ve daha sonra ortağı olan ünlü yönetmen Visconti tarafından keşfedilene kadar Roma’da film figüranlığı yaptı. 1966’da Berger’e ilk kez küçük bir rol verdi ve kısa süre sonra Avusturyalı, Visconti’nin yönetmenliğinde en unutulmaz rollerini oynadı.

Helmut Berger öldü: “Üç hayat yaşadım. O da 4 dilde”

Berger, “Lanetliler”de, “Ludwig II”de parlıyor. Bavyera’nın çılgın kralını oynuyor. “Violence and Passion”da Hollywood efsanesi Burt Lancaster ile birlikte kışkırtıcı, güzel bir genç adamı oynuyor.

Sonraki yıllarda Berger, geçmişinden giderek daha fazla yararlandı, oyunculuk performanslarından çok talk şovlarda yer alarak adından söz ettirdi.

Ajansının web sitesinde şimdi şöyle diyor: “Yıllar önce Helmut Berger bana şöyle dedi: “Üç hayat yaşadım. Üstelik 4 dilde! Je ne pişmanlık rien!””